Irene Moors wordt wakker met afschuwelijke kijkcijfers

Geplaatst op zo 22 apr 2018 om 8:15

Irene Moors is vanochtend wakker geworden met verschrikkelijke kijkcijfers. De finale van Topper Gezocht scoorde gisteren om half negen al om te huilen, maar met de seizoenspremière van Naar Bed Met Irene zette ze om half tien pas echt horrorcijfers neer. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Waar Topper Gezocht niet verder kwam dan 383.000 kijkers en 8,5 procent marktaandeel, deed Naar Bed Met Irene het met 207.000 kijkers en 4,3 procent aandeel nóg beroerder.

Dit soort scores zijn echt desastreus voor iemand die ooit bij SBS 6 is binnengehaald als dé nieuwe grote ster van de zender. Vermoedelijk is het vandaag dan ook de hele dag Naar Bed Met Irene in huize Moors.

Extra pijnlijk is dat de talkshow voor Moors aanvoelt als haar allerbelangrijkste televisieklus: ze heeft het programma zelf bedacht en is bij alles betrokken.

Aanvankelijk moet Moors dan ook blij zijn geweest dat SBS 6 heeft besloten om het programma te verhuizen naar prime time. Vorig jaar was de talkshow te zien op de late avond.

De eerste acht gasten waren vorig jaar Jan Kooijman (360.000 kijkers), Katja Schuurman (348.000 kijkers), Tjitske Reidinga (294.000 kijkers), Gert Verhulst (277.000 kijkers), André Hazes jr. (418.000 kijkers), Guido Weijers (339.000 kijkers), Patty Brard (369.000 kijkers) en Frans Bauer (469.000 kijkers).

Gisteren, in de eerste Naar Bed Met Irene op prime time, was Brigitte Kaandorp te gast. De uitzending wist niet te winnen van De Kwis op NPO 1 (1,4 miljoen kijkers) en It Takes 2 op RTL 4 (749.000 kijkers).

Moors gaf van de week bij RTL Late Night nog aan niet te vrezen voor haar toekomst bij SBS 6, maar reden om te vrezen is er volop. Ze heeft nog nooit structureel succes gehad bij die zender, terwijl ze een riant salaris heeft.

Hoewel Moors zelf bij hoog en bij laag beweert dat ze momenteel op het hoogtepunt van haar carrière zit, weten tv-critici wel beter. Sterker nog: een mislukte tv-transfer werd onlangs door Angela de Jong al ‘een Irene Moorsje’ genoemd.

Foto: SBS, Nick van Ormondt
52 Reacties op “Irene Moors wordt wakker met afschuwelijke kijkcijfers”


 1. Bas

  Het was een leuk interview met Brigitte Kaandorp. Niks mis met het programma, maar NPO1 doet het te goed… volgende week eerst de beste liedjes en dan na HvNL naar bed met Irene zou ik als zendermanagers eggen.

  Benieuwd hoe de Wall het vanavond gaat doen. Lijkt me veel interessanter dan het uitgekauwde jongens tegen de meisjes of de reünie

 2. L.

  Heeft natuurlijk ook met het lekkere weer te maken. De meeste programma’s trokken minder kijkers. Ik denk dat er volgende week meer mensen kijken.

 3. Luc Troost

  De zaterdagavond met stip de slechste programma’s ooit. Wat is de tv verschrikkelijk slecht geworden. Echt bizar gewoon zowel publiek als commerciëlen. Om te huilen.

 4. Thomas

  Irene is gewoon niet leuk. Ze is zwaaaaar over de houdbaarheids datum heen.
  Niemand wil zulke waardeloze programma’s zien. Zonder Carlo valt ze gewoon
  mega door de mand , en terecht. Snel met pensioen deze vrouw!!!

 5. Norvo

  207.000 kijkers om 21.30 uur is wel er-rug weinig. Benieuwd of SBS weer paniekvoetbal/dynamisch programmeren gaat toepassen. Het zou zonde zijn als ze Naar Bed Met Irene schrappen, in de kern is er absoluut niks mis met de show. Competent gemaakte feel good televisie, in principe ideaal voor de doelgroep.

 6. J.Carter

  Sinds John de Mol bij SBS6 over de programmering gaat en geen tegenspraak duldt is die zender een zwalkend schip dat vroeg of laat op de klippen loopt en zinkt.

 7. Arjan

  Volgende week gerald Joling moet boven 300.000 a 350.000 kijkers komen

 8. Johan

  Jammer, het was echt een leuke relaxte aflevering. Irene is goed in dit soort tv. Bij Toppers gezocht is ze geforceerd en bij In bed komt ze uiterst relaxed over. Met leuke gasten, leuke tv!

 9. Bart

  Een programma waarin een gast centraal staat kan best goed werken.
  Alleen wat is er dan mis met dit programma? Het ligt aan Irene. De kijker zit gewoon prime-time niet op haar te wachten. Telekids deed ze heel goed en ze is ook nog wel geschikt om iets in de middag te doen maar verder houd het gewoon op. Irene is nooit een kijkercijferkanon geweest en dat zal ze ook nooit worden. Bovendien kan ze zich nauwelijks staande houden zonder Carlo naast zich.
  Hopen voor haar dat de Mol ook Carlo binnen gaat halen en ze samen terug op de zondagmiddag zet. Misschien ook zaterdagmiddag.

  Irene wil ook haar maniertjes maar niet afleren. Dat gepraat met die handen. Die vinger bij haar neus als ze iets heel belangrijks of brutaals wil vragen. Wat het achteraf dan niet blijkt te zijn. Het toontje bij het inspreken van filmpjes. Dit gaat nog op de zelfde als bij Telekids bij het voice over typetje Gerda Gong. De manier van vragen stellen en de vragen zelf. Dit doet ze vanuit het wie, wat, waar, wanneer, waarom en hoe principe zoals je op de basisschool een spreekbeurt voorbereid. Daar komen wat antwoordjes op terug maar het gaat nooit de diepte in waardoor een gesprek nooit echt goed loopt en je eigenlijk niets nieuws te horen krijgt van de gast.

  Verder rammelt het format aan alle kanten. Het heet Naar bed met Irene maar zij zelf en de gast zitten het grootste gedeelte in een stoel. Ik begrijp ook niet wat het naar bed gaan gedeelte toevoegd aan het programma. Behalve dan dat Auping de sponsor van de bedden is. Het slaapliedje aan het einde in zeer slechte uitvoering van Maan. Waarom nou alweer niet het hele liedje? (Wat zag Maan er trouwens raar uit? Veel make-up maar leek ook een neuscorrectie ofzo)
  Tot slot het niets toevoegde fotoscherm. Eruit met dat ding en helemaal dat slechte tekenfilmpje over de gast in het begin. Je mist aan het einde een touw boven het bed waarmee Irene het licht uit doet.

  Het is gewoon een slecht gemaakt en bedacht programma met een presentatrice die zoiets niet kan dragen. Jammer want met Brigitte Kaandorp als gast kun je best een leuk programma maken. Helaas is dat niet gelukt.

 10. Michael

  En dan te bedenken dat ooit Hole in the Wall een flop werd genoemd voor sbs. Dat programma begon met 2 miljoen kijkers en zakte naar 700.000. Haha dat zou nu reden zijn voor champagne.

 11. danny

  Erg jammer dat het zo laag scoorde want het was echt een leuke aflevering en Irene doet dit echt super goed en leuk presenteren.
  Het mooie weer is de boosdoener wij hebben ook tot laat buiten
  gezeten met de laptop aan.

 12. west

  `zou het niet zo kunnen zijn dat de NPO gewoon meer kijkers trekt met betere programma`s , alleen als de NPO een cultuur weekend op alle zenders zou uitzenden
  bijv NPO 1 opera avonds*
  NPO 2 klassiek toneel avond*
  NPO 3 jazz avond*
  Ja dan gaat men toch in de meeste gevallen naar de com tv
  en scoren RTL en SBS bovengemiddeld !!
  want com zenders zijn toch voor de gewone man… en met cultuur* hebben die niet zoveel
  Zou wel benieuwd zijn als ze volgende week als eerbetoon aan die Zweedse dj op NPO3 een dj avond met dj Tiesto van Buren zouden uitzenden? Denk dat het echt zou tegen vallen, ondanks dat heel Nederland geschokt is!!
  ( zogenaamd)
  Zelf had ik noot van deze dj gehoord , maar dat ter zijde !!

 13. KingAlert

  Nog even en Irene kan met al haar kijkers in 1 bed liggen.

 14. scott_0

  Gelukkig is mijn TV stuk.

 15. Nico

  zet irene gewoon samen weer gezellig op de zondagmiddad in een nieuw jasje samen met carlo daar kwam ze goed uit de verf begin oktober 18:10 tot 19:25.

 16. By the way

  @ L.: Mooi weer of niet…. 4% marktaandeel is gewoon ruk.

 17. Dirk

  Ik denk dat netflix de lachende derde is , gisterenavond begonnen met de alienist echt een topserie , heerlijk kijken wanneer je wil en reclamevrij.er staan zoveel mooie series en documentaires op Netflix.

 18. Ex van

  Zit Beste Liedjes te kijken
  Valt best mee
  Lekker op de bank
  Ik zou zeggen naar bed met irene op die plek
  En de beste liesjes op plek irene

 19. Annoniemus

  Irene met de VUT lijkt me een uitstekend laatste programma voor haar !

 20. Gerard

  Irene kan maar beter de Pil van Drion overwegen.

 21. Britt Scholte Lover

  Staat ook op de verkeerde dag , misschien is donderdagavond beter ?

 22. Esther

  Dat hoeft nou ook weer niet……maar afgeschreven is Irene wel….want iedereen kotst haar uit…

 23. Karel

  @Dirk.
  hoeveel vang je nou per berichtgeving?

 24. Tan

  @Bart: hele goede en juiste analyse. Irene Moors is nooit verder gekomen dan Telekids-presentatrice.

 25. Dirk

  Karel , blijf maar lekker naar Irene kijken .er is ook nog een zender met alleen Bassie en Adriaan ,de rest is denk ik te hoog gegrepen voor jou .toch nog een prettige zondag .

 26. Annet

  Ik heb gisteren met interesse gekeken naar de zender SBS 6 en dat is dan ook de laatste keer.

  Toppers vond ik helemaal niks. Daarna weer Irene Moors met haar show die ik tenenkrommend slecht vond. Verder ben ik niet gekomen want om nou die Jeroen weer te moeten zien is wat teveel gevraagd van de kijker.

  Deze zender mag wat mij betreft opgeheven worden, dat geldt ook voor RTL 4. Het is treurig voor woorden wat ze je voorschotelen. Het is duidelijk dat deze flut zenders niet geïnteresseerd zijn in de kijkers.

 27. Laurens

  Wisseling van Naar Bed met Irene en De Beste Liedjes Van!
  Dat programma kan net als De Beste Zangers meer scoren op prime time.

 28. Kansarm

  Jeroen heeft ook die gunfactor niet Laurens!

 29. achtmet

  Tja Irene ,misschien moet je maar niet met dikke Paul in bed kruipen ?

 30. al

  Ik vind Irene een beetje ouboullig. alleen presenteren kan ze niet zo goed vind ik . Als duo presentatie komt ze veel beter tot haar recht.

 31. Laurens

  Klopt, maar of Jan Smit dat wel heeft? Beste Zangers scoort ook goed.
  Door het programma iets aan te passen, kan het prima primetime.

 32. jroen

  Brigitte Kaandorp is gewoon niet leuk. En er is veel mis met het concept. Ik snap de naam wel, maar als je ervoor kiest het letterlijk te nemen en dus ook een gedeelte ‘ in bed’ ligt met de gast zorg dan dat als klopt. En als het meer een talkshow is vanuit een stoel, maar er dan ook een goed interview programma van. De titel kan diverse betekenissen hebben maar de makers weten zelf niet goed wat. Hoewel ik de overstap van Irene begreep, ze was immers zenderloos komt ze niet uit de verf bij SBS.

 33. C

  Irene alleen is te braaf en binnen de lijntjes. Zij heeft een ongeleid projectiel naast haar nodig. Daarom werkte het met Carlo samen zo goed.

 34. RaymondVL

  SBS is een omgekeerde Koning Midas. Alles wat ze aanraken wordt meteen waardeloos!!!

 35. Yvonne

  Ik heb gekeken, ik vond het leuk maar vond het nogal knullig in elkaar zitten.Ik blijf er niet voor thuis en kijk het ook niet terug.

 36. geen stem

  Ze klaagde gister over de harde reacties op internet maar als je niet presteert dan komen de reacties vanzelf.

 37. aammehoela

  Gisteravond weer helemaal niets gezien. Lekker genoten van een leuk divers gezelschap. Van hetero tot homo en noem maar op. En tja, inderdaad die groep die een ontzettende hekel aan Gordon hebben.

 38. al

  slecht gejat van Paula Yates.
  https://video.search.yahoo.com/yhs/search;_ylt=AwrEwNYvaNxadXwAz00PxQt.;_ylu=X3oDMTByMHVzM20zBGNvbG8DYmYxBHBvcwMzBHZ0aWQDBHNlYwNzYw–?p=in+bed+with+paula&fr=yhs-Lkry-newtab&hspart=Lkry&hsimp=yhs-newtab

 39. SOLANGE

  Allemaal zo saai en voorspelbaar ze wil zeker College Tour overtreffen …. whaaaaaaaaaaa maar dan in bed…oninteressante gasten…Annelies van de pies kennen we nu wel

 40. D

  Het programma zit gewoon goed in elkaar. Ook de gasten zijn goed uitgezocht. Jammer dat de kijker het nog niet weet te vinden. Een ding is zeker, het format is goed uitgewerkt, en dit programma past goed bij Irene.
  Ik hoop op een stijgende lijn bij de kijkcijfers, dat verdient het programma in ieder geval zeker!

 41. Mieke

  Net niet nooit geweest die Irene nooit zichzelf en val je door het bed

 42. David

  Irene wuift alles weg en zal zeggen dat er even een dipje was. Ze brengt het altijd zo in de media alsof er niets aan de hand is en ze nog steeds blij is bij SBS te zitten en dat alles super gaat.

 43. Bart

  @Tan Dank je!

 44. tim

  Irene is de ster van SBS6: ze krijgt alleen de verkeerde shows: tijd voor de marmotten race met Irene

 45. Ruk

  Goedzo john vooral zo doorgaan.lak aan de kijkers en maar blijven denken dat jij er verstand van hebt.

 46. energy-x

  haal dat mens van de buis, bagger TV

 47. Japie

  @ KingAlert
  Sun 22 Apr 2018 om 9:20

  Maar dan wel lepeltje – lepeltje.

 48. Mariekje

  Hallo….we zijn klaar met Irene…ze had op haar hoogtepunt moeten stoppen…tijdens Telekids dus…!!.

 49. Josh

  Irene moet lekker bij koffietijd gaan zitten over geur kaarsjes praten ofzo dat is haar ding. En daar kijken toch enkel bejaarden en uitkeringstrekkers naar.
  En beter gaat ze stoppen met tv. Word oppas oma of oversteek moeder.

 50. Peter

  J.Carter 
  Sun 22 Apr 2018 om 8:38

  Sinds John de Mol bij SBS6 over de programmering gaat en geen tegenspraak duldt is die zender een zwalkend schip dat vroeg of laat op de klippen loopt en zinkt.

  ——

  DEJA VU.

  Het is gewoon onbehoorlijk bestuur om zo met een inmiddels enorm bedrijf om te gaan. Zaken als programmering neem je de juiste mensen voor aan en die geef je het vertrouwen.
  Sport 7 en Talpa/Tien naar de verdommenis geholpen en nog niks geleerd.

 51. BRAAK

  Hopeloos geval die meid.

 52. arjan

  een tip voor Irene .
  Eerst presteren dan warderen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.