‘Mariëlle Tweebeeke verdient minder dan Twan Huys’

Journaliste Phaedra Werkhoven, die tot april werkte als adjunct-hoofdredacteur a.i voor de LINDA., denkt dat Twan Huys en Mariëlle Tweebeeke niet hetzelfde betaald krijgen voor de presentatie van Nieuwsuur. Dat heeft ze gezegd in Dit Is De Dag op NPO Radio 1. De Britse BBC heeft de salarissen van zijn werknemers bekendgemaakt en daaruit bleek dat vrouwen flink minder betaald krijgen dan mannen. Dat zal hier niet anders zijn, denkt Werkhoven. “Het is geen gek idee als de NPO dit ook doet.

Werkhoven schrok wel even van de salariskloof bij de BBC. “Ik dacht wel toen ik dit las: dit is toch wel van de zotten, en hoe zit dit bij de NPO? Verdient Twan Huys evenveel als Mariëlle Tweebeeke? Ik ben wel benieuwd eigenlijk.”

Ze denkt het antwoord al te weten: Tweebeeke verdient volgens haar minder. “Ik weet het wel zeker. Ik weet het natuurlijk niet zeker, maar je kunt er vanuit gaan van wel. Net als dat Eva Jinek natuurlijk tien keer minder, of wat zeg ik: weet ik veel hoeveel minder verdient dan Jeroen Pauw.”

Haar Trouw-column van vandaag (via Blendle) gaat over hetzelfde onderwerp. Daarin vraagt ze zich bijvoorbeeld ook af of Dione de Graaff evenveel verdient als Tom Egbers.

Overigens hoeven we volgens weekblad Privé geen medelijden te hebben met Tweebeeke. Volgens het showblad is ze miljonair.

Foto: Stefan Heijdendael/NTR

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen