Etienne Poeder: ‘Ik moest me uitkleden van Gosschalk’

Geplaatst op di 07 nov 2017 om 14:15

Nu Job Gosschalk uit de kast is gekomen als de casting director die al weken wordt beschuldigd van seksuele intimidatie en machtsmisbruik, komen de verhalen los over de vieze man van Hilversum. Nadat Winston Post de NOS vandaag al toevertrouwde dat hij van Gosschalk moest masturberen in een potje, komt Nieuwe Revu morgen met nieuwe beschuldigingen van drie acteurs. Eén van hen is Etienne Poeder, die in 2005 de hoofdrol speelde in de musical The Lion King. 

Poeder moest van Gosschalk zingen in zijn onderbroek. “Nog niet bekend met wat kan en mag in de entertainmentwereld, heb ik mezelf tijdens een privésessie met Job moeten uitkleden om in mijn onderbroek mijn lied ten gehore te laten brengen. Hij vertelde me dat ik dat gewoon moest kunnen, ook als hij ter plekke zou gaan staan masturberen.

Het is vernederend om dit mee te maken, aldus Poeder. “Ik voelde me tijdens die sessies zeer ongemakkelijk en na afloop lichtelijk onteerd. Dit wens ik niemand toe. Ambitieuze artiesten moeten weten dat je geen enkele vorm van gedwongen handelingen of vernedering moet accepteren.

Verhaal van beginnend acteur

Een beginnend musical- en tv-acteur die niet met zijn naam in Nieuwe Revu wil, maar zijn naam wél via het blad aan Gosschalk bekend heeft gemaakt, zegt: “Als je bij Gosschalk op auditie moet komen, probeert hij je stelselmatig aan te praten dat je onzeker bent en meer mannelijkheid moet tonen door in vol ornaat je scènes te spelen. Naakt dus.

Deze acteur werd een rol in een serie in het vooruitzicht gesteld, maar moest dan wel thuis langskomen bij Gosschalk. Hij moest steeds meer kleren uittrekken. “Maar bij mijn onderbroek trok ik een grens. Job echter niet. Hij kwam voor me staan en greep zonder pardon mijn geslachtsdelen vast.

De acteur stopte Gosschalk en vluchtte weg. “Bovendien heb ik het vermoeden gedrogeerd te zijn met een middeltje in mijn wijn.

Beschuldiging drie

Dan is er nog tv- en reclameacteur Johannes (waarvan de achternaam bekend is bij Revu). “Twintig jaar geleden beval hij me tijdens een auditie mezelf af te trekken, waarbij hij het na een paar minuten van me zou overnemen. Anders zou ik de rol waar ik op aasde niet krijgen.

Zo zijn er nog tal van andere collega’s die rollen of presentatieklussen hebben gekregen op basis van zaadlozingen. En dan te bedenken dat ik nog hetero ben ook, maar dat maakte voor hem niet uit. Alles draait bij die man om seks.

Reactie Gosschalk

Gosschalk laat weten dat het verhaal van Etienne Poeder ‘grotendeels waar’ is, maar ontkent de andere acteur te hebben gedrogeerd. “Ik vind dat echt een kwalijke suggestie van de acteur wiens naam jullie mij hebben verteld. Met hem heb ik altijd goed samengewerkt. De derde persoon en situatie zeggen me helemaal niets.

De Nieuwe Revu met een groot verhaal over Job Gosschalk ligt morgen in de winkels. Een voorproefje is alvast te zien op de website van het tijdschrift.

Lees ook:
‘BN’ers houden Nederlandse Harvey Weinstein geheim’ (twee weken geleden)
Andries Knevel weet wie Hollandse Harvey Weinstein is (twee weken geleden)
Andries Knevel loog over Hollandse Harvey Weinstein (twee weken geleden)
Nederlandse Harvey Weinstein wil niet reageren (twee weken geleden)
‘Naam Hollandse Harvey Weinstein binnenkort bekend’ (vorige week)
Ook AD hint op Nederlandse Harvey Weinstein (vorige week)
‘Nederlandse Harvey Weinstein’ blijkt Job Gosschalk’ (vandaag)
Winston Post: ‘Ik moest masturberen van Gosschalk’ (vandaag)

Foto: Nieuwe Revu
12 Reacties op “Etienne Poeder: ‘Ik moest me uitkleden van Gosschalk’”


 1. Claire

  Job Gosschalk is niet alleen een laffe man het is ook een vieze oude man. Heel erg voor de slachtoffers die hij vanuit zijn machtspositie heeft misbruikt. Hij komt er makelijk mee weg door zijn werk neer te leggen de lafaard!

 2. Sergio

  Hij had zich voor mij ook uit moeten kleden hahahaha

 3. Werner

  iedereen die met deze smeerlap te maken gehad heeft, tijdens een auditie, moet gewoon aangifte doen bij de polittie lijkt me

 4. Werner

  Claire, en dan hopen dat ie voor jaren de bak indraait

 5. Jos Ti

  Wat een aansteller. Als dat nou alles is.
  Veel ophef om niks.

 6. Mike

  @Jos Ti Zou je dit ook zeggen als een vrouw hiermee kwam? Jouw opmerking bewijst maar weer hoe moeilijk het is voor mannelijke slachtoffers van sexuele intimidatie en verkrachting om hun verhaal te doen.

 7. Jos Ti

  @ Mike

  Ophef om niks. Vrouw of man.

 8. Wollter

  Alle 3 hebben ze zichzelf uitgekleed en dan zeggen ze later dat dat moest. Heeft Job ze bedreigd? Dat haal k nergens uit hun verhaal. Een echte vent laat zich ook niet intimideren.

 9. Emily

  Wolter heeft kennelijk nooit met deze situatie te maken gehad, gezien zijn reactie

 10. Erwin

  ‘Een potje masturberen’ is iets anders dan ‘IN een potje masturberen’

 11. Raqjan

  Wat een stelletje aandachtsgeile acteurs. Je kunt ook gewoon WEIGEREN om in je onderbroek te gaan zingen hoor, zo moeilijk is dat niet. Moet hier nou zoveel ophef over worden gemaakt? Uiteraard wel de rol aannemen en dan jarenlang je bek houden. En nu je caqrriere in het slop zit en je de kans weer krijgt met je kop op tv te komen, ben je plots een ‘slachtoffer’. Ga toch weg met die onzin.

 12. Raqjan

  En als je dus niet weigert om in je onderbroek te gaan zingen en te masturberen, maar er VRIJWILLIG aan meewerkt (en daarna gewoon uit aandachtsgeilheid het contract ondertekent), is er dus GEEN sprake van seksueel misbruik. Case closed.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.