‘RTL 4 heeft Omroep MAX schaamteloos gekopieerd’

Ben Cramer, hitzanger in de prehistorie, beschuldigt RTL 4 van formatdiefstal. Beter Laat Dan Nooit is een keiharde kopie van Gouden Jaren: Indonesië, het Omroep MAX-programma waar hij zelf aan meedeed. Dat zegt hij in gesprek met de Weekend. Gouden Jaren was in 2017 op tv. “Een succesvol format uit Engeland dat door Omroep MAX was aangekocht. Wij waren daarmee de voorlopers van Beter Laat Dan Nooit, dat programma is gewoon afgekeken door RTL“, zo laat hij weten.

RTL 4 boekt succes met Beter Laat Dan Nooit, terwijl Gouden Jaren nooit is voortgezet. “Ondanks het feit dat we meer dan een miljoen kijkers hadden, heeft Omroep MAX het niet voortgezet. En wat gebeurt er twee seizoenen later? Ja hoor, vier oudere artiesten gaan op reis.”

Beter Laat Dan Nooit is veel platvloerser dan Gouden Jaren, vindt hij. “Prachtig mooie beelden, alleen níet informatief. Puur om de lol die ze hebben.”

Het is gewoon een kopie van wat wij eerder hebben gedaan, wij hadden ook lol en privégesprekken tijdens de reis. Alleen gingen wij wel veel dieper op de materie in, in Beter Laat Dan Nooit zit geen diepte.”

Voor Beter Laat Dan Nooit hoeven ze Ben Cramer dus niet te bellen. Of toch wel? “Als ze me zouden bellen, zou ik dat op zich geweldig vinden.”

Foto: Omroep MAX

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen