‘Naam Hollandse Harvey Weinstein binnenkort bekend’

De naam van de Nederlandse Harvey Weinstein zal binnen afzienbare tijd bekend worden. Dat zegt Nieuwe Revu-baas Jonathan Ursem op Twitter. Negen bronnen klapten vorige week in Nieuwe Revu uit de school over een casting director die zich schuldig zou maken aan seksueel overschrijdend gedrag. Alle betrokkenen weten om wie het gaat, maar uit angst voor een rechtszaak blijft zijn naam geheim. “Haha. Geduld, het komt sowieso op korte termijn uit…“, reageert Ursem.

Hoe de naam van de Nederlandse Harvey Weinstein bekend zal worden, weet Ursem niet. “Weet niet of wij de brenger van het nieuws zullen zijn, maar het gaat zeker gebeuren.”

Nieuwe Revu heeft gevraagd of de Nederlandse Harvey Weinstein op de beschuldigingen wil reageren, maar dat wil hij alleen als de bronnen hun namen openbaren. Dat weigeren de bronnen.

Slachtoffers willen niet om tafel met de casting director die ze beschuldigen van seksueel machtsmisbruik. Hij wil ook niet met hen praten“, laat Ursem nu weten.

De hashtag #metoo maakt ook in Nederland heel wat los. Naast de Nederlandse Harvey Weinstein, is ook de vermeende verkrachting van Jelle Brandt Corstius groot in het nieuws. Gisteren maakte acteur Juvat Westendorp bekend dat ook hij slachtoffer was van seksueel overschrijdend gedrag.

Lees ook: 
‘BN’ers houden Nederlandse Harvey Weinstein geheim’
(vorige week)
Andries Knevel weet wie Hollandse Harvey Weinstein is (vorige week)
Andries Knevel loog over Hollandse Harvey Weinstein (vorige week)
Nederlandse Harvey Weinstein wil niet reageren (vorige week)

Foto: Nieuwe Revu

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen