Fons vindt dat NPO biedingsstrijd Oranje moet staken

Geplaatst op ma 29 jan 2018 om 13:47

Fons van Westerloo, voormalig topman van zowel RTL als SBS, vindt dat de NOS zich terug moet trekken uit de biedingsstrijd om de uitzendrechten van Oranje. Dat laat hij weten in zijn column in De Telegraaf. Enkele weken geleden meldde De Telegraaf dat de NOS een megabod zou hebben gedaan op de wedstrijden van het Nederlands elftal. De omroep zou 900.000 euro per wedstrijd willen betalen, wat over een periode van vier jaar tot een bedrag van tientallen miljoenen euro’s leidt.

Van Westerloo ziet hier geen enkele publieke taak. Hij wijst erop dat Oranje al bij NPO, RTL én SBS heeft gezeten en: “Nooit heeft iemand geklaagd over de wijze waarop ze de matches versloegen.”

De NPO moet zich dus terugtrekken, vindt hij. “Ze zou goede sier naar de politiek en belastingbetaler maken om in deze tijd van tekorten op de omroepbegroting de zaak aan de commerciëlen over te laten die de wedstrijden zeker zo goed kunnen verslaan.”

Tot slot onthult Van Westerloo dat hij destijds als SBS-baas één miljoen euro per wedstrijd betaalde voor de rechten. “Dat konden we nooit terugverdienen, maar het zette het snelgroeiende SBS verder op de kaart.”

Ook nu zou SBS die rechten goed kunnen gebruiken, denkt Van Westerloo, al is er volgens hem geen enkele commerciële partij meer in Nederland die zulke bedragen op tafel wil leggen.

De Telegraaf-column Koning Voetbal kunt u lezen via Blendle.

Foto: NOS
12 Reacties op “Fons vindt dat NPO biedingsstrijd Oranje moet staken”


 1. Linkse wegkijker

  Ja nogal logisch. oranje is kapot gemaakt door die Ajax en Telegraaf kliek. KNVB eerst Koeman een mes in zijn rug stoppen met Ajaxied en KNVB voorzitter Lul van Oostveen en nu aan Koeman vragen kom je werken als trainer. Oranje en zijn verwende voetballertjes zijn een gepasseerd station. Niemand kijkt nog naar die ellende.

 2. gtstfites

  jij ben een zielig ventje ene kneu zen koek waus

 3. Kaaskijker

  “Nooit heeft iemand geklaagd over de wijze waarop ze de matches versloegen.”
  Die Fons van Westerloo kijkt duidelijk nooit voetbal en leest Twitter niet. De volgorde waarop Talpa de eredivisie samenvattingen uitzond, huh? En lang niet iedereen trekt Koert Westerman of Leo Driessen. Bij de NOS werd er ook significant beter gekeken (door een breder publiek). De commerciëlen hebben ook veel NOS-verslaggevers en analisten getransfereerd om dat “gevoel” te kopiëren.

 4. arie de jong

  Toch heeft– linkse wegkijker —gewoon 100% gelijk.

 5. dirk

  Het word tijd dat er eens normalere salarissen worden betaald in de voetballerij. Doordat er voetballers zoals messi hoe goed ze ook zijn drie ton per dag verdienen gaat het hele voetbal op den duur kapot. Niemand moet meer bieden op de rechten dan is die gekkigheid gouw over.

 6. Telstar

  Doe andere dingen met die poen, hoeft niet op de NPO

 7. David

  De NPO heeft een publieke taak. Wedstrijden van Oranje kun je daar opzich nog wel onder scharen, maar niet voor de hoofdprijs.

  Zolang ze maar nooit meer gaan bieden op Champions League of Europa League…

 8. Japie

  Laat het ned. elftal eerst maar weer eens presteren en praat dan verder.
  Zal niet zo snel gebeuren zolang de “voetbal miljonairtjes” hun uiterlijk en de bolide die ze rijden als prioriteit hebben.
  Ik ben al afgehaakt, hoef ik mij ook niet meer te ergeren aan die kwallen.

 9. Ad

  Da’s € 10.000 per minuut!!! Mag ik mij aub 10 minuten per jaar hiervoor ook belachelijk maken bij de NPO?

 10. aammehoela

  De NOS moet zich richten op het verslaan van EK en WK-voetbal, met of zonder Oranje doet er niet toe. De kwalificatie wedstrijden kunnen ook nog, maar die onzin van de Nations Cup mogen naar de CO. Weggegooid geld zou dat zijn. Niet alles dus bij de NOS, maar wel veel.

 11. toxilogic

  Waarom laat MC deze mislukkeling Van Westerloo aan het woord deze blaaskaak is al jaren afgeserveerd in medialand maar blijkbaar is dat nog niet doorgedrongen bij MC, maar ja iedereen die wat anti NPO blaat wordt groot gebracht bij die commerciele zielepoten

 12. E. Jansen

  Liever heeft Fons, en dat beseffen al die domme NPO-kritische reaguurders hier niet, dat je de wedstrijden betaalt via duurdere boodschappen waar mee we de commercials, en dus de commerciele omroepen, mee betalen. Mensen, wordt toch eens wakker… links- of rechtsom betalen we voor de media… is het niet via de belastingen, danwel via de commercials die via duurdere boodschappen worden bekostigd.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.