Cornald Maas geniet nog steeds van woningbranden

Cornald Maas houdt vast aan zijn merkwaardige hobby: het aanschouwen van heftige woningbranden. Dat heeft de AVROTROS-ster gezegd in 5 Uur Live op RTL 4. Maas kwam in januari in de Volkskrant uit de kast als een soort pseudo-pyromaan en daar staat hij nog steeds achter. “Zondagochtend was er weer brand in Groningen en dan trof ik mezelf alweer op YouTube aan of er al goede beelden waren, maar het was alleen een beetje flutrook uit een huis. Daar vind ik niets aan.”

Brand maakt iets los in Maas. “Zodra er ergens brand is… Ik vind het heel ontzagwekkend en eng, de geur ervan is ook eng en ik zou er nooit aan moeten denken dat het mij zou overkomen of in mijn huis zou gebeuren, maar zodra er brand is – en dat heb ik al van kinds af aan – dan ga ik erop af. Dan ga ik kijken wat er gebeurt en dan wacht ik tot de hele brand gedoofd is. Het is een beetje iets ziekelijks.”

Steekt de presentator eigenlijk zelf ook wel eens een woning in de brand? “Ik ben geen pyromaan. Niet dat ik weet.”

Veel mensen vinden Maas’ hobby raar. “Ik heb het één keer gehad op Nieuwjaarsdag. Toen was er een groot pand afgefikt op de Keizersgracht in Amsterdam. Ik was erheen gegaan met de fiets en stond het te fotograferen, totdat ik mensen rechts van mij en agenten hoorden van: ‘Cornald Maas staat een brand te fotograferen.’ Ik schaamde me diep.”

Foto: RTL

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen