AD en Telegraaf: ‘Meer viezeriken bij Kemna Casting’

Geplaatst op do 09 nov 2017 om 8:30

Donkere wolken pakken zich samen boven Kemna Casting, het castingbureau dat zo ongeveer een monopoliepositie heeft in Nederland. Het AD en De Telegraaf melden vandaag dat niet alleen Job Gosschalk grenzen overschreed bij het bedrijf. Dat is te lezen in de kiosk. Oud-medewerkers en andere bronnen zeggen in het AD dat iedereen bij Kemna wist van de Gosschalk-methode. “Sterker, ik weet dat anderen daar die hoog in de boom zitten Gosschalks gedrag gewoon hebben overgenomen.

Het AD heeft méér dan alleen deze geciteerde bron. “De oud-medewerker is niet de enige die spreekt over dubieuze voorstellen waarin acteurs werden gevraagd zich uit te kleden, onzedelijke handelingen moesten verrichten en seksueel geladen sms’jes ontvingen. Het gaat hierbij om mannen én vrouwen. Het AD sprak meerdere bronnen die zeggen van deze wanpraktijken te weten of in contact staan met gedupeerden. Iedereen wil per se anoniem blijven.

Een insider meent dat er ook vrouwelijke slachtoffers van Kemna Casting zijn. Die waren in elk geval niet de dupe van Gosschalk, want hij was vooral uit op jonge jongens. De insider: “Wie met pek omgaat, wordt met pek besmet. Ik weet dat ook met actrices is gerommeld. Ik geloof best dat een aantal medewerkers van Kemna Casting niet op de hoogte is, maar niemand? Dat kan gewoon niet.

Ook De Telegraaf lijkt bronnen te hebben die naar andere mensen bij Kemna Casting wijzen. “De verhalen blijven niet langer beperkt tot Job Gosschalk alleen. Meer mensen binnen Kemna Casting zouden in de verleiding komen weleens misbruik te maken van hun unieke positie.

Marc van Bree van Kemna Casting zegt in het AD van niets te weten en is boos. “Laat ik het eens omdraaien. Ik vind het heel heftig dat wordt beweerd dat we dit allemaal moesten weten. En dan zeg ik het nog beschaafd.”

Ik wil echt benadrukken dat wij niet wisten of weten van gevallen van grensoverschrijdend gedrag. Dat neemt niet weg dat we de kwestie wel degelijk serieus nemen, geschrokken zijn en gaan onderzoeken welke aanpassingen we zouden kunnen doen om die veilige omgeving – waarvan we dachten dat die er altijd was – te kunnen garanderen.”

Als (oud)-medewerkers of acteurs over dit thema iets kwijt willen dan kunnen zij zich richten tot onze vertrouwenspersoon Wies Daamen.’’

Kemna Casting heeft op zijn website een overzicht staan van mensen die werken bij het bedrijf. Een van hen is Janusz Gosschalk, de neef van Job Gosschalk.

Het AD-artikel ‘Ze deden Gosschalk na’ kunt u lezen via Blendle, het Telegraaf-artikel Dit is Job Gosschalks ’CAST’-BOERDERIJ’ vindt u ook via Blendle.

Lees ook:
‘BN’ers houden Nederlandse Harvey Weinstein geheim’ (25 oktober 2017)
Nederlandse Harvey Weinstein wil niet reageren (28 oktober 2017)
‘Naam Hollandse Harvey Weinstein binnenkort bekend’ (31 oktober 2017)
Ook AD hint op Nederlandse Harvey Weinstein (4 november 2017)
‘Nederlandse Harvey Weinstein’ blijkt Job Gosschalk (7 november 2017)
Winston Post: ‘Ik moest masturberen van Gosschalk’ (7 november 2017)
Etienne Poeder: ‘Ik moest me uitkleden van Gosschalk’ (7 november 2017)
BLVD in teken Gosschalk: ‘Ook 17-jarige slachtoffers’ (7 november 2017)
NOS spreekt vijf slachtoffers Job: ‘Hij wilde orale seks’ (7 november 2017)
Katja Schuurman in de bres voor Job Gosschalk (7 november 2017)
Big Brother Bart: ‘Ik moest met mezelf spelen van Job’ (7 november 2017)
Peter R. en Korver in clinch over rol media in zaak Job (8 november 2017)
‘Voorganger Gosschalk was ook machtsbeluste homo’ (8 november 2017)
‘Kemna Casting wist wel degelijk van Dirty Job’ (8 november 2017)
Revu verbaast zich niet dat Katja het opneemt voor Job (8 november 2017)

Foto: Kemna
18 Reacties op “AD en Telegraaf: ‘Meer viezeriken bij Kemna Casting’”


 1. Vrede

  Is Gosschalk nu al officieel ontslagen? Bij Weinstein gebeurde dat volgens mij aardig snel.
  Als ze hem weer in genade aannemen geven ze al aan gewoon achter die daden te staan.

 2. Vincent

  Waarom haalt Mediacourant ‘de neef van’ er uit? Vind dat behoorlijk tendentieus, zeker als er in het stuk verder niet blijkt wie dan ‘de anderen’ zouden moeten zijn.

 3. PA

  Zijn er al aangiftes gedaan? Vast niet maar de pulpkranten gaan gelijk maar weer voor eigen rechter spelen.

  De lezer gaat daarna weer namen noemen terwijl die onschuldig zijn.

  Schandalig.

 4. Apie M

  Een vriend van mij mocht auditie doen voor GTST, wel kreeg hij na de casting uit het niets een what’s app van ene H, hij had het heel goed gedaan, app contact bleef aan, maar werd steeds van de kant van H steeds erotisch getinter. Vies mannetje

 5. Sensatiezoeker

  Wat een heerlijk stukje entertainment dit! En wat een genot voor degenen die slachtoffer zijn Al die ego’s die zich jaren lang hebben gepermitteerd om dit gedrag te vertonen worden met de dah zenuwachtiger. Niemand ontkomt aan zijn straf.. Denk dat er nog wel een paar machtige omroepmensen zijn in Hilversum die iets minder hoed slapen momenteel..

 6. Peop

  Lol, Marc van Bree is boos. Smerige, slinkse rat.

 7. Rutger

  Volgens Katja Schuurman is er niks aan de hand, jongens. Gewoon doorlopen.

 8. De Leukste Thuis

  https://www.kemnacasting.nl/nl/over-ons
  “… Hans Kemna met () zijn tomeloze liefde voor acteurs.”

  Hij is wel zo eerlijk om dit op hun site te vermelden, dat dan wel weer…

 9. De Leukste Thuis

  Waarom geen verwijzing naar Mischa Kemna door MC? Overigens, zijn die Kemna-medewerkers ook “gecast” gedurende de sollicitatie procedure?
  Vragen, vragen, vragen….

 10. Francisco

  Ik ben het helemaal met Katja eens.

 11. ruupje

  ieder zijn meug. als je mee wilt zul je moeten bukken.
  ik moest advertenties verkopen, kom op bovenstaande bladen in jullie wereld gebeurd er ook rara dingen. directeur uitgever zei tegen de secretaresse wat een geil voorpagina voor een woonmagazine. secretaresse lacht doet niets. Om mijn baan te behouden moest ik ook advertenties verkopen van 15.000 voor 2.500 euro. is ook een vorm van vernederen. doe je het niet mij pijpen of advertenties onder de prijs verkopen dan moet je een andere baan zoeken.
  TIP aan alle medewerkers m/v in het bedrijfsleven. doe mee, probeer het op papier of via welke manier dan ook vast te leggen en of bevestigd te krijgen en sla je slag!!!

  Het heeft jaren geduurd bij mij maar ik kreeg het op de e-mail. met naam en bedrijfslogo van zijn e-mail. oke. Hi(j)an dacht dat hij slim was, maar ruupje was nog slimmer.
  er komt nog veel meer naar boven… journalisten laat de bom barsten.

 12. Frans

  Dan zeg ik het maar hard op, de homoscene is veels te machtig in Hilversum

 13. Jos Ti

  @Frans

  Je kunt ook stellen: de niet-homo scene te slap.

 14. Freek

  Een goed moment om een castingbureau te beginnen.

 15. Sven L.

  @ Freek: hahaha. Elk nadeel hep ze voordeel.

 16. 123

  @Vrede (8:46): “Is Gosschalk nu al officieel ontslagen? Bij Weinstein gebeurde dat volgens mij aardig snel.”
  — Hij heeft zelf alle taken al neergelegd, dat stond ook in zijn verklaring. Kemna Casting heeft dat geaccepteerd.

  @Frans (11:36): “Dan zeg ik het maar hard op, de homoscene is veels te machtig in Hilversum”
  — Nee, de vieze mannetjes hebben, zoals het er nu naar uitziet, teveel macht in Hilversum. Dat staat los van homo of hetero, man of vrouw. Maar door jouw reactie dacht ik wel: Zouden er ook vrouwelijke Weinsteins/Gosschalks zijn?

 17. Mr T

  HANS HANS HANS!

 18. Joop

  Als er aangiftes zijn sta je sterker. Dus neen, ze gaan jaren na het voorval lopen zeiken dat iemand in hun broek gegraaid heeft. Als het gebeuren van Weinstein niet boven tafel gekomen was, hadden deze “acteurs” nu nog hun klep gehouden. Dus waar hebben we het over?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.