Jeugdjournaal-ster vergeet sint-maartensfeest

Lucas van de Meerendonk, sinds dit jaar een van de presentatoren van het Jeugdjournaal, was zaterdag vergeten dat het op die dag Sint-Maarten was. Dat heeft hij bekend in het programma Koffietijd. Van de Meerendonk schaamt zich daar als Jeugdjournaal-presentator lichtelijk voor. “Het was een beetje gênant, want er werd aangeklopt bij mij thuis en ik had er eigenlijk helemaal niet aan gedacht. Ik deed de deur open en toen stonden opeens die kinderen te zingen.”

De presentator was eventjes flink radeloos. “Toen dacht ik: o nee! Ik had alleen nog wat mandarijnen liggen, dus die heb ik gepakt. Je zag ook de teleurstelling van: geen snoep. Toen zei er ook nog eentje: ‘Je werkt toch bij het Jeugdjournaal? Je weet toch wel dat het Sint-Maarten is?’

Nota bene ging het Jeugdjournaal op die avond over Sint-Maarten. “Ik heb dit ook nog zitten kijken zelfs. Welmoed presenteerde het en zij zei nog: ‘Als je pech hebt krijg je een mandarijn!’

Ik vind het altijd wel heel gezellig, dus volgend jaar ga ik dit beter aanpakken.”

Het NOS Jeugdjournaal legt elke werkdag aan een jonge doelgroep uit wat zich in de wereld afspeelt. Het is een soort volwassenenversie van Editie NL.

Foto: RTL

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen