Irene Moors wordt wakker met afschuwelijke kijkcijfers

Irene Moors is vanochtend wakker geworden met verschrikkelijke kijkcijfers. De finale van Topper Gezocht scoorde gisteren om half negen al om te huilen, maar met de seizoenspremière van Naar Bed Met Irene zette ze om half tien pas echt horrorcijfers neer. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Waar Topper Gezocht niet verder kwam dan 383.000 kijkers en 8,5 procent marktaandeel, deed Naar Bed Met Irene het met 207.000 kijkers en 4,3 procent aandeel nóg beroerder.

Dit soort scores zijn echt desastreus voor iemand die ooit bij SBS 6 is binnengehaald als dé nieuwe grote ster van de zender. Vermoedelijk is het vandaag dan ook de hele dag Naar Bed Met Irene in huize Moors.

Extra pijnlijk is dat de talkshow voor Moors aanvoelt als haar allerbelangrijkste televisieklus: ze heeft het programma zelf bedacht en is bij alles betrokken.

Aanvankelijk moet Moors dan ook blij zijn geweest dat SBS 6 heeft besloten om het programma te verhuizen naar prime time. Vorig jaar was de talkshow te zien op de late avond.

De eerste acht gasten waren vorig jaar Jan Kooijman (360.000 kijkers), Katja Schuurman (348.000 kijkers), Tjitske Reidinga (294.000 kijkers), Gert Verhulst (277.000 kijkers), André Hazes jr. (418.000 kijkers), Guido Weijers (339.000 kijkers), Patty Brard (369.000 kijkers) en Frans Bauer (469.000 kijkers).

Gisteren, in de eerste Naar Bed Met Irene op prime time, was Brigitte Kaandorp te gast. De uitzending wist niet te winnen van De Kwis op NPO 1 (1,4 miljoen kijkers) en It Takes 2 op RTL 4 (749.000 kijkers).

Moors gaf van de week bij RTL Late Night nog aan niet te vrezen voor haar toekomst bij SBS 6, maar reden om te vrezen is er volop. Ze heeft nog nooit structureel succes gehad bij die zender, terwijl ze een riant salaris heeft.

Hoewel Moors zelf bij hoog en bij laag beweert dat ze momenteel op het hoogtepunt van haar carrière zit, weten tv-critici wel beter. Sterker nog: een mislukte tv-transfer werd onlangs door Angela de Jong al ‘een Irene Moorsje’ genoemd.

Foto: SBS, Nick van Ormondt

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen