Jesse Klaver bezorgt 5 Jaar Later kijkcijfercatastrofe

De Beau van Erven Dorens-show 5 Jaar Later is maandagavond in het kijkcijferravijn gestort. De aflevering met GroenLinks-leider Jesse Klaver kwam niet verder dan een dramatische 264.000 kijkers (6 procent) op de late avond van RTL 4. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Het is veruit de minst bekeken aflevering van 5 Jaar Later ooit. De uitzending met Klaver kwam niet eens in de buurt van een plek in de dagelijkse top 25 van meest bekeken programma’s van de dag.

Voor een plek in de kijkcijfer top 25 had Van Erven Dorens maandagavond minstens 484.000 kijkers nodig. Zo veel mensen keken er naar hekkensluiter Zes Uur Nieuws.

Het is een drama voor 5 Jaar Later. Het programma werd genadeloos verslagen door de concurrentie op NPO 1, SBS 6 en NPO 2. Zij lieten geen spaan heel van het gesprek dat Van Erven Dorens voerde met Klaver.

Het laagterecord volgt slechts drie dagen na de meest bekeken aflevering van 5 Jaar Later ooit. Vrijdag trok de aflevering met Linda de Mol, mede dankzij lead-in The Voice of Holland, 1,4 miljoen kijkers. Nog nooit eerder keken er zo veel mensen naar het programma.

De drie afleveringen die daaraan voorafgingen deden het redelijk: die met Jeroen Pauw trok 652.000 kijkers (14 procent), die met Bram Moszkowicz 679.000 kijkers (15 procent), die met Sacha de Boer 472.000 kijkers (10 procent).

Vanavond zit Susan Smit in het programma, morgen Epke Zonderland, overmorgen Hugo Borst en vrijdag Halina Reijn.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen