‘Nederlandse Harvey Weinstein’ blijkt Job Gosschalk

Castingdirector Job Gosschalk is de man die in Nieuwe Revu door talloze acteurs de Hollandse Harvey Weinstein werd genoemd. Hij bekent seksueel overschrijdend gedrag te hebben vertoond en legt direct al zijn werk neer. Dat heeft castingbureau Kemna Casting bekendgemaakt. Gosschalk: “De afgelopen weken ben ik het onderwerp geweest van geruchten over mijn omgang met acteurs. Het klopt dat ik één-op-één met acteurs aan scènes heb gewerkt, ook bij mij thuis.”

Hij vervolgt: “Het is voorgekomen dat ik daarbij acteurs heb gevraagd hun kleren uit te doen. Ik ben daarbij in een aantal gevallen – besef ik nu – over grenzen gegaan. Ik heb onvoldoende rekening gehouden met het verschil tussen mijn positie en die van een acteur.”

Ik wil benadrukken dat mijn (oud-)collega’s bij o.a. Kemna Casting waar ik tot 2008 als casting director werkte en bij Kemna & Zonen waar ik sinds 2008 als regisseur en producent werkzaam ben hier nooit van op de hoogte zijn geweest.”

Er is bij mijn beste weten in deze situaties van speloefeningen nooit sprake geweest van fysiek contact. Mij bereiken ook allerlei wilde geruchten over drugs, betasten en minderjarigen. Van die verhalen wil ik met grote stelligheid afstand nemen. Daar is absoluut geen sprake van geweest.”

Als ik mensen heb gekwetst of een pijnlijke herinnering heb bezorgd, spijt mij dat heel erg. Die mensen zou ik graag persoonlijk mijn excuses willen aanbieden.”

Ik kan niet ontkennen dat ik over grenzen ben gegaan en daarom doe ik voor nu een stap terug. Ik leg mijn werkzaamheden als producent en regisseur neer.”

Dit is een eenmalige verklaring, waarmee ik hoop een einde te maken aan de geruchten. Ik ben de komende periode niet beschikbaar voor interviews of commentaar.”

Kemna

Kemna Casting reageert geschokt. “Job Gosschalk, die tot 10 jaar geleden als casting-director werkzaam was bij Kemna Casting, heeft vandaag een verklaring uitgebracht over grensoverschrijdend gedrag in zijn omgang met acteurs. Wij zijn daar natuurlijk enorm van geschrokken.”

Grensoverschrijdend gedrag wordt op geen enkele manier getolereerd binnen onze organisatie. Wij doen er daarom alles aan om dergelijk gedrag te voorkomen en nemen waar nodig maatregelen. Zo is er nu een vertrouwenspersoon tot wie acteurs en actrices zich kunnen wenden, ook als het om gevallen uit het verleden gaat (Wies Daamen, [email protected]). Meldingen worden vanzelfsprekend volledig vertrouwelijk behandeld.”

Een veilige werkomgeving voor collega’s en acteurs staat voorop. Het feit dat mensen gekrenkt zijn door het gedrag van een oud-collega vinden we heel verdrietig.”

Job heeft ons laten weten dat hij al zijn resterende banden met Kemna Casting verbreekt. Dat respecteren we met spijt in ons hart.”

Lees ook:
‘BN’ers houden Nederlandse Harvey Weinstein geheim’ (twee weken geleden)
Andries Knevel weet wie Hollandse Harvey Weinstein is (twee weken geleden)
Andries Knevel loog over Hollandse Harvey Weinstein (twee weken geleden)
Nederlandse Harvey Weinstein wil niet reageren (twee weken geleden)
‘Naam Hollandse Harvey Weinstein binnenkort bekend’ (vorige week)
Ook AD hint op Nederlandse Harvey Weinstein (vorige week)

Foto: YouTube

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen