NOS spreekt vijf slachtoffers Job: ‘Hij wilde orale seks’

Geplaatst op di 07 nov 2017 om 16:55

Niet alleen Nieuwe Revu en Boulevard hebben de afgelopen tijd vele vermeende slachtoffers van castingdirector Job Gosschalk gesproken, maar ook NOS op 3 doet er momenteel uitvoerig onderzoek naar. Vanmiddag heeft de NOS een artikel gepubliceerd waarin vijf acteurs geanonimiseerd hun verhaal doen. “Toen ik net afstudeerde van de toneelschool, kwam Job om acteurs te casten. Toen heeft hij me gevraagd of ik hem wilde pijpen of hij mij“, vertelt een van de acteurs tegen de omroep.

Een andere acteur, door de NOS Kees genoemd, vertelt: “Ik ben ’s avonds laat naar het castingbureau van Kemna gelokt. Daar moest ik een scène spelen die zich afspeelde in een sportschool en in de douche van de sportschool. Daar moest ik me voor uitkleden en daar ben ik toen in meegegaan. Hij heeft me betast, ook op mijn geslachtsdeel. Dit is meerdere keren voorgevallen.

Acteur Winston Post is de enige die met naam en toenaam zijn verhaal doet bij de NOS. Hij zegt dat ‘vrijwel iedere’ Nederlandse acteur van Gosschalk praktijken afweet. “Onder elkaar praat je erover maar naar buiten treden, dat is nog nooit gebeurd.

De Gosschalk-methode was volgens de vele verklaringen van slachtoffers als volgt: hij doet net of hij de acteur in kwestie bijzonder vindt, werpt zich op als een soort mentor, nodigt de acteur thuis uit, spreekt af daarover te zwijgen, speelt in op onzekerheid van de acteur en komt dan met seksuele avances.

Actuele programma’s besteden vanavond uitgebreid aandacht aan de zaak. De NOS roept andere slachtoffers op om zich ook te melden; de omroep doet op het moment uitvoerig onderzoek naar misstanden in de theater- en filmwereld.

Het artikel Acteurs over Gosschalk: ‘Voor je het weet een hand in je kruis’ kunt u lezen op NOS.nl.

Lees ook:
‘BN’ers houden Nederlandse Harvey Weinstein geheim’ (twee weken geleden)
Andries Knevel weet wie Hollandse Harvey Weinstein is (twee weken geleden)
Andries Knevel loog over Hollandse Harvey Weinstein (twee weken geleden)
Nederlandse Harvey Weinstein wil niet reageren (twee weken geleden)
‘Naam Hollandse Harvey Weinstein binnenkort bekend’ (vorige week)
Ook AD hint op Nederlandse Harvey Weinstein (vorige week)
‘Nederlandse Harvey Weinstein’ blijkt Job Gosschalk’ (vandaag)
Winston Post: ‘Ik moest masturberen van Gosschalk’ (vandaag)
Etienne Poeder: ‘Ik moest me uitkleden van Gosschalk’ (vandaag)
BLVD in teken Gosschalk: ‘Ook 17-jarige slachtoffers’ (vandaag)

Foto: NOS
2 Reacties op “NOS spreekt vijf slachtoffers Job: ‘Hij wilde orale seks’”


  1. Arnoud Tempelman

    Ga nou eens aangifte doen. Van die ene zaak is misschien geen bewijs, maar als vele gedupeeerden zich melden word je elkaars getuige. Haal die leuter uit de doofpot!

  2. Jantje

    Zelfde geraffineerde gedrag als pedo’s ed ook hanteren. Natuurlijk weet iedereen dat in dit wereldje. Zijn verklaring is ook heel geraffineerd. Hij heeft zegt nooit fysiek contact te hebben gehad om dat dit toch nooit te bewijzen is. Alles speelden zich 1:1 af.

    Maar goed, bij andere audities moet je De Zon of een boom na doen. Dat is ook een vorm van mishandeling.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.