Juf Ank heeft nieuwe afleveringen al in haar hoofd

Geplaatst op ma 29 jan 2018 om 12:32

Ilse Warringa, bekend als Juf Ank uit de megahitserie De Luizenmoeder, heeft al nagedacht over verhaallijnen voor een tweede serie afleveringen. Dat vertelt de mede-schrijfster van de serie tegen RTL Boulevard. Na drie afleveringen heeft Avrotros al laten weten met een tweede seizoen te willen komen. Warringa: “We hebben genoeg inspiratie voor een tweede reeks en de eerste drie afleveringen heb ik al in het hoofd zitten. Ik heb goede hoop dat we een tweede seizoen kunnen maken.

Ze verwacht op korte termijn groen licht te krijgen. “Als we volgend jaar op hetzelfde tijdstip een tweede reeks klaar willen hebben, dan moeten we meteen beginnen met schrijven. Dan kunnen de afleveringen van de serie na de zomer opgenomen worden.

De Luizenmoeder is het meest teruggekeken programma in de Nederlandse tv-historie én het meest bekeken programma van NPO 3 ooit. “Ongelooflijk hoeveel mensen er hebben gekeken, dat hadden we een week geleden niet kunnen denken“, zegt ze.

Net zoals Linda de Mol deed bij Gooische Vrouwen, stopte Warringa haar eigen ervaringen in de serie. “Het idee is al zo’n zes jaar oud. In die tijd gingen mijn kinderen naar de basisschool, dus veel situaties komen uit mijn eigen praktijk. We zijn deze schoolsituaties op papier gaan zetten en zo’n 2,5 jaar geleden kregen we van AVROTROS groen licht om de serie te gaan maken.”

De Avrotros laat weten dat er nu nog zeven van de tien afleveringen volgen. “Het gaat door het dak heen. We moeten er een beetje van bijkomen, want dit hadden we niet verwacht maar wel gehoopt.

Lees ook: Luizenmoeder naar verpletterende 2,4 miljoen kijkers (vanochtend)

Foto: AVROTROS
22 Reacties op “Juf Ank heeft nieuwe afleveringen al in haar hoofd”


 1. alex

  niet verwacht maar wel gehoopt….

 2. Peanut

  Aflevering 2 en 3 vond ik echt wel iets minder. Maar dat komt ook omdat de hype de verwachtingen te groot maakt.

 3. Danny

  Oh god,,,elke keer die vreselijke luizenmoeder. Hoe zielig kan dit volk zijn?
  Wat een hype! Wat een meelopers.
  Kom op mensen ,ik heb een aflevering gezien. Werkelijk zo sneu.
  Zelfde humor als AaF.
  Zelfs geen glimlach kunnen toveren op mijn blije gezicht .lol

 4. Ron

  Hier kun je nog jaren mee door, er blijft voldoende inspiratie voor dit soort series.

 5. Angela het Jong

  Helemaal met Peanut eens. Kijk nu eens eerlijk naar de laatste 2 afleveringen en zeg me dan wat er zo leuk aan was? Aflevering 1 was hilarisch, maar daarna werd het alleen maar flauw en meer van hetzelfde.

 6. @Danny

  Protestkijkers! Zelfde lui die ook FVD en PVV stemmen.
  Dat laatste doen ze wel stiekem.

 7. ome H

  ‘De Avrotros laat weten dat er nu nog zeven van de tien afleveringen volgen.’

  Is dit ook humor?

 8. Zondag

  Aflevering 3 was weer veel beter dan 1 en 2.

 9. SOLANGE

  Tis leuk alleen zo kort ….. ethisch profiteren…. whaaaaaaaaaa

 10. Henny Huisman

  Mensen die dit niet zo leuk vinden, smullen waarschijnlijk van het inhoudsloze poep, pies en kotswerk van TorenC. Dit is veel vermakelijker.

 11. Bep

  @Angela de Jong… het zit in de kleine grapjes, goed opletten.Die namen van de kinderen, zo komisch.Venijnige juf die iedereen de klas uitwerkt, herkenbaar.Goed opletten dan zie je vileine grapjes.

 12. 123

  Het is toch een beetje Little Britain-achtige taferelen die men voorbij ziet komen; alledaagse dingen/problemen/situaties compleet uitvergroot en overgoten met een laag cynisme en sarcasme. En aangezien Nederlanders wel een beetje klaar zijn met dat politiek-correcte gedoe, is dit dus de juiste serie op het juiste moment.

  Wat ik mij nu vooral afvraag: blijft dit op NPO3 geprogrammeerd, of gaat het naar NPO1? Ik kan mij voorstellen dat ze dit een volgend seizoen op NPO1 verder laten gaan, en dat de NPO dan ook meteen zegt dat NPO3 echt nodig is om dit soort programma’s, maar ook iets als bijv. Mindfuck, een kans te geven zich te ontwikkelen, waarna ze op het vlaggenschip getoond gaan worden. En eerlijk is eerlijk: daarin hebben ze dan ook gewoon gelijk.

 13. Peter

  Dit is echt een geweldig serie. Inderdaad Bep, het zit in die kleine grapjes. De opmerking van de directeur…..etnisch profiteren bijvoorbeeld. Schitterend. Let vooral ook op het kopje waar hij zijn koffie uitdrinkt. Een directeur met een kerstbomenkopje. Maar vooral die mond van juf Ank als ze tegen de kinderen praat. Compliment ook voor die kinderen. De spelen ook geweldig.

 14. Ronnie T

  Onderzoek toont aan dat mensen die niet om luizenmoeder lachen wel om Paul de Leeuw lachen.

 15. Oldo Stofjas

  Je hoort niemand over Papadag. Dat was zóveel leuker!

 16. 123

  @Oldo Stofjas: Jaaaaaaa, die was ook heel erg leuk! :D Wat heb ik gelachen om die stomme filmpjes van Martijn, of wanneer Bous z’n dochter was verloren op een festival, en vroeg aan de totaal ongeïnteresseerde jonge meid achter de ‘gevonden voorwerpen’-balie: “Hebben jullie een baby gevonden?”, waarop zij zegt: “Wát heb jíj geslikt?” :.)

  Maar vergeet niet: de kijkcijfers van die serie waren, voor NPO3-begrippen, óók heel erg goed! :) Wel terecht dat je zegt dat je niemand hoort over díe serie, want achteraf gezien, denk ik idd ook: waarom was daar niet veel nieuws over?

  Tegelijkertijd: De Luizenmoeder is ook wel weer een geval apart, aangezien die serie zo’n beetje record op record verbreekt qua terugkijken en meest bekeken serie van NPO3. En dat is gewoon nieuwswaardig in de mediawereld.

 17. ali

  de serie heeft hoge kijkcijfers dankzij de juffrouw,Ze is heel goed

 18. tja

  Top serie Ik heb echt dubbel gelegen om subtiele humor die erin zit.. Dacht je dat ik het leuk vind om je overal de schuld van te geven.

 19. Bart

  @123 Heel veel mensen snappen niet dat in de dingen die jij noemt ook de humor zit. Zulke humor is vaak nog beter dan dat je een glimlach op je gezicht krijgt of helemaal in een deuk ligt. De hele hype die er om heen hangt komt door de vele media aandacht. Dat kan de serie ook tegenwerken. Series als deze kwamen altijd al op televisie o.a. bij NPO3 zoals Jeuk en Klein Holland maar ook Toon van KPN presenteert. Vreemd genoeg hoor je daar dan weer niemand over.

 20. Bart

  @123 Ik vind het geen reden om NPO3 in de lucht te houden voor het ontwikkelen van programma’s. Dat kan ook gewoon gelijk op NPO1 of NPO2. Iets werkt of werkt niet. NPO3 moet zeker blijven bestaan maar is echt al heel lang toe aan een andere invulling.

 21. Vrede

  2e aflevering viel wat tegen maar de 3e vond ik zelfs grappiger dan de 1ste.

 22. Uit Het Vak

  Topserie

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.