NOS komt met grote nepnieuws-show op televisie

Zo’n twee weken voor de gemeenteraadsverkiezingen en het referendum over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten maakt de NOS een rechtstreekse tv-uitzending over nepnieuws. Dat heeft de omroep laten weten. Op maandag 5 maart staat NPO 2 heel prime time in het teken van ‘Nieuws of Nonsens’. Vanuit de School voor de Journalistiek in Utrecht wordt het fenomeen nepnieuws in kaart gebracht. Wat is het? En hebben we er in ons land last van?

Hoofdredacteuren van kranten en andere nieuwsmedia, politici, professionele factcheckers en de NOS-correspondenten in Moskou, Washington, Berlijn en Brussel buigen zich over deze vragen en proberen onder leiding van Rob Trip en Amber Brantsen antwoorden te vinden.

Ook zijn voorbeelden te zien van nepnieuws en wordt uitgelegd hoe het gebruik van beeld de perceptie van nieuws bepaalt.

Het programma zal van 20.30 tot 22.00 uur te zien zijn op NPO 2. Daarna volgt Nieuwsuur, dat onlangs zelf voor nepnieuws zorgde door nepexpert Rian van Rijbroek uit te nodigen in de studio.

Foto: NOS

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen