Jan Slagter woest na Doutzen-rel: ‘Ik ben geen seksist!’

Geplaatst op zo 02 aug 2020 om 13:15

Omroep MAX-baas Jan Slagter is ‘not amused’ dat publiciste Sietske Bergsma hem beschuldigt van seksistische uitspraken. Ze kletst uit haar nek. Dat geeft hij aan in een bericht op Twitter. Er was onlangs wat controverse over uitspraken van Doutzen Kroes in het coronadebat. Ze slingerde een coronacomplot de wereld in en heeft daar veel cynische reacties op gekregen. Volgens Sietske waren veel van die reacties seksistisch, waaronder die van Jan.

Sietske Bergsma op Twitter: “De seksistische opmerkingen van MAX’ Jan Slagter, Jan Dijkgraaf en Rob Hoogland inzake Doutzen: ‘Dat meisje’, dat moet ‘koken’ en ‘domme dingen’ zegt, is de verdediging tegen hun eigen irrelevantie. Een mooie vrouw die doet wat jíj had moeten doen. Au.

Bah, vindt Jan Slagter. “Kun je precies zeggen wat voor seksistische opmerkingen ik over Doutzen gezegd heb? Voor de goede orde zowel mannen als vrouwen kunnen domme dingen zeggen.

Sietske: “‘Dat meissie’ las ik.”

Jan: “Waar las je dat dan? Lijkt me erg sterk. Ik zal het fragment terugluisteren, maar ik ben erg bijna zeker van dat ik dat woord ‘meissie’ niet gebruikt hebt. En wat is er mis met bijvoorbeeld jochie of jongetje of knulletje ? Is dat ook seksistisch? Volgens mij slaan jullie een beetje door.”

Sietske: “Het is ‘mis’ omdat zich een patroon aftekent waarbij mensen als Sylvana of Halsema (of bepaalde mannen for that matter) nooit met die denigrerende toon te maken krijgen en eerder juist op het schild worden gehesen wegens ‘seksistische aanvallen’.”

Jan: “Ach hou toch op… 1. Je roept maar wat, 2. Je checkt de feiten niet, 3. Je zegt dat ik seksistische opmerkingen heb gemaakt… 4. En al zou ik ‘meissie’ hebben gezegd is dat nog niet seksistisch, 5. Lever het bewijs en context. Stemmingmakerij.

Sietske: “Ze is een vrouw van 35 (uit mijn hoofd) met twee kinderen en een miljoenenonderneming. Ze is geen ‘meissie’. Maar fair enough, als die weergave van jouw woorden niet klopt dan neem ik dat terug.”

Jan: “Te gemakkelijk. Zeg dat je onzin hebt verkondigd, #fakennews.

Foto: BNNVARA
31 Reacties op “Jan Slagter woest na Doutzen-rel: ‘Ik ben geen seksist!’”


 1. Rob

  Doutzen zet terechte vraagtekens bij veel dingen die op dit moment gebeuren en de rol van de World Health Organization.

 2. o.p. lichter

  Is die slagter nou gestopt met roken of niet , met veel bombarie bij Pouw zijn laatste sigaret .nu zie ik hem op die foto weer roken .

 3. kijker

  Jan Slagter is een kanjer en zeker geen seksist! Eén van de weinige mensen die altijd correct zijn

 4. GeselDerBNers

  Wat Jan Slagter wel of niet heeft gezegd kan mij echt niks schelen, maar wat een heerlijke MILF is die Sietske Bergsma toch..! (Ik hoop dat je dit niet seksistisch vindt, Sietske ;-)

 5. Mousse

  @13.19u, kan zo maar een oude foto zijn. Daar al eens aan gedacht? 😁

 6. AxelF

  inderdaad , jan slagter is een hele aardige man, die doet geen spaanse vlieg kwaad.

 7. Wendy's dealertje

  Jan = held

 8. Blinde Herdershond

  Meissie, jochie, wat de fuq maakt het uit.
  Je moet het tegenwoordig ook niet meer in je knar halen om tegen een zwart kind aap, aapje of apie te zeggen, terwijl dat tegen mijn blanke kleindochters geen probleem is … GELUKKIG.
  Overdreven lange tenen gezwets.

 9. Curryworst

  Vroeger was je gewoon een gezonde kerel nu wordt door een stel verwarde typetjes als se ksist weggezet.

 10. azijnzeiker

  Wij oudere geven de jongere lessen, en soms moet dat war harder gebeuren. De jeugd denkt dat ze alles kunnen zeggen en doen, zonder gevolgen dus mooi niet.

 11. amsterdammer

  Het woord “meissie” is m.i. complimenteus! en niks denigrerend !

 12. Logicus

  Jan rookt al weer ruim een jaar.
  Als je een vrouw lelijk noemt of mooi dan ben je een seksist volgens vele domme, bekrompen mensen. Als je een blanke, objectieve man ‘een boze witte man’ (uit de provincie) noemt, dan ben je wel feitelijk een seksist en zelfs een racist, maar dan word je door diezelfde domme, bekrompen mensen bejubeld. ‘Links’ is in Nederland tegenwoordig synoniem voor dom, intolerant, seksistisch, racistisch, ultrarechts gekakel.

 13. Michiel

  Een volwassen vrouw neerzetten als een klein meisje dat haar mond moet houden is volgens mij de definitie van seksistisch. En dan de manier waarop hij zich eruit probeert te praten! Gaat Slagter zoals hij bij zijn mediacursus heeft geleerd net doen alsof hij maar liefst 5 redenen heeft waarom Bergsma ongelijk heeft. Alleen jammer dat alle argumenten die hij heeft precies hetzelfde zijn; iedereen die het niet met mij eens is een sukkel, Slagter is voor de zoveelste keer een slachtoffer en is de enige die ‘normaal’ is. Wat een lul.

 14. M

  @Curryworst er is geen mens die jou ooit als een kerel heeft gezien maar wel als een zielige potloodventer bij bejaarde mannetjes

 15. quillaume épées

  Al die vrouwen, die zich altijd zo druk maken over seksisme, waren – en zijn dat altijd gebleven – de muurbloempjes rond de dansvloer. Meestal te onaantrekkelijk om gekozen te worden of vergeven met een Sylvana karakter. Onze samenleving moest dat helder zien dan zouden we van hun zelfmedelijden in de media verlost zijn en blijven. Onze libido is een van de voornaamste drijfveren in een mens. Waarom zou dan iemand niet seksistisch mogen denken en zijn tussen mensen? Jah, in kloosters, maar daar heb ik niet voor gekozen. Dat bekrompen calvinistische geneuzel begint toch iedereen de keel uit te hangen?

 16. quillaume épées

  Nederlanders gemiddeld zijn verslaafd aan etiketten plakken en weer voortdurend nieuwe verzinnen. Bij een klein landje past die kleinburgerlijkheid naadloos. Maar hoe, wie en wat zijzelf nou echt voorstellen daar lopen ze hard voor weg. Begrijpelijk!

 17. shrink

  Laat Thierry Baudet die alt-rechtse “opiniemaakster” Sietske Bergsma even tot de orde roepen zeg, wat een troela met haar meissie-geleuter.

 18. Walter

  Die Sietske Bergsma spoort niet.

 19. quillaume épées

  Die Sietske Bergsma ziet er toch ook uit als zo’n gezicht wat je na 100 keer gezien te hebben, niet herkend als ooit eerder gezien te hebben? Logisch dat zij in het jankkamp van die seksistisch platgewalste paardenbloempjes zit! Als zij het voor het zeggen krijgen worden seksfilms en de hele seks industrie verboden. Dag oh zo vrij Nederland van weleer!

 20. Plop!

  @SIETSKE Wat een domme tut ben jij om overal iets achter te zoeken.
  Wat een rotland wordt Nederland als je steeds elk woord op de weegschaal moet leggen.
  En Sietske wie ben jij om daar steeds iets van te moeten/mogen zeggen?

 21. Meindert Kramp

  Ik was heel kort lid van Jan z’n omroep. Toen hij begon over Robert Jensen die verboden zou moeten worden, was ik direct weer lid af.
  Van Sietske ben ik een fan. Kom dus niet aan mijn “meissie”. Kijk, zo mag ik het wel zeggen. In dit geval is het niet denigrerend bedoeld. C’est le ton qui fait la musique. Als het om Wilders of Baudet gaat, dan weten de correcten altijd precies hoe de toonzetting hoort te zijn, maar zelf hebben zij een gigantische notenbalk in hun oog.

 22. Giosai

  Michiel, lul niet zo simpel. Moet je hier eens opletten hoe vaak bijv. Gijs Rademaker jochie wordt genoemd op deze site. Ook seksistisch? Bedenk wel dat een ‘nee’ op deze vraag betekent dat JIJ seksistisch bent. Want dan mag je wel denigrerend praten over een man maar niet over een vrouw.

 23. Michiel

  @Giosai Een volwassen man aanduiden met ‘jochie’ is inderdaad ook erg. Dat soort mensen moeten ook aangesproken worden op hun kinderachtige poging mensen te kleineren. Maar uh… Waarom hebben we hier eigenlijk over? Nergens in mijn reactie heb ik het over Rademaker of over het beledigen van mannen…

  Zullen we het andersom ook even doen? Hé, Giosai! Waarom zie ik nergens dat jij de Holocaust erkent? Ben je soms een nazi ofzo?

 24. Wilfred Degens

  Sommige mensen mogen voor mij best wel eens gekleineerd worden. Voorbeelden waar dat, toen het dringend nodig werd, niet bij gebeurde? De hele Kim dinastie, Idi Amin, Adolf Hitler, Gaddafi, Saddam Hoessein enz. enz. Weer zo’n zeikverbod van onze nationale deugnieten. Who cares!

 25. Ernestine

  Wie is Sietske Bergsma?

 26. ik allah ben de grootste l

  gewoon een vies ventje punt uit

 27. GREM DRAAD

  S E X kent u die uitdukking S E X
  dat dacht ik zoeven toen ik het stukje las
  s e x met een lekker wijf, of sex met een lekkere vent
  of wat dan ook , als je maar aan je geief komt
  Er zijn er in de wereld die dat nooit hebben ,
  of heel weinig
  Zoals nonnekes in het klooster, of mannelijke kloosterlingen
  die wel aan zelfbevrediging doen

  Maar goed, ieder diertje zijn pleziertje
  en moet u nog eten , en heeft u vandaag andijie, lekker spekkies er bij doen hoor! goed voor de po ten tie krijg je een stijve van

 28. John

  Ernestine

  Bergsma is gewoon een lelijke vrouw dan moet je wel zo iets
  gaan roepen ander kom je niet in de belangstelling

 29. Huismaker

  Slagter is een vieze CDA – er. Natuurlijk met zijn Trump, Trump en Trump. Maar ook met zijn Die-Wilders en Die-Baudet moeten we geloven dat hij er is voor alle Nederlanders. Die man leeft van intense haat. Alle uitlatingen van hem tegen anderen zijn natuurlijk niet vreemd.

 30. Hahahahahaha

  Zelf gaat deze ouwe smeerpijp met tienermeisjes naar bed

 31. Teuntje

  Meissie Sietske moet dr bek houden

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.