Cornald Maas geniet nog steeds van woningbranden

Geplaatst op Wed 22 Nov 2017 om 14:05

Cornald Maas houdt vast aan zijn merkwaardige hobby: het aanschouwen van heftige woningbranden. Dat heeft de AVROTROS-ster gezegd in 5 Uur Live op RTL 4. Maas kwam in januari in de Volkskrant uit de kast als een soort pseudo-pyromaan en daar staat hij nog steeds achter. “Zondagochtend was er weer brand in Groningen en dan trof ik mezelf alweer op YouTube aan of er al goede beelden waren, maar het was alleen een beetje flutrook uit een huis. Daar vind ik niets aan.”

Brand maakt iets los in Maas. “Zodra er ergens brand is… Ik vind het heel ontzagwekkend en eng, de geur ervan is ook eng en ik zou er nooit aan moeten denken dat het mij zou overkomen of in mijn huis zou gebeuren, maar zodra er brand is – en dat heb ik al van kinds af aan – dan ga ik erop af. Dan ga ik kijken wat er gebeurt en dan wacht ik tot de hele brand gedoofd is. Het is een beetje iets ziekelijks.”

Steekt de presentator eigenlijk zelf ook wel eens een woning in de brand? “Ik ben geen pyromaan. Niet dat ik weet.”

Veel mensen vinden Maas’ hobby raar. “Ik heb het één keer gehad op Nieuwjaarsdag. Toen was er een groot pand afgefikt op de Keizersgracht in Amsterdam. Ik was erheen gegaan met de fiets en stond het te fotograferen, totdat ik mensen rechts van mij en agenten hoorden van: ‘Cornald Maas staat een brand te fotograferen.’ Ik schaamde me diep.”

Foto: RTL
13 Reacties op “Cornald Maas geniet nog steeds van woningbranden”


 1. Jan

  Deze man moet direct opgesloten worden. Verschrikkelijk om mensen te verliezen in een woningbrand, maar deze man geniet ervan. Wat een volstrekte idioterie. Opsluiten.

 2. critikast

  Zieke geest van een omhooggevallen televisiefiguur !

 3. Jos Ti

  Pyromaas.

 4. Robin Martens Lover

  Zondagochtend was er weer brand in Groningen en dan trof ik mezelf alweer op YouTube aan of er al goede beelden waren, maar het was alleen een beetje flutrook uit een huis. Daar vind ik niets aan.”
  ALDUS Cornald Maas

 5. Sjoukefia Oosthavenkercken

  Ik dacht dat Eurovisie songfestival zijn hobby was

 6. Gupje

  Ziek. Maar niet half zo ziek als zijn liefde voor het Eurovisie Songfestival.

 7. Koen

  Ziek ziek ziek genieten van andermans leed..

 8. Marry Hens

  Met zo’n visie vind ik dat de Rotterdamse tunnel snel een andere naam moet krijgen.

 9. Cor

  Hahaha …. Iedere gek z’n gebrek, zo zie je maar wat die songfestival rotzooi met je geest doet…. Volkomen gesjeest…. Nou ja… Succes cornald…. Koop anders gewoon een vuurkorf … Ook leuk!!

 10. Wollter

  In Hart van Nederland is elke avond minstens één brandt te zien.

 11. Jos Ti

  Wolter, en binnenkort komt de locatie van de brand je wel heel bekend voor.

 12. Sven L.

  Hahaha. Die man is niet goed bij z’n hoofd.

 13. Jooo

  Neem het ff serieus kansloos volk hier. Wordt allemaal uit de context getrokken.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.