Ruud de Wild heeft nog nooit in NPO-gebouw gepoept

NPO Radio 2-dj Ruud de Wild heeft nog nooit gepoept in het gebouw van de publieke omroep. Dat vertelt hij in gesprek met de VARAgids. Net als iedereen moet ook De Wild regelmatig naar het toilet om te poepen, maar hij weigert om dat op zijn werk te doen. “Ik poep niet op mijn werk, dat kan ik niet“, vertelt hij. De VARAgids-journalist vraagt daarop nog éénmaal bevestiging: ‘Dus jij hebt hier nooit…? In dit gebouw?’ De Wild bevestigt: “Nee. Wel leuk dat we het nu over kakken hebben.

Het gerucht dat dj’s het ongelooflijk langdradige liedje ‘Paradise by the dashboardlight’ draaien als ze moeten poepen, klopt volgens De Wild wel, al is dat bij hem dus het niet geval.

Over het algemeen wordt poepen op je werk gezien als ‘not done’. Toch heeft naar verwachting het merendeel van de radio- en tv-presentatoren wél eens op het werk gepoept, bijvoorbeeld in het geval van hoge nood.

Tot de absolute spettertop hoort onder meer Catherine Keyl. Zij viel het Omroep MAX-riool zelfs lastig met heuse diarree-aanvallen. Die leidden uiteindelijk tot haar vertrek bij de omroep.

Radio 538-sidekick Rick Romijn maakte het in november wel heel bont door in de studio van Evers Staat Op in zijn broek te poepen. Die onderbroek heeft hij vervolgens stiekem weggegooid bij de wc’s.

Aan de andere kant zijn er ook radio-dj’s die er zelfs moeite mee hebben om thuis te poepen. Radio 538-ster Coen Swijnenberg racete een keer van zijn eigen huis naar het Centraal Station in Utrecht toen hij hoge nood had.

Lees ook: Henny Huisman heeft ‘schone poeperd’ dankzij Geberit (januari 2017)

Foto: KRO-NCRV

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen