Naar Bed Met Irene blijft heel erg slecht bekeken

Geplaatst op zo 29 apr 2018 om 9:10

De verhuizing van Naar Bed Met Irene naar zaterdagavond prime time heeft de talkshow van Irene Moors geen goed gedaan. Het tweede seizoen scoort momenteel nog slechter dan het eerste seizoen, dat op de late avond te zien was. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Naar Bed Met Irene trapte vorige week af met de laagste score van het programma ooit: 207.000 kijkers (4,3 procent). Gisteren noteerde de talkshow de een na laagste score ooit: 274.000 kijkers (5,1 procent).

Waar in de seizoensopener cabaretière Brigitte Kaandorp te gast was, ontving ze in de tweede aflevering haar goede vriend Gerard Joling. Ook hij wist Moors niet uit het dal te helpen.

De eerste acht gasten waren vorig jaar Jan Kooijman (360.000 kijkers), Katja Schuurman (348.000 kijkers), Tjitske Reidinga (294.000 kijkers), Gert Verhulst (277.000 kijkers), André Hazes jr. (418.000 kijkers), Guido Weijers (339.000 kijkers), Patty Brard (369.000 kijkers) en Frans Bauer (469.000 kijkers).

Lees ook: Irene Moors wordt wakker met afschuwelijke kijkcijfers (vorige week)

Foto: SBS
43 Reacties op “Naar Bed Met Irene blijft heel erg slecht bekeken”


 1. G. Joling

  Naar de WW met Irene

 2. Anouk Smullers

  Irene is wel echt de kopzorg van Sbs.. wat een drama

 3. Wauter

  Ik hou van Irene!

 4. Timotie

  Blijft wel een leuk programma, erg gezellig gisteren

 5. Goedver

  Ze slikt.

 6. Stefan

  John Wanneer ga je die ouwe zeekoe is van het scherm halen?

 7. Annoniemus

  Irene moet de eer aan zich zelf houden !

 8. Tim20 MJ

  Dit ligt niet aan het programma of aan Irene Moors, maar aan de onwaarschijnlijk idiote programmering van SBS6. Komt een man bij de dokter, serieus? Is dat wat je programmeert als zichzelf als familiezender omschrijvende tv-zender, en dat dik een uur? Kansloos. En dan om half tien een programma waarin je op zaterdagavond “naar bed gaat” met de kijker? Right. Waarom heeft SBS nooit vastgehouden aan de bescheiden succesjes van de afgelopen 3,4 jaar? Het lijkt wel alsof er pas een tweede seizoen gedraaid wordt als het 900k+ kijkers trekt of als het een programma van Talpa zelf is. Op zaterdag hadden ze best kunnen gaan bouwen met programma’s als Surprise Surprise. Ook de Showbizzquiz uit 2012 deed het helemaal niet slecht voor SBS6-begrippen. Doordeweeks hadden ze wat redelijk scorende programma’s als Exotische Liefde en Een Goede Buurt. Allemaal na één of twee seizoenen gestopt, want dan moesten ze ineens weer een andere koers varen. Op zo’n manier bouw je geen smoel op voor je zender.

  De concurrentie is nu zeer matig, dus dit hadden ze kunnen proberen:

  19.00 Lachen om home video’s
  20.00 Komt een man bij de dokter / Bonkers
  20.25 Surprise Surprise / Spelletje doen?
  21.30 So you think you can sing (niet met Andre Hazes, zo’n volkse jongen past hier niet op)

 9. Tim20 MJ

  En dan om 23.00 pas Irene.

 10. A.Zijn

  @Tim20 MJ Ooit was er sprake van het programma Een Miljoen Voor Een Wonder. Blijkbaar hebben ze daar geen goede kandidaten voor kunnen vinden. Zou wel goed passen bij deze tijd.

 11. A.Zijn

  Als dat Mars One project nu eens wat meer vorm begint te krijgen kun je daar natuurlijk ook een mooi programma omheen bouwen waarin het voorbereidingstraject gevolgd wordt.

 12. Joop55

  Heel wat mensen krijgen er nogal een eng idee van om de dag af te laten sluiten met Irene Moors dan krijgen ze complete nachtmerries als nasleep.

 13. Ron

  Amusement.Scoort.Niet.Bij.SBS. Let’s face it! Kleinere programma’s scoren veel beter die om echte mensen gaan, zoals de oudere programma’s De Wereld Volgens 80 jarige en De Wereld Rond met 80 jarige, Marktplaats en zelfs Utopia. Allemaal programma’s met gewonen mensen en op lokatie gedraaid. Eigenlijk zou de programmering van SBS hier alleen maar uit moeten bestaan.

 14. Hoi

  Door deze site wordt Irene haar contract niet meer verlengd

 15. Marc

  Vanaf volgende week Naar Bed met Irene weer terug naar 23:00u!

 16. Kansarm

  Peter Lubbers laatste kunstje was om Irene binnen te halen, helemaal blij, handtekening op het plafond maar het is een flop gebleken en daar zitten ze nu mee,met dat lange contract.Irene is een aardige vrouw maar daar zijn er meer van. Bij sbs6 hebben ze knallers nodig en die zijn er (nog) steeds niet. Want ook Johnny de Mol is aardig maar geen grote topper en zo kan ik nog wel even doorgaan met hun personeelsbestand. Zo jammer dat ze dat daar niet snappen.

 17. Jeroen

  De titel dekt de lading niet meer sinds het nieuwe seizoen: om half tien naar bed met Irene? Wel erg vroeg voor de zaterdagavond. Daarnaast zie ik weinig van jet bed, dat was volgens mij in het eerste seizoen de pijler.

  Irene is geen interviewer. En dan aan haar beste vriend vragen stellen alsof ze er geen antwoord op weet. Ze weet alles van die man. Ik snap dat de kijker antwoorden wil horen, maar op deze manier?

  Irene nooit leuk gevonden met d’r kinderachtige Life 4 You-stemmetje en d’r pubergrapjes. Naar Net 5 ermee!

 18. Bart

  @Ron Je kan niet met alleen dat soort programma’s je hoofdzender vullen.
  Talpa/SBS moet alleen niet in de zelfde vijver vissen qua amusement als RTL en meer voor amusment gaan met gewone mensen en spelprogramma’s i.p.v. talent en kunstjes programma’s. Ophouden met die homevideos als lead in op zaterdagavond. Ophouden met humoristische flut programma’s als Komt een man bij de dokter. Dat geld kan beter worden besteed. Naar bed met Irene is gewoon een slecht gemaakt programma met een presentatrice die zoiets niet kan dragen. De kijker zit helemaal niet op Moors te wachten. Dat was bij RTL al duidelijk.

 19. Peter

  Dat contract van irene loopt toch niet al te lang meer, begin 2019 neem ik aan zo. Dus eigenlijk kan ze zo terug naar rtl, onderhandelingen zou ik haar was maar gaan starten ;-).

 20. Bep

  Te saai, te lauw, net als je denkt wanneer gaat het gebeuren is het afgelopen. Gerard weet nog sfeer te brengen maar verder is het zo suffig allemaal.

 21. Hoi

  @jeroen

  Helemaal mee eens! Alsof ze niet wist dat gerard duiven heeft. En ook die stem is zo gemaakt, net zoals bij de voiceover in de wereld rond met 80jarigen. Ik ben fan van geer maar vond deze aflevering heel saai.

 22. Laurens

  Dit ligt waarschijnlijk toch echt aan Irene en het programma. Vorig seizoen had het op dat tijdstip nauwelijks meer kijkers, terwijl RTL dan de herhaling in start. Nu op prime time met een “grote” gast betekent gewoon een grote flop!

  Irene wordt als grote ster ingezet, terwijl ze dat nooit is geweest. Ook stand alone is ze minder, ze heeft een aangever nodig.
  Haal Caroline Tensen binnen (voornamelijk voor 1 tegen 100) en zet ze samen op Hart in Actie. Huizenjacht, activiteiten als een terugkeer van Domino Day, uitbouwen van het programma De Vierdaagse en andere landelijke activiteiten zijn prima voor Irene.

  Ik vraag mij af of RTL haar nog terug wil, aangezien Irene voor haar overstap naar SBS nogal kritisch was in de programma’s die zij wilde doen. Hetgeen wat ze deed (oa Zeesterren) flopte daar ook. Ze zal bij een terugkeer dus aanzienlijk minder verdienen, als ze haar al willen.

 23. animo

  Gerard Joling is toch geen verassing meer we weten alles al van die man.

 24. Jasper

  Gister genoten van het mooie weer. Niet vreemd dan, zulke cijfers.

 25. joop

  Irene was dom om bij RTL4 weg te gaan. Dat gezegd hebbende is RTL4 ook een baggerstation, net zoals SBS6 en7. Maar ze kunnen heel wat bagger dumpen in Nederland want half tokkie Nederland houdt van bagger.

 26. Joost

  Wie gaat er nog in godsnaam kijken naar Irene Moors en Gerard Joling als gast? Sowieso is het een erg flauw programma, is Irene toe aan een bingoclubje en zijn de gasten voorspelbaar.
  Weg met die rommel.

 27. Breakdown

  Ik heb gister nou eens een flink deel zitten kijken naar Geer en Irene, maar dit programma is gewoon het vroegere “In De Hoofdrol” van Mies Bouwman, alleen uiteraard in een andere setting/decor.

  En zo zie je maar: bijna geen enkel hedendaags programma is nog uniek en heeft of is wel een evenknie/kopie van vroeger. Ik noem:
  • alle soorten “zangtalenten-shows” = een kopie van Henny Huisman’s Soundmixshow;
  • Kanniewaarzijn = Ook Dat Nog! ;
  • Utopia = Big Brother;
  • die record-show van Jeroen v.d. Boom & Silvie Meis (titel even vergeten) = Jos Brink’s Wedden Dat… ? ;
  • De Reünie = Klasgenoten;

 28. Karin

  Irene Moors kan echt niet meer. BIj Toppers gezocht vond ik haar ook bizar slecht en dan nu dit weer. Alsof de kijker zit te wachten op informatie over Gerard Joling of andere zogenaamde bn-ers?

 29. aammehoela

  Breakdown heeft gelijk. De kijker heeft het ook door en kijkt wel wat anders of gaat wat anders doen.

 30. SOLANGE

  Die Geer was netjes nu zn moeder erbij zat en het leek wel of Irene moeite deed om grappig te doen…..saai saai saai en dan die reclames weer……..
  NPO 2 begon een goede serie In the Line of Duty……. zonder reclames……. steengoed….

 31. Ron

  @Bart: natuurlijk kun je je zender helemaal vullen met dat soort programma’s. Nergens staat beschreven in een verdrag dat SBS amusement MOET uitzenden hoor. Gewoon de keuze durven maken om dat juist niet te doen en dat aan RTL over te laten. 2 zenders met amusement werkt gewoon niet in een klein land als Nederland. Het is hier geen Amerika. Denk overigens dat als je het zonder BN’ers doet al gauw vervalt in meer van hetzelfde. SBS/Talpa 6 of hoe het gaat heten zou moeten staan voor vooruitstrevende formats en niet zozeer grote studio shows/amusement.

 32. Ikke

  Snap het probleem niet. Kijkcijfers zijn t.o.v. vorige week gestegen. Meer kijkers dus er moet toch iets goed aan zijn. Probleem is overkill aan Irene Moors vorige week. Eerst Toppers Gezocht en daarna Naar Bed Met. Kijkers willen verschilllende smaken, niet steeds dezelfde smaak. Zenderbaas moet dit zien en beter programmeren.

 33. aammehoela

  Volgende week zaterdag bevrijdingsfeesten, 12 mei finale Sonfestival, 19 mei pinksterweekend en veel nationale bekerfinales (BBC en ARD) en natuurlijk 26 mei de finale CL-voetbal. Kortom, gewone programmering op zaterdag in mei krijgt geduchte concurrentie. Enkel 2 en 9 juni kan het nog wat worden alvorens het WK-voetbal losbarst.

 34. Johan

  Krijg de indruk dat ze graag ¨leuk¨ gevonden wilt worden. Waarom gaan dit soort mensen alsmaar door? Ze hebben al bakken vol geld verdiend en hoeven in principe nooit meer te werken. ´T is net alsof ze niet zonder de Tv kunnen maar val de kijker er niet mee lastig. Geef anderen een kans, de kijker wil vernieuwing!

 35. pascal

  Johan 13.58 , Irene kan niet zonder aandacht. Dat kinderachtige mens weet van gekkigheid niet hoe ze zich moet gedragen en praten en dat krijg je dus deze rotzooi op tv. Terechte kijkcijfers dus.

 36. Bart

  @Ron Meerdere zenders die (studio) amusement uitzenden kunnen prima naast elkaar bestaan. Ze moeten alleen niet allemaal in de zelfde vijver blijven vissen. Ook niet zomaar alles de buis op slingeren omdat het perse amusement moet zijn of omdat het zogenaamd nieuw bedacht moet lijken. Terwijl dat het allemaal niet is. Er zijn zoveel manieren om onderscheidend zijn. Soms is dat ietsje duurder maar dat verdiend zich we terug. Of je moet iets ander ervoor laten. Helemaal niet erg en uiteindelijk zal het beter zijn en zich terug verdienen. Dat kan ook best met een of meer oude formats. Ik ben daarnaast wel voor minder programma’s met bn’rs. Het is wel duidelijk dat mensen bn’rs meer en meer spuugzat worden. Echte (niet gecaste) gewone mensen. Dat willen de meeste mensen zien. En niet mevrouw Moors met al haar maniertjes die doet alsof ze Gerard Joling nog nooit heeft gesproken.

 37. Japie

  Geen commentaar want ik kijk bij voorbaat al niet naar dat gemaakt vriendelijke mens met haar spastische gebaartjes.

 38. Mariekje

  Zucht…ik blijf het maar herhalen: Bijna iedereen is Irene gewoon zat en ze had op haar hoogtepunt, tijdens Telekids, moeten stopen met televisie!.

 39. Bart M.

  Wie wil er naar bed met Irene en, nog erger, wie wil dat gadeslaan?

 40. Ruk

  Sjonnie de mol heeft overal verstand van ( denkt ie )
  Hij helpt zijn eigen troep in een rap tempo rnaar de kl…
  Wie stopt deze man.

 41. Laurens

  http://www.mediacourant.nl/2016/04/rtl-4-wilde-irene-moors-niet-meer-onder-contract/
  Irene zal ook wel nattigheid voelen. De kans bestaat dat RTL haar niet eens meer onder contract wil. Bij SBS/Talpa haalt ze ook slechte scores.
  Irene zal met haar volgende contract, als ze dit al krijgt, fors minder verdienen. Irene zal ook wat vaker “ja” moeten zeggen, minder kritisch moeten zijn.

  Dat Carlo met zijn middagshow heeft moeten stoppen, is ook geen voordeel voor Irene. Wellicht willen ze haar niet eens meer op de middag.
  Koffie tijd wordt ook lastig, omdat Irene gezicht is van de Vriendenloterij.

 42. geen stem

  Laten we eerlijk wezen wie wil er nu met Irene naar bed ik moet er niet aan enken.

 43. BRAAK

  Moors, het is nu genoeg geweest met je, ga de keuken in en doe iets nuttigs.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.