‘BN’ers houden Nederlandse Harvey Weinstein geheim’

De Nederlandse showbizzwereld kent ook een viezerik à la Harvey Weinstein, maar zijn naam wordt door BN’ers angstvallig geheimgehouden. Het gaat in elk geval om een castingdirector. Dat meldt de Nieuwe Revu vandaag. Het blad weet van negen bronnen om wie het gaat, maar noemt zijn naam óók niet. “We hebben ervoor gekozen om de castingdirector die in dit stuk een hoofdrol speelt anoniem te laten omdat de bronnen ook anoniem zijn. In Hilversum weet iedereen om wie het gaat.

Nieuwe Revu sprak voor het artikel ‘Harvey in Hilversum’ met acteurs, actrices, regisseurs en producenten ‘uit alle lagen van de acteerwereld’. “Negen bronnen in totaal. Anoniem, omdat ze ook na verschijning van dit artikel nog weleens een rol in een serie, film of musical willen krijgen.”

De negen bronnen klappen uit de school tegen Nieuwe Revu, na een uitspraak van fotograaf William Rutten in RTL Late Night. “Ik ken een Nederlands filmtype dat mannelijke acteurs op heel rare manieren castings heeft laten doen. Het is walgelijk, maar het gebeurt“, zei hij.

Volgens Nieuwe Revu komt ‘steeds dezelfde naam bovendrijven’, maar wil niemand zijn naam publiekelijk noemen. Een ‘A-naam uit de acteerwereld’ vertelt in het blad: “Pas wanneer er een vooraanstaand persoon gaat praten en er daarna een aantal volgen, is het veilig genoeg om ook zelf je verhaal te doen. Maar dat betreft dan meestal artiesten die al enige basis onder hun voeten hebben en geen carrière van nog eens twintig, dertig of veertig jaar meer hoeven te maken.

En een tweede bron spreekt van vreemde castings in een kamer zonder andere mensen, zonder draaiende camera, en waarbij de acteur alle kleren moest uittrekken. “De desbetreffende castingdirector is nog steeds actief en zo nu en dan kom ik hem nog weleens tegen op feestjes. Ongemakkelijk en awkward is dat, elke keer weer.”

Gelukkig heeft hij me die dag niet aangeraakt, maar hoogst ongebruikelijk was het natuurlijk wel.”

Het artikel ‘Harvey in Hilversum’ kunt u gedeeltelijk lezen op de Nieuwe Revu-site en volledig via Blendle.

Update donderdag 26 oktober 13.20 uur – Lees ook: RTL wil dat verkrachter Jelle Brandt Corstius zich meldt (vandaag)

Foto: Wikimedia

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen