Jeroen Wollaars wil minder vaak ‘ja’ zeggen op tv

De kersverse Nieuwsuur-host Jeroen Wollaars heeft van zijn coach Clairy Polak het advies gekregen om tijdens zijn presentatie te letten op het gebruik van het woord ‘ja’. Dat heeft hij Daphne Bunskoek toevertrouwd in 5 Uur Live. Polak geeft Wollaars allerlei adviezen. “Ook dat ik soms te veel ‘ja’ zei. Als je een filmpje hebt en het filmpje is afgelopen, en de camera gaat weer aan, dan zie je veel presentatoren zeggen: ‘Ja, nu gaan we verder met het volgende onderwerp’“, legt hij uit.

Er wordt te vaak ja gezegd op televisie, aldus Wollaars. “Dat is eigenlijk helemaal niet nodig, maar dat zijn allemaal kleine details – puntjes op de i – die je dan probeert af te leren.”

Daphne Bunskoek: “Ja. Heeft Clairy jou ook complimenten gegeven?

Wollaars: “Eigenlijk wel. Over de interviews uit de screentest zei ze: ‘Dit zou zo uitgezonden kunnen worden.’ Dat vond ik een groot compliment.”

Clairy is natuurlijk een meester in het scherpe interview. Als er een sterke vrouw is, dan is zij er één. Ze is ontzettend goed in de voorbereiding van interviews. Ze bedenkt paden, van: wat gaat iemand zeggen? Waar gaan we naartoe? Wat kunnen we dan daar vragen? Een goed interview is misschien ook wel een puzzel en misschien moet ik wel wat beter leren puzzelen.”

Wie zijn zijn grote voorbeelden? “Zij is wel een van mijn televisiehelden. Verder vind ik Jeroen Pauw (Bunskoeks ex, red.) heel goed: de achteloosheid en de rust waarmee hij zit. In een blik kan hij alleen al laten zien wat hij ergens van vindt.”

Foto: Stefan Heijdendael, NOS

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen