Kemna Casting toch met externe vertrouwenspersoon

Kemna Casting komt na de ontmaskering van ex-medewerker Job Gosschalk toch met een externe vertrouwenspersoon. Het castingbureau heeft daarvoor Bureau Integriteit ingeschakeld. Dat heeft het bedrijf laten weten. Na de val van Gosschalk stelde Kemna aanvankelijk zijn eigen medewerker Wies Daamen aan als vertrouwenpersoon voor andere slachtoffers, maar zij zit gewoon op de werkvloer. De werkvloer waar volgens het AD en De Telegraaf nog meer Job Gosschalkjes rondlopen.

Naast de geruchten dat er nog steeds mensen zijn bij Kemna Casting die ongepaste castings houden, gelooft ook bijna niemand dat het bedrijf niets wist van de praktijken van Job Gosschalk. Uit een poll op Mediacourant onder bijna 750 stemmers bleek afgelopen week dat 91 procent van de mensen Kemna niet gelooft in deze kwestie.

Nu komt Kemna Casting dus alsnog met een externe vertrouwenspersoon. “Kemna Casting neemt de aantijgingen die recentelijk in de media zijn gedaan zeer serieus. Vandaag heeft Kemna Casting het onafhankelijke Bureau Integriteit (BING) ingeschakeld om te ondersteunen bij de te nemen vervolgstappen.

Bureau Integriteit staat Kemna Casting vanaf nu bij met een vertrouwenspersoon en het opstellen van een klachtenregeling, een meldingsregeling en een gedragscode. “Kemna Casting hecht eraan dat iedereen die iets heeft meegemaakt dat hij of zij als ongewenst, grensoverschrijdend of intimiderend heeft ervaren, dit meldt bij Kemna Casting of bij de vertrouwenspersoon van Bureau Integriteit.”

De externe vertrouwenspersoon is bereikbaar via [email protected] of via 033-2474309 (dus niet langer via Kemna’s eigen contactgegevens). “Ook klachten en meldingen kunnen gedaan worden via deze kanalen. Kemna Casting zal alle nodige maatregelen nemen op basis van de meldingen en/of klachten.”

Alle samenwerkingsverbanden tussen Gosschalk en Kemna Casting zijn nu gestaakt, aldus Kemna. “Mogelijke indirecte invloed als stemgerechtigd mede-aandeelhouder van Kemna Casting en gelieerde bedrijven wordt zo snel mogelijk beëindigd.”

Lees ook:
‘BN’ers houden Nederlandse Harvey Weinstein geheim’ (25 oktober 2017)
Nederlandse Harvey Weinstein wil niet reageren (28 oktober 2017)
‘Naam Hollandse Harvey Weinstein binnenkort bekend’ (31 oktober 2017)
Ook AD hint op Nederlandse Harvey Weinstein (4 november 2017)
‘Nederlandse Harvey Weinstein’ blijkt Job Gosschalk (7 november 2017)
Winston Post: ‘Ik moest masturberen van Gosschalk’ (7 november 2017)
Etienne Poeder: ‘Ik moest me uitkleden van Gosschalk’ (7 november 2017)
BLVD in teken Gosschalk: ‘Ook 17-jarige slachtoffers’ (7 november 2017)
NOS spreekt vijf slachtoffers Job: ‘Hij wilde orale seks’ (7 november 2017)
Katja Schuurman in de bres voor Job Gosschalk (7 november 2017)
Big Brother Bart: ‘Ik moest met mezelf spelen van Job’ (7 november 2017)
Peter R. en Korver in clinch over rol media in zaak Job (8 november 2017)
‘Voorganger Gosschalk was ook machtsbeluste homo’ (8 november 2017)
‘Kemna Casting wist wel degelijk van Dirty Job’ (8 november 2017)
Revu verbaast zich niet dat Katja het opneemt voor Job (8 november 2017)
AD en Telegraaf: ‘Meer viezeriken bij Kemna Casting’ (9 november 2017)
Inge Ipenburg vindt Kemna Casting veel te machtig (9 november 2017)
De Telegraaf benadert buren Job Gosschalk (9 november 2017)
Peter Heerschop kende zwarte kant Job Gosschalk niet (10 november 2017)
De Leeuw lacht als boer met kiespijn om Job-grappen (12 november 2017)
Karin Bloemen vindt Job Gosschalk ‘zó slinks’ (12 november 2017)
Job Gosschalk: ‘Veel acteurs op visite in mijn boerderij’ (13 november 2017)

Foto: Kemna

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen