Jan Slagter woest na Doutzen-rel: ‘Ik ben geen seksist!’

Omroep MAX-baas Jan Slagter is ‘not amused’ dat publiciste Sietske Bergsma hem beschuldigt van seksistische uitspraken. Ze kletst uit haar nek. Dat geeft hij aan in een bericht op Twitter. Er was onlangs wat controverse over uitspraken van Doutzen Kroes in het coronadebat. Ze slingerde een coronacomplot de wereld in en heeft daar veel cynische reacties op gekregen. Volgens Sietske waren veel van die reacties seksistisch, waaronder die van Jan.

Sietske Bergsma op Twitter: “De seksistische opmerkingen van MAX’ Jan Slagter, Jan Dijkgraaf en Rob Hoogland inzake Doutzen: ‘Dat meisje’, dat moet ‘koken’ en ‘domme dingen’ zegt, is de verdediging tegen hun eigen irrelevantie. Een mooie vrouw die doet wat jíj had moeten doen. Au.

Bah, vindt Jan Slagter. “Kun je precies zeggen wat voor seksistische opmerkingen ik over Doutzen gezegd heb? Voor de goede orde zowel mannen als vrouwen kunnen domme dingen zeggen.

Sietske: “‘Dat meissie’ las ik.”

Jan: “Waar las je dat dan? Lijkt me erg sterk. Ik zal het fragment terugluisteren, maar ik ben erg bijna zeker van dat ik dat woord ‘meissie’ niet gebruikt hebt. En wat is er mis met bijvoorbeeld jochie of jongetje of knulletje ? Is dat ook seksistisch? Volgens mij slaan jullie een beetje door.”

Sietske: “Het is ‘mis’ omdat zich een patroon aftekent waarbij mensen als Sylvana of Halsema (of bepaalde mannen for that matter) nooit met die denigrerende toon te maken krijgen en eerder juist op het schild worden gehesen wegens ‘seksistische aanvallen’.”

Jan: “Ach hou toch op… 1. Je roept maar wat, 2. Je checkt de feiten niet, 3. Je zegt dat ik seksistische opmerkingen heb gemaakt… 4. En al zou ik ‘meissie’ hebben gezegd is dat nog niet seksistisch, 5. Lever het bewijs en context. Stemmingmakerij.

Sietske: “Ze is een vrouw van 35 (uit mijn hoofd) met twee kinderen en een miljoenenonderneming. Ze is geen ‘meissie’. Maar fair enough, als die weergave van jouw woorden niet klopt dan neem ik dat terug.”

Jan: “Te gemakkelijk. Zeg dat je onzin hebt verkondigd, #fakennews.

Foto: BNNVARA

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen