Fons vindt dat NPO biedingsstrijd Oranje moet staken

Fons van Westerloo, voormalig topman van zowel RTL als SBS, vindt dat de NOS zich terug moet trekken uit de biedingsstrijd om de uitzendrechten van Oranje. Dat laat hij weten in zijn column in De Telegraaf. Enkele weken geleden meldde De Telegraaf dat de NOS een megabod zou hebben gedaan op de wedstrijden van het Nederlands elftal. De omroep zou 900.000 euro per wedstrijd willen betalen, wat over een periode van vier jaar tot een bedrag van tientallen miljoenen euro’s leidt.

Van Westerloo ziet hier geen enkele publieke taak. Hij wijst erop dat Oranje al bij NPO, RTL én SBS heeft gezeten en: “Nooit heeft iemand geklaagd over de wijze waarop ze de matches versloegen.”

De NPO moet zich dus terugtrekken, vindt hij. “Ze zou goede sier naar de politiek en belastingbetaler maken om in deze tijd van tekorten op de omroepbegroting de zaak aan de commerciëlen over te laten die de wedstrijden zeker zo goed kunnen verslaan.”

Tot slot onthult Van Westerloo dat hij destijds als SBS-baas één miljoen euro per wedstrijd betaalde voor de rechten. “Dat konden we nooit terugverdienen, maar het zette het snelgroeiende SBS verder op de kaart.”

Ook nu zou SBS die rechten goed kunnen gebruiken, denkt Van Westerloo, al is er volgens hem geen enkele commerciële partij meer in Nederland die zulke bedragen op tafel wil leggen.

De Telegraaf-column Koning Voetbal kunt u lezen via Blendle.

Foto: NOS

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen