‘Naam Hollandse Harvey Weinstein binnenkort bekend’

Geplaatst op di 31 okt 2017 om 11:50

De naam van de Nederlandse Harvey Weinstein zal binnen afzienbare tijd bekend worden. Dat zegt Nieuwe Revu-baas Jonathan Ursem op Twitter. Negen bronnen klapten vorige week in Nieuwe Revu uit de school over een casting director die zich schuldig zou maken aan seksueel overschrijdend gedrag. Alle betrokkenen weten om wie het gaat, maar uit angst voor een rechtszaak blijft zijn naam geheim. “Haha. Geduld, het komt sowieso op korte termijn uit…“, reageert Ursem.

Hoe de naam van de Nederlandse Harvey Weinstein bekend zal worden, weet Ursem niet. “Weet niet of wij de brenger van het nieuws zullen zijn, maar het gaat zeker gebeuren.”

Nieuwe Revu heeft gevraagd of de Nederlandse Harvey Weinstein op de beschuldigingen wil reageren, maar dat wil hij alleen als de bronnen hun namen openbaren. Dat weigeren de bronnen.

Slachtoffers willen niet om tafel met de casting director die ze beschuldigen van seksueel machtsmisbruik. Hij wil ook niet met hen praten“, laat Ursem nu weten.

De hashtag #metoo maakt ook in Nederland heel wat los. Naast de Nederlandse Harvey Weinstein, is ook de vermeende verkrachting van Jelle Brandt Corstius groot in het nieuws. Gisteren maakte acteur Juvat Westendorp bekend dat ook hij slachtoffer was van seksueel overschrijdend gedrag.

Lees ook: 
‘BN’ers houden Nederlandse Harvey Weinstein geheim’
(vorige week)
Andries Knevel weet wie Hollandse Harvey Weinstein is (vorige week)
Andries Knevel loog over Hollandse Harvey Weinstein (vorige week)
Nederlandse Harvey Weinstein wil niet reageren (vorige week)

Foto: Nieuwe Revu
14 Reacties op “‘Naam Hollandse Harvey Weinstein binnenkort bekend’”


 1. Meneer Kaktus

  Arnie Oerlemans!

 2. Brian

  Zou social media de komende maand groot genoeg zijn voor zowel #metoo als #zwartepiet?

 3. Ron

  “Haha. Geduld, het komt sowieso op korte termijn uit…“. Tja, uitstekende reden om hier lacherig over te doen…gotspe…

 4. BEUK DE BOOM

  Televisie anno 2017 is fundamenteel anders dan televisie in de beginjaren. Televisiemakers waren met name in de jaren tachtig en negentig cowboys. Met flink wat lef, bluf kwamen ze heel ver. Ze zochten de grenzen op, logen, bedrogen, noem maar op. Het waren ‘vrije jongens’, zoals Jacobse en Van Es. Dat betekende ook dat er los met moraal werd omgegaan. Alles kon en alles werd geprobeerd. Machtsmisbruik en seksueel misbruik was aan de orde van de dag in die tijden. Simpelweg omdat lefgozers de macht in Hilversum hadden gegrepen.

  Nu, twintig en dertig jaar later komt dit uit. De beerput gaat open. En iedereen is zo politiek correct geworden, en met hulp van social media, is er zo ontzettend veel ophef over.

  De televisie van de tachtiger en negentiger jaren werd gemaakt door cowboys. Dat moet je er wel bij vertellen: wat de tijdsgeest toen was – en hoe de cultuur er toen uitzag. Dat doet niemand. Het is makkelijk om iedereen nu voor hun jeugdzonden aan het kruis te nagelen, en dat moet ook gebeuren, maar iedereen moet beseffen dat deze jeugdzonden inherent waren aan de televisiecultuur van toen.

 5. .

  Praat het maar goed, BEUK. Ook iets op je kerfstok?

 6. Nancy

  Job Gosschalk dat weet toch iedereen nu…gaat niet lang meer duren. Zaterdag was het nog Ruut Weismann in VK die is aangepakt voor deze ranzige praktijken.

 7. tv kijker

  en dan lachen inderdaad, zo een man neem je toch ook niet serieus.

 8. Woodstock

  Grappig, mensen die voor een rol in een film of serie met Jan en alleman naar bed gaan en dan vervolgens jaren later over machtsmisbruik praten. Wat een giller.

 9. critikast

  Verkoopcijfers van dit pulpblad kunnen wel een opsteker(!) gebruiken.

 10. Otto Groeneveld

  Ik denk Johny boy, die stopt hem nog in een harige brievenbus

 11. Anoukje Smulles

  Hij zit nu nog in Friesland. Maar als deze meneer straks met naam en toenaam genoemd gaat worden, kan hij beter ergens anders gaan wonen. We wachten rustig af, en ik ben bang dat het arrogante bedrijf om gaat.

 12. Anoukje Smulles

  Het is geen Amsterdam, maar een boerendorp daar moet je niet wonen als je de Nederlandse Weinstein bent. Dan wordt je echt met de nek aangekeken.

 13. horenzeggen

  filmregisseur steven de jong

 14. Anmek.

  Weet iemand of er inmiddels bewijzen zijn tegen de heer G.?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.