Martine en Sybrand krijgen evenveel geld van MAX

Martine van Os en Sybrand Niessen, het koningspaar van Omroep MAX, krijgt evenveel betaald van omroepbaas Jan Slagter. Dat vertelt de MAX-directeur dit weekend in het AD. Bij de Britse publieke omroep BBC is commotie ontstaan omdat vrouwen minder betaald krijgen dan mannen, en dat is hier ook het geval, denken critici. Volgens Slagter valt dat bij onze publieke omroep wel mee: “Ik kan bijvoorbeeld wel zeggen dat Martine van Os en Sybrand Niessen evenveel verdienen.”

Journaliste Phaedra Werkhoven vermoedt dat Nieuwsuur-presentatoren Twan Huys en Mariëlle Tweebeeke niet hetzelfde salaris krijgen, maar dat is volgens Slagter niet zo gek: “Want Twan Huys verdient misschien wel meer dan zijn Nieuwsuur-collega Mariëlle Tweebeeke, maar Huys is langer in dienst én maakt met College Tour ook nog een ander programma bij de NTR.”

Het gaat niet om sekse, aldus Slagter. “Stel dat een succesvrouw als Linda de Mol (nu RTL) op de markt komt en ik wil haar graag bij MAX, dan moet ik haar waarschijnlijk meer betalen dan onze mannen.”

Ook NTR-baas Paul Römer, BNN-VARA-baas Gerard Timmer, NOS-presentatrice Astrid Kersseboom en tv-kenner Bert van der Veer zeggen in de krant niet te vermoeden dat er een verschil is tussen het salaris van de mannen en de vrouwen.

Het AD-artikel ‘Martine en Sybrand verdienen evenveel’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: MAX/Hans Vink

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen