AD en Telegraaf: ‘Meer viezeriken bij Kemna Casting’

Donkere wolken pakken zich samen boven Kemna Casting, het castingbureau dat zo ongeveer een monopoliepositie heeft in Nederland. Het AD en De Telegraaf melden vandaag dat niet alleen Job Gosschalk grenzen overschreed bij het bedrijf. Dat is te lezen in de kiosk. Oud-medewerkers en andere bronnen zeggen in het AD dat iedereen bij Kemna wist van de Gosschalk-methode. “Sterker, ik weet dat anderen daar die hoog in de boom zitten Gosschalks gedrag gewoon hebben overgenomen.

Het AD heeft méér dan alleen deze geciteerde bron. “De oud-medewerker is niet de enige die spreekt over dubieuze voorstellen waarin acteurs werden gevraagd zich uit te kleden, onzedelijke handelingen moesten verrichten en seksueel geladen sms’jes ontvingen. Het gaat hierbij om mannen én vrouwen. Het AD sprak meerdere bronnen die zeggen van deze wanpraktijken te weten of in contact staan met gedupeerden. Iedereen wil per se anoniem blijven.

Een insider meent dat er ook vrouwelijke slachtoffers van Kemna Casting zijn. Die waren in elk geval niet de dupe van Gosschalk, want hij was vooral uit op jonge jongens. De insider: “Wie met pek omgaat, wordt met pek besmet. Ik weet dat ook met actrices is gerommeld. Ik geloof best dat een aantal medewerkers van Kemna Casting niet op de hoogte is, maar niemand? Dat kan gewoon niet.

Ook De Telegraaf lijkt bronnen te hebben die naar andere mensen bij Kemna Casting wijzen. “De verhalen blijven niet langer beperkt tot Job Gosschalk alleen. Meer mensen binnen Kemna Casting zouden in de verleiding komen weleens misbruik te maken van hun unieke positie.

Marc van Bree van Kemna Casting zegt in het AD van niets te weten en is boos. “Laat ik het eens omdraaien. Ik vind het heel heftig dat wordt beweerd dat we dit allemaal moesten weten. En dan zeg ik het nog beschaafd.”

Ik wil echt benadrukken dat wij niet wisten of weten van gevallen van grensoverschrijdend gedrag. Dat neemt niet weg dat we de kwestie wel degelijk serieus nemen, geschrokken zijn en gaan onderzoeken welke aanpassingen we zouden kunnen doen om die veilige omgeving – waarvan we dachten dat die er altijd was – te kunnen garanderen.”

Als (oud)-medewerkers of acteurs over dit thema iets kwijt willen dan kunnen zij zich richten tot onze vertrouwenspersoon Wies Daamen.’’

Kemna Casting heeft op zijn website een overzicht staan van mensen die werken bij het bedrijf. Een van hen is Janusz Gosschalk, de neef van Job Gosschalk.

Het AD-artikel ‘Ze deden Gosschalk na’ kunt u lezen via Blendle, het Telegraaf-artikel Dit is Job Gosschalks ’CAST’-BOERDERIJ’ vindt u ook via Blendle.

Lees ook:
‘BN’ers houden Nederlandse Harvey Weinstein geheim’ (25 oktober 2017)
Nederlandse Harvey Weinstein wil niet reageren (28 oktober 2017)
‘Naam Hollandse Harvey Weinstein binnenkort bekend’ (31 oktober 2017)
Ook AD hint op Nederlandse Harvey Weinstein (4 november 2017)
‘Nederlandse Harvey Weinstein’ blijkt Job Gosschalk (7 november 2017)
Winston Post: ‘Ik moest masturberen van Gosschalk’ (7 november 2017)
Etienne Poeder: ‘Ik moest me uitkleden van Gosschalk’ (7 november 2017)
BLVD in teken Gosschalk: ‘Ook 17-jarige slachtoffers’ (7 november 2017)
NOS spreekt vijf slachtoffers Job: ‘Hij wilde orale seks’ (7 november 2017)
Katja Schuurman in de bres voor Job Gosschalk (7 november 2017)
Big Brother Bart: ‘Ik moest met mezelf spelen van Job’ (7 november 2017)
Peter R. en Korver in clinch over rol media in zaak Job (8 november 2017)
‘Voorganger Gosschalk was ook machtsbeluste homo’ (8 november 2017)
‘Kemna Casting wist wel degelijk van Dirty Job’ (8 november 2017)
Revu verbaast zich niet dat Katja het opneemt voor Job (8 november 2017)

Foto: Kemna

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen