Peter Heerschop kende zwarte kant Job Gosschalk niet

Peter Heerschop is behoorlijk ontdaan over de onthullingen over zijn goede vriend Job Gosschalk, die door talloze mannelijke acteurs wordt beschuldigd van seksueel overschrijdend gedrag. Dat heeft hij vanochtend gezegd op Radio 538. Heerschop is goed bevriend met de regisseur en oud-castingdirector. “Hij is onder andere de regisseur van Jeuk. Onder andere, want ze doen het met z’n tweeën. Ze wisselen af, dus hij doet de helft van de afleveringen van de serie Jeuk, waar ik in speel.

Hij kent Gosschalk ‘vrij goed’. “Ja, dat is echt een klap. Nee, dit wist ik echt niet. Raar genoeg – ik sta er misschien veel te naïef in – maar we hebben altijd wel lol op de set en er zit geen enkele bedreiging of rare vraag bij. Het is gewoon lol.

Er is sprake van een vriendschap, aldus Heerschop. “Door die serie wel. Voor de tijd dat je draait ben je altijd vrienden met de mensen waar je mee werkt. Dan zoek je toch een soort vriendschap.

Nooit eerder merkte hij iets aan Gosschalk. “Het is wel heel raar om dat te horen en te lezen over iemand die je zo goed denkt te kennen. En dan is hij op een andere plek heel anders. Daar ben ik best ook wel een beetje verdrietig over.

Volgens Inge Ipenburg wisten álle acteurs van de praktijken van Gosschalk, maar Heerschop ontkent dat. “Dat zal dan wel. Dan ben ik geen acteur. Ik word ook nooit gecast, ik sta niet bekend als acteur.

Heeft hij al contact gehad met Gosschalk? “Ja. Nou ja. Hij is absoluut niet te bereiken, maar ik zou hem er wel over willen spreken, ja. Ik vind altijd dat je in gesprek moet zijn en ik wil dan horen hoe dat zat.

Of Gosschalk nog welkom is als regisseur bij een eventueel vervolg op Jeuk, weet Heerschop niet. “Ik weet niet of er nog afleveringen zijn, het komt uit Denemarken. We moeten wel eerst een goed gesprek hebben. Ik heb nog niet nagedacht wat de gevolgen zijn voor mij. Het gaat om anderen, die veel meer slachtoffer zijn.”

Ik moet hiermee omgaan in de zin van dat je soms iets niet blijkt te weten van mensen waarvan je denkt dat je ze heel goed kent. Het zou ook raar zijn als er met jullie iets heel raars was. Dat jij bijvoorbeeld dieren mishandelt, Rick, en ik kom erachter. Dan denk je: ik ken die man 15 jaar en nu hoor ik dit.”

Is het achteraf niet een beetje gek dat Heerschop zo vaak in zijn blote reet te zien was in Jeuk? “Nee, niet vaak. Dat is niet vaak. Eén of twee keer. En dat is gewoon het script van de Denen, hè. Het is niet zo dat hij dat bekent.”

En hoe kijkt hij terug op de scène die is opgenomen op Gosschalks eigen boerderij, waarin Gosschalk zelf een foute regisseur speelt, die op zijn erf allemaal jonge jongens heeft rondlopen? “Dat was ik alweer vergeten. Dat las ik in het AD. Toen dacht ik: ja, dat is raar, ja.

Lees ook:
‘BN’ers houden Nederlandse Harvey Weinstein geheim’ (25 oktober 2017)
Nederlandse Harvey Weinstein wil niet reageren (28 oktober 2017)
‘Naam Hollandse Harvey Weinstein binnenkort bekend’ (31 oktober 2017)
Ook AD hint op Nederlandse Harvey Weinstein (4 november 2017)
‘Nederlandse Harvey Weinstein’ blijkt Job Gosschalk (7 november 2017)
Winston Post: ‘Ik moest masturberen van Gosschalk’ (7 november 2017)
Etienne Poeder: ‘Ik moest me uitkleden van Gosschalk’ (7 november 2017)
BLVD in teken Gosschalk: ‘Ook 17-jarige slachtoffers’ (7 november 2017)
NOS spreekt vijf slachtoffers Job: ‘Hij wilde orale seks’ (7 november 2017)
Katja Schuurman in de bres voor Job Gosschalk (7 november 2017)
Big Brother Bart: ‘Ik moest met mezelf spelen van Job’ (7 november 2017)
Peter R. en Korver in clinch over rol media in zaak Job (8 november 2017)
‘Voorganger Gosschalk was ook machtsbeluste homo’ (8 november 2017)
‘Kemna Casting wist wel degelijk van Dirty Job’ (8 november 2017)
Revu verbaast zich niet dat Katja het opneemt voor Job (8 november 2017)
AD en Telegraaf: ‘Meer viezeriken bij Kemna Casting’ (9 november 2017)
Inge Ipenburg vindt Kemna Casting veel te machtig (9 november 2017)
De Telegraaf benadert buren Job Gosschalk (9 november 2017)

Foto: Radio 538

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen