Nico Dijkshoorn loopt sinds DWDD als zombie op straat

Nico Dijkshoorn loopt als een zombie over straat sinds hij door De Wereld Draait Door een bekende Nederlander werd. Dat vertelt de dichter in gesprek met het AD. Dijkshoorn zegt zijn bekendheid heerlijk te vinden, maar dat je niet meer normaal over straat kunt lopen. “Ik word veel herkend, maar ik heb daar een modus voor ontwikkeld, heb ik van Hugo Borst geleerd: de blik alsof je naar het eind van de straat kijkt. Zo loopt hij elke dag door Rotterdam“, zegt de huisdichter van DWDD.

Oogcontact is dodelijk, aldus Dijkshoorn. “Dan denken ze: hij wil met me praten. Als je niet uitkijkt, storten mensen elke drie minuten hun hele hebben en houwen over je uit. Omdat ze je denken te kennen door al die columns. Dus nu loop ik meestal als een zombie over straat.”

Zijn vrouw vindt zijn bekendheid minder leuk. “We waren al vijf jaar samen toen DWDD kwam. Leiden is haar stad, ik ben hier voor haar komen wonen, maar nu woont hier Nico met z’n vriendin. Als we ergens binnenkomen, geeft iedereen mij een hand. ‘En dit is Tanja’, zeg ik dan maar. Dat vindt ze er absoluut niet tof aan.”

Maar ze ziet wel gewoon dat ik, sorry voor de vreselijke uitdrukking, dat ik in m’n kracht zit. Dat ik doe wat ik het allerliefste doe“, besluit hij in de krant (via Blendle).

Foto: VARA, De Wereld Draait Door

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen