Tijd voor MAX terug als hit, 5 Uur Show ligt in greppel

De NPO 1-talkshow Tijd voor MAX is maandagavond met succes begonnen aan het nieuwe seizoen. Er keken 471.000 mensen naar de première-aflevering, goed voor een torenhoge 28 procent marktaandeel. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Tijd voor MAX blijft het vijfuurslot domineren. De nieuwe concurrent De 5 Uur Show op SBS 6 slaat nog geen deuk in een pakje boter: daar keken gisteren 72.000 mensen (4,6 procent) naar, een ronduit ellendig kijkcijfer.

Het MAX-duo Martine van Os en Sybrand Niessen had een paar grote namen in de eerste aflevering zitten, want naast André van Duin en Ron Brandsteder, waren ook Paul de Leeuw en Simone Kleinsma van de partij.

André kreeg tijdens de uitzending de Media Oeuvre Award 2020 uitgereikt uit handen van Ron. De tv-komediant gaf aan de prijs niet te kennen, maar er wel heel erg blij mee te zijn.

Ron denkt dat de prijs van het het mediaplatform Spreekbuis meer dan verdiend is. “André van Duin is, naast een goede vriend, vooral een groot artiest. Meerdere generaties zijn getuige geweest van zijn veelzijdige carrière, die al een halve eeuw beslaat.

Het nieuwe vijfuurprogramma van RTL 4, Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven, trok gisteren 179.000 kijkers (11 procent).

Foto: Omroep MAX

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen