‘Nederlandse Harvey Weinstein’ blijkt Job Gosschalk

Geplaatst op di 07 nov 2017 om 13:04

Castingdirector Job Gosschalk is de man die in Nieuwe Revu door talloze acteurs de Hollandse Harvey Weinstein werd genoemd. Hij bekent seksueel overschrijdend gedrag te hebben vertoond en legt direct al zijn werk neer. Dat heeft castingbureau Kemna Casting bekendgemaakt. Gosschalk: “De afgelopen weken ben ik het onderwerp geweest van geruchten over mijn omgang met acteurs. Het klopt dat ik één-op-één met acteurs aan scènes heb gewerkt, ook bij mij thuis.”

Hij vervolgt: “Het is voorgekomen dat ik daarbij acteurs heb gevraagd hun kleren uit te doen. Ik ben daarbij in een aantal gevallen – besef ik nu – over grenzen gegaan. Ik heb onvoldoende rekening gehouden met het verschil tussen mijn positie en die van een acteur.”

Ik wil benadrukken dat mijn (oud-)collega’s bij o.a. Kemna Casting waar ik tot 2008 als casting director werkte en bij Kemna & Zonen waar ik sinds 2008 als regisseur en producent werkzaam ben hier nooit van op de hoogte zijn geweest.”

Er is bij mijn beste weten in deze situaties van speloefeningen nooit sprake geweest van fysiek contact. Mij bereiken ook allerlei wilde geruchten over drugs, betasten en minderjarigen. Van die verhalen wil ik met grote stelligheid afstand nemen. Daar is absoluut geen sprake van geweest.”

Als ik mensen heb gekwetst of een pijnlijke herinnering heb bezorgd, spijt mij dat heel erg. Die mensen zou ik graag persoonlijk mijn excuses willen aanbieden.”

Ik kan niet ontkennen dat ik over grenzen ben gegaan en daarom doe ik voor nu een stap terug. Ik leg mijn werkzaamheden als producent en regisseur neer.”

Dit is een eenmalige verklaring, waarmee ik hoop een einde te maken aan de geruchten. Ik ben de komende periode niet beschikbaar voor interviews of commentaar.”

Kemna

Kemna Casting reageert geschokt. “Job Gosschalk, die tot 10 jaar geleden als casting-director werkzaam was bij Kemna Casting, heeft vandaag een verklaring uitgebracht over grensoverschrijdend gedrag in zijn omgang met acteurs. Wij zijn daar natuurlijk enorm van geschrokken.”

Grensoverschrijdend gedrag wordt op geen enkele manier getolereerd binnen onze organisatie. Wij doen er daarom alles aan om dergelijk gedrag te voorkomen en nemen waar nodig maatregelen. Zo is er nu een vertrouwenspersoon tot wie acteurs en actrices zich kunnen wenden, ook als het om gevallen uit het verleden gaat (Wies Daamen, vertrouwenspersoon@kemnacasting.nl). Meldingen worden vanzelfsprekend volledig vertrouwelijk behandeld.”

Een veilige werkomgeving voor collega’s en acteurs staat voorop. Het feit dat mensen gekrenkt zijn door het gedrag van een oud-collega vinden we heel verdrietig.”

Job heeft ons laten weten dat hij al zijn resterende banden met Kemna Casting verbreekt. Dat respecteren we met spijt in ons hart.”

Lees ook:
‘BN’ers houden Nederlandse Harvey Weinstein geheim’ (twee weken geleden)
Andries Knevel weet wie Hollandse Harvey Weinstein is (twee weken geleden)
Andries Knevel loog over Hollandse Harvey Weinstein (twee weken geleden)
Nederlandse Harvey Weinstein wil niet reageren (twee weken geleden)
‘Naam Hollandse Harvey Weinstein binnenkort bekend’ (vorige week)
Ook AD hint op Nederlandse Harvey Weinstein (vorige week)

Foto: YouTube
46 Reacties op “‘Nederlandse Harvey Weinstein’ blijkt Job Gosschalk”


 1. Joris

  De grootste leugen zit in de woorden ‘besef ik nu’. Je moet maar zo onbeschaamd durven liegen, want natuurlijk wist die viespeuk heel goed waarmee hij bezig was. Doelbewust misbruikt en gedrogeerd. Smeerlap.

 2. Anne

  Wat een vieze smeerpijp

 3. Chiel

  Bevestiging van wat we eigenlijk al wisten.

 4. Hohoho

  Gadverdamme!

 5. Ron

  Slim en beter dat hij zelf nu met een bekentenis en verklaring komt dan dat er weken wordt gespeculeerd. Hopelijk is hiermee de media rush die nu ongetwijfeld op gang gaat komen wat minder heftig dan bij Weinstein, Jelle BC en Spacey.

 6. Sergio

  Wat een heksenjacht! Zielig dit..

 7. Pak 'm

  Ron is ook gepakt door Gosschalk.

 8. PA

  Wat een schoft en onnodig zoveel mensen beschadigd.

  Opsluiten die schoft.

 9. Pipo

  Al twee weken in de reacties op MediaCourant, nu al in de rest van de media

 10. Bennie

  @Sergio

  Een heksekjacht? Zo noem je dat als iemand zelf aangeeft seksueel overschrijdend gedrag te vertonen? Hopelijk werk jij niet bij Justitie.

 11. shrink

  Wat een drama voor alle betrokkenen. Zeg ik het zo goed?

 12. Sven L.

  @ Joris; nou dus dat.

  Hij komt alleen met deze verklaring om de wind uit de zeilen te halen. Het is wel makkelijk: “ok, ik heb iets gedaan wat niet door de beugel kan, maar ik wens verder geen commentaar te geven”.

  Ik vertaal dit als: “ik wens geen verantwoording af te leggen”. Wat een viespeuk.

 13. Kaaskijker

  Reken maar dat er nog onbekende verhalen over hem opduiken. Job Gosschalk zal nog wel een keer door het stof moeten.

 14. Pipo

  Het staat morgen groot in de Revu dus hij moest wel

 15. Uit Het Vak

  eindelijk is zijn naam bekend.
  Nu kunnen alle speculaties stoppen.
  Had gehoopt dat HIJ eerder naar buiten zou komen.
  maar goed, het hoge woord is eruit.

 16. Ano

  Precies, Uit het Kwak.

 17. Sergio

  Lig hier niet wakker van. Zelfde al Harvey Weinstein en Kevin Spacey ik sta achter hun en niet de slachtoffers (fakers) ✌🏼

 18. Alex

  Waren al die scènes uit Jeuk op waarheid gebaseerd?

 19. Uit Het Vak

  @Ano is grappig

 20. dosis

  @Sergio:
  Wat is er met jou aan de hand, man? Hardnekkig de misbruikers de hand boven het hoofd houden? Of zit je gewoon ouderwets te trollen?
  Ik heb ook wel eens ‘auditie’ gedaan bij JG. Dit is nog niets, wat er nu naar buiten is gekomen.

 21. Chippa

  Mijn respect aan de reagerende (insiders?) Mensen hier op MC die het al twee weken geleden aangaven. Nu tijd om deze vent gewoon geen podium meer te geven. Lekker aannemen als kassamedewerker van de Action en dat was dat.

 22. Starink

  Sergio is een trol. Of dom. Of beide.

 23. Uit Het Vak

  @Chippa , JUIST

 24. Frans

  Boulevard heeft weer wat te roddelen vanavond…wie zal het zijn Bridget of Nicosletje of toch Anna …of Petertje FBI van de Worst

 25. Ettekoven

  Vraag me af hoe goed John de Mol slaapt tegenwoordig. Die heeft nog veel meer te verbergen en te verliezen dan Job Gosschalk

 26. Sergio

  Waarom nu opeens allemaal…? AANDACHT!!!!!!

 27. Vrede

  @Sergio

  TROL!!!!!!

 28. Johan

  Interessant wel dat Jobje nog wel eigenaar is van Kemna…

 29. Pauline

  Wellicht zijn er nog meer mensen die vergelijkbare dingen hebben gedaan, sommige soapacteurs vertoonden in het verleden destructief gedrag.

 30. Freek

  Dat Job echt dacht dat voor zijn neus masturberen niet al 10 grenzen over waren…
  Wat een gore kloot$ak.

 31. Rutger

  Benieuwd of die verhalen over John de Mol waar zijn. If so, dan zal er nu hier en daar flink wat zwijggeld betaald worden.

 32. Elsa Maria

  Vraag me dan tegelijkertijd af wie er WEL rollen hebben gekregen door seks te hebben met de regisseurs en casting directors.. Zet je toch aan het denken

 33. Sergio

  Elsa Maria; Kim Feenstra ?

 34. Tvjunkie

  En dit is nog maar het topje van de ijsberg…de beerput gaat nog verder open neem dat maar van mij aan.

 35. Mark

  It’s a dirty Job, but somebody’s gotta do it…

 36. Santegoeds

  En niemand wist ervan bij Kemna Casting? Wat een leugen, iedereen die daar werkte wist ervan.

 37. Santegoeds

  Wat een leugens en draaierij die verklaring.

 38. Qert

  Ze houden het bij Kemna op Job alleen. Hij heeft het niet uitgevonden. Zijn voorganger kon er ook wat van. Ik geloof niet dat dit nieuw voor ze is. Zijn neef is de baas immers.

 39. Arnoud Tempelman

  Voor fotografen met losse handjes is zelfs een special meldpunt modelfotografie opgezet.

 40. Marry Hens

  Er komt weer een job vrij in de casting-branche.

 41. Raqjan

  Wanneer stopt deze aandachtstrekkerij van zogenaamde ‘slachtoffers’. Je kunt ook gewoon WEIGEREN je hand op je pik te doen als dat gevraagd wordt hoor, stelletje aandachtsgeile mensen, zo moeilijk is dat niet. Maar nee, voor roem en aandacht alles doen, en wanneer je vervolgens nog eens via Peter R. de Vries de kans krijgt op extra roem, dan pak je dat jaren na dato. Walgelijke mensen en geen aandacht aan besteden ajb.

 42. Raqjan

  Daarnaast: manipulators bestaan niet, er zijn alloeen mensen die zich laten manipuleren.

 43. Raqjan

  Dus deze acteurs zijn zogenaamd seksueel misbruikt, maar wel de rollen aannemen van deze regisseurs natuurlijk! Dan is er natuurlijk niks aan de hand. Fuck deze aandachtszieke mensen die zogenaamd misbruikt zijn, terwijl ze gewoon kunnen WEIGEREN seksuele daden te verrichten.

 44. Jos de Boss

  Dat komt er nou van als je als acteurtje je ten koste van alles hogerop wilt werken.

 45. Otto Groeneveld

  Ja daar ga je met je achterbakse Gurmensch kop.

 46. Linda van Dam

  Intimidatie met wederzijdse goedkeuring is totaal niet strafbaar.Iedereen is verantwoorderlijk voor zijn eigen daden.Iedereen, zelfs de grootste sukkel ,weet dat dit niet normaal is, en gaat er toch in mee.Moet je nu niet gaan zeiken! We kunnen allemaal Nee zeggen.Toen v
  onden ze het allemaal oke.Hou nu dan je mond.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.