Sylvana Simons: ‘Ik ben niet tegen Nederland’

Sylvana Simons is niet tegen Nederland. Dat vertelt de tv-presentatrice, bekend van TV Makelaar, in een interview met weekblad Story. Simons krijgt sinds haar aansluiting bij de allochtonenpartij DENK het verwijt dat ze alle autochtone Nederlanders neerzet als racist. Critici roepen dat ze terugmoet naar Paramaribo als ze het hier niet leuk vindt. Daarover zegt Simons: “Dat doe ik absolúút niet. Ik ben allesbehalve tégen Nederland. Ik maak me juist sterk om als volwaardig Nederlander mee te doen.”

De presentatrice wil Nederland naar eigen  zeggen juist beter maken. “In Nederland mogen we een mening hebben. Dat is míjn Nederland, ook al word ik nu zo aangevallen. Maar er zijn gelukkig ook heel veel andere Nederlanders, mensen die niet zo denken of zich zo uitlaten.”

Nederland is een prachtig land, maar er kan heel veel beter. De vrouwenrechten bijvoorbeeld. En daar wil ik me hard voor gaan maken. Ook ík heb ervaren dat mijn mannelijke collega’s meer verdienden dan ik, terwijl we hetzelfde werk deden. Dat moet veranderen.

Simons is deze week opnieuw in het nieuws, vanwege bizarre filmpjes van DENK waarin zij en haar collega’s de media aanvallen.

Alle artikelen over Sylvana Simons, waaronder ‘Sylvana: ‘Planeet Mercurius saboteert mijn laptop’‘, kunt u hier vinden.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen