Klaas hoopvol over kijkcijfers dagelijkse NPO 3-quiz

Klaas van der Eerden heeft goede hoop dat zijn nieuwe dagelijkse NPO 3-quiz Switch de kijkcijferstrijd om half acht overleeft. Dat laat hij vandaag weten in De Telegraaf. Voor het eerst in lange tijd toont NPO 3 weer ambitie in de vooravond met Switch, dat samen met 3 Op Reis Midweek het uur voor prime time vult. “Het is ingewikkeld om een dagelijkse quiz overeind te houden, zeker op NPO 3“, zegt de presentator in de krant. Maar: “Wij hebben een goed gevoel hierover.”

Switch neemt het om half acht op tegen De Wereld Draait Door op NPO 1 en Half Acht Nieuws op RTL 4. “Het is een mooi tijdstip: mensen kunnen er even lekker tussendoor naar kijken, als er iets in DWDD zit wat ze niet interesseert of voor het Achtuurjournaal.”

Een quiz kan zomaar werken, denkt hij. “Het is sneller dan De slimste mens, de doelgroep is wel wat jonger, maar ik denk dat velen zich ermee kunnen identificeren doordat de kandidaten van allerlei pluimage zijn. In elk geval is het hartstikke leuk om te presenteren“, besluit hij in de krant, via Blendle.

Lees ook: NPO 3 toont weer ambitie op voormalig DWDD-slot (16 januari)

Foto: Avrotros, Nico Kroon

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen