Eva Jinek rent onverwacht De Wereld Draait Door in

NPO 1-sterren Eva Jinek en Matthijs van Nieuwkerk hebben elkaar maandagavond in de live-uitzending van De Wereld Draait Door een verrassing bezorgd. Dat was te zien in de talkshow van BNNVARA. Van Nieuwkerk stond in zijn show kort stil bij Jineks prijs voor Omroepvrouw van het Jaar. Hij liep – samen met de cameraman – enkele meters naar de compleet lege studio van Jinek, die direct naast die van DWDD zit. Daar zette hij bloemen op tafel voor zijn tv-collega.

Van Nieuwkerk nam de kijker mee en vertelde: “We hebben het over vrouwen, ik ga naar mijn buurvrouw en dat is ook een sterke vrouw. Mijn buurvrouw is Eva Jinek. Deze studio is van De Wereld Draait Door, de studio hiernaast is in deze maanden de studio van Eva Jinek en zij is vanmiddag verkozen tot Omroepvrouw van het Jaar en dat is zeer terecht. Geef haar een applaus.”

Vervolgens liep de BNNVARA-ster de KRO-NCRV-studio in. “Ik loop haar volkomen lege studio in. Ze zijn uiteraard aan het voorbereiden voor de uitzending van vanavond en ze hoeft ook niet per se hier te zijn, ze vindt het zo wel. Het is een zeer terechte bekroning voor een geweldig goede collega. Ik spoed mij terug naar mijn eigen studio, dan zie je ook eens hoe wij buren zijn.

Jinek zag het live gebeuren op de redactieschermen en besloot om live de studio van DWDD in te rennen. Van Nieuwkerk was toen bezig met zijn leuke-filmpjes-rubriek. “Ik zag het vanuit mijn redactie live gebeuren en toen dacht ik: ik moet ernaar toe. Ik ben hierheen komen rennen, ik heb mijn trui uitgetrokken en ik hijg nog een beetje na, maar ik wilde je bedanken. Super leuk.

Van Nieuwkerk: “Ik geloof dat er jaren zijn geweest dat het spannend is, maar het was dit jaar niet spannend. Het was dit jaar zo ontzettend duidelijk dat jij de prijs moest krijgen en hem verdient. Iedereen is volgens mij ook blij.

Jinek: “Ik vind dat heel leuk om te horen. Wat het allerleukst was: ik had me gewapend met een bedankspeech, ik wist wat ik wilde zeggen en toen keek ik omhoog en zag mijn héle redactie zitten. Dat wist ik niet. Het is zó lief.

’s Avonds in Jinek stond de presentatrice slechts kort stil bij de prijs, toen haar gast Evert ten Napel erover begon. “Ben jij niet tot Omroepvrouw van het Jaar verkozen vandaag?“, vroeg hij, waarop hij applaus vroeg van het publiek.

Toen haar talkshowcollega Humberto Tan de prijs twee jaar geleden won, liet hij zich een uur lang interviewen in zijn eigen talkshow door Peter van der Vorst.

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen