BLVD in teken Gosschalk: ‘Ook 17-jarige slachtoffers’

RTL Boulevard staat vanavond voor een belangrijk deel in het teken van de bekende casting director Job Gosschalk, die vandaag uit de kast kwam als de Nederlandse Harvey Weinstein. Dat heeft de rubriek laten weten. RTL Nieuws heeft zojuist een pushbericht verspreid over een onderzoek van Boulevard, dat de afgelopen weken met meer dan zeventig personen sprak over Gosschalk. “Hij heeft zich in zeker achttien gevallen schuldig gemaakt aan misbruik van zijn functie en positie.”

Twintig personen stellen en bevestigen onafhankelijk van elkaar dat Job Gosschalk in de jaren 2002 tot en met ten minste 2015 misbruik heeft gemaakt van zijn functie en positie en de een-op-eensituatie waarin deze personen, destijds jonge acteurs, zich met hem bevonden, meldt Boulevard.

RTL Boulevard had Job Gosschalk tot morgenochtend 10.00 uur de tijd gegeven om te reageren. Morgen komt ook Nieuwe Revu volgens planning met een verhaal over Gosschalk. De castingdirector is dat voor, kwam vandaag uit de kast als de vieze man van Hilversum en heeft al zijn werk neergelegd.

Op zijn website heeft RTL Boulevard diverse verklaringen van vermeende slachtoffers geplaatst. Deze zijn anoniem ‘uit angst nooit meer aan de bak te komen’. Hun namen zijn wel bij de redactie bekend.

Sommige vermeende slachtoffers zijn erg jong. Eén van de acteurs: “Ik was 17 toen ik het voor het eerst moest doen. Mezelf aftrekken. En niet klaarkomen. Want dat mocht niet. Het was allemaal bijles. Om mijn ‘gene’ te overwinnen, minder stijf te worden. Hij is een manipulator. Hij trekt je steeds verder over je grens heen.”

En een ander: “Ik ben 17 jaar als ik voor het eerst alleen bij Job bij Kemna Casting moet komen. Ik had een strakke broek aan die dag. En Job bleef daar heel overdreven, de hele tijd naar kijken. Uiteindelijk pakte hij me vast bij mijn kont. In paniek ben ik die dag weggegaan.

Nog een ander zegt: “Ik moest spelen dat ik naar een pornofilm keek. Die werd ook echt opgezet. Op dat moment moest ik doen alsof die knappe man uit de film binnenkwam, maar dit was Job. Naakt. Ik liet me niet gaan, durfde me niet te geven. Toch ben ik uiteindelijk een grens overgegaan, ik deed mijn shirt en broek uit. Heb alles gegeven, alsof ik echt opgewonden werd. Job kreeg een erectie, ik niet.”

Meer verklaringen van slachtoffers kunt u lezen op de website van RTL Boulevard.

Lees ook:
‘BN’ers houden Nederlandse Harvey Weinstein geheim’ (twee weken geleden)
Andries Knevel weet wie Hollandse Harvey Weinstein is (twee weken geleden)
Andries Knevel loog over Hollandse Harvey Weinstein (twee weken geleden)
Nederlandse Harvey Weinstein wil niet reageren (twee weken geleden)
‘Naam Hollandse Harvey Weinstein binnenkort bekend’ (vorige week)
Ook AD hint op Nederlandse Harvey Weinstein (vorige week)
‘Nederlandse Harvey Weinstein’ blijkt Job Gosschalk’ (vandaag)
Winston Post: ‘Ik moest masturberen van Gosschalk’ (vandaag)
Etienne Poeder: ‘Ik moest me uitkleden van Gosschalk’ (vandaag)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen