Catherine Keyl ziet in Carrie ten Napel haar opvolger

Catherine Keyl denkt dat Carrie ten Napel het in zich heeft om een dagelijks programma te presenteren zoals haar vroegere hitshow Catherine. Dat zegt ze vandaag in De Telegraaf. Catherine was een op Amerikaanse talkshows geïnspireerd programma, waarin gewone mensen de discussie met elkaar aangingen. Zit er na de comeback van De 5 Uur Show ook een comeback van Catherine in? “We zouden het kunnen proberen. Nee, ik denk niet dat ik het zelf nog zou willen presenteren.

Wie wel? Lastig, vindt Catherine. “Het vereist een moeilijke cocktail van journalistiek, menselijk inlevingsvermogen, hartelijkheid én de juiste afstand.”

Ze denkt hardop na: “Eva Jinek? Ik vind haar late night echt heel goed, maar dit zie ik haar niet doen. Misschien wel Carrie ten Napel. Ja, ik denk dat zij heel geschikt zou zijn.”

Catherine werd twintig jaar geleden van de buis gehaald omdat sponsor Proctor & Gamble afhaakte. “Ik vond het een afschuwelijke reden om te stoppen, het ging niet eens om zoveel geld. Veel mensen is een programma ontnomen waar ze van hielden. En zoiets hebben we hier daarna nooit meer gezien.”

De Amerikaanse tv-makers bij wie ze stage liep waren ook verbijsterd, aldus Catherine. “Ik scoorde relatief twee keer zo hoog als Oprah. Vanuit Universal was al gezegd: ’Jij hoeft je voor de rest van je leven geen zorgen meer te maken. Jij zit gebakken.’ Ook zij waren in shock over deze afloop.

Foto: SBS, NPO

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen