Juf Ank heeft nieuwe afleveringen al in haar hoofd

Ilse Warringa, bekend als Juf Ank uit de megahitserie De Luizenmoeder, heeft al nagedacht over verhaallijnen voor een tweede serie afleveringen. Dat vertelt de mede-schrijfster van de serie tegen RTL Boulevard. Na drie afleveringen heeft Avrotros al laten weten met een tweede seizoen te willen komen. Warringa: “We hebben genoeg inspiratie voor een tweede reeks en de eerste drie afleveringen heb ik al in het hoofd zitten. Ik heb goede hoop dat we een tweede seizoen kunnen maken.

Ze verwacht op korte termijn groen licht te krijgen. “Als we volgend jaar op hetzelfde tijdstip een tweede reeks klaar willen hebben, dan moeten we meteen beginnen met schrijven. Dan kunnen de afleveringen van de serie na de zomer opgenomen worden.

De Luizenmoeder is het meest teruggekeken programma in de Nederlandse tv-historie én het meest bekeken programma van NPO 3 ooit. “Ongelooflijk hoeveel mensen er hebben gekeken, dat hadden we een week geleden niet kunnen denken“, zegt ze.

Net zoals Linda de Mol deed bij Gooische Vrouwen, stopte Warringa haar eigen ervaringen in de serie. “Het idee is al zo’n zes jaar oud. In die tijd gingen mijn kinderen naar de basisschool, dus veel situaties komen uit mijn eigen praktijk. We zijn deze schoolsituaties op papier gaan zetten en zo’n 2,5 jaar geleden kregen we van AVROTROS groen licht om de serie te gaan maken.”

De Avrotros laat weten dat er nu nog zeven van de tien afleveringen volgen. “Het gaat door het dak heen. We moeten er een beetje van bijkomen, want dit hadden we niet verwacht maar wel gehoopt.

Lees ook: Luizenmoeder naar verpletterende 2,4 miljoen kijkers (vanochtend)

Foto: AVROTROS

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen