Sylvana Simons: ‘Ik ben niet tegen Nederland’

Geplaatst op vr 17 jun 2016 om 15:00

Sylvana Simons is niet tegen Nederland. Dat vertelt de tv-presentatrice, bekend van TV Makelaar, in een interview met weekblad Story. Simons krijgt sinds haar aansluiting bij de allochtonenpartij DENK het verwijt dat ze alle autochtone Nederlanders neerzet als racist. Critici roepen dat ze terugmoet naar Paramaribo als ze het hier niet leuk vindt. Daarover zegt Simons: “Dat doe ik absolúút niet. Ik ben allesbehalve tégen Nederland. Ik maak me juist sterk om als volwaardig Nederlander mee te doen.”

De presentatrice wil Nederland naar eigen  zeggen juist beter maken. “In Nederland mogen we een mening hebben. Dat is míjn Nederland, ook al word ik nu zo aangevallen. Maar er zijn gelukkig ook heel veel andere Nederlanders, mensen die niet zo denken of zich zo uitlaten.”

Nederland is een prachtig land, maar er kan heel veel beter. De vrouwenrechten bijvoorbeeld. En daar wil ik me hard voor gaan maken. Ook ík heb ervaren dat mijn mannelijke collega’s meer verdienden dan ik, terwijl we hetzelfde werk deden. Dat moet veranderen.

Simons is deze week opnieuw in het nieuws, vanwege bizarre filmpjes van DENK waarin zij en haar collega’s de media aanvallen.

Alle artikelen over Sylvana Simons, waaronder ‘Sylvana: ‘Planeet Mercurius saboteert mijn laptop’‘, kunt u hier vinden.
64 Reacties op “Sylvana Simons: ‘Ik ben niet tegen Nederland’”


 1. Anouk

  Ze ziet het echt niet…. Meid meid wat ben je dom.
  En dat wil Nederland beter maken. Maar dan wel op haar manier, samen met die o zo frisse partij DENK. Mensen, maak de borst maar nat; hier raken we nooit meer van verlost, en ze raaskalt maar door.
  Psychiatrische hulp lijkt me op zijn plek.

 2. Sneu

  Simons lijkt eigenlijk best wel op Wilders: die heeft ook veel kritiek op hoe het gaat in Nederland en die sturen we ook niet terug naar Limburg (Indonesië/Isreal: wat u wilt). En het zou me niets verbazen als hun kapsels ook langzaamaan naar elkaar groeien… ;-)

 3. Sneu

  Simons lijkt eigenlijk best wel op GW: die heeft ook veel kritiek op hoe het gaat in Nederland en die moet ook niet terug naar Limburg (Indonesië/Israel: wat u wilt). En het zou me niets verbazen als hun kapsels ook langzaamaan naar elkaar groeien… ;-)

 4. Waarheidsdrank

  Simons heeft een chronisch gebrek aan reality checks

 5. Hanneke

  Gadverdamme Sylvana ga weg uit Nederland en ga wat doen aan de mensenrechten in Turkije, Marokko en Suriname want daar is echt van alles aan de hand stomme tr*t die je bent.. Nederland is een van de prettigste landen om te wonen en een van de meest democratische landen ter wereld en jij Sylvana bent druk doende om ons land te verzieken. Ik kots op je en heel veel Nederlanders met mij. Ik walg van mensen zoals jij. Je moet je gaan schamen voor je kinderen die je meetrekt in je Mercurius gestoordheid.
  Ik voel diepe minachting voor jou.

 6. Prem R

  “Ik ben niet tegen Nederland”. Néé dat zou ik ook zeggen als ik haar was. Maar heel Nederland en nog wat Spaanse seizoenarbeiders zijn wel allemaal tegen haar! En terrecht. Degene die het wel met haar meningen eens zijn, zijn geen echte Nederlanders. Want echte Nederlanders omarmen de Nederlandse cultuur. En het heeft ook niets met een kleur te maken, want in de nederlanden wordt overal Sinterklaas compleet met Zwarte Pieten gevierd.

 7. Pjotr

  Nederland is wel tegen jou opportunist, hypocriet en landverrader die je bent.

 8. snuifje

  Beste Sylvana, ontzettende verongelijkte zeurkous. Ga eens wat doen met je leven en probeer eens een beetje gelukkig te zijn. Groetjes aan dat fijne carnavalsclubje van je

 9. Sylvana is selectief en laf

  “Nederland is een prachtig land, maar er kan heel veel beter. De vrouwenrechten bijvoorbeeld. En daar wil ik me hard voor gaan maken”” Vrouwenrechten in Nederland is prima geregeld maak je maar druk als je de lef hebt om de vrouwenrechten in de achterlijke moslim cultuur aan te kaarten bij je collega’s. Denk aan steniging van slachtoffers van verkrachting, denk aan kindbruidjes, denk aan die vrouwen die nooit naar buiten mogen ( ja ook in Nederland omdat hun moslim meester dat niet wil), denk aan de homohaat en Jodenhaat in de moslim cultuur in Nederland, denk aan het niet mogen hebben van een eigen mening, of het uiten van kritiek (hoi Erodomuts, dictator), denk aan de criminaliteit en schandelijke gedrag van Marokkanen, genoeg te doen voor een laffe zwarte vrouw zoals jij.

  Het zal je moeder zijn deze labiele zwarte piet met geel geverfd haar.

 10. Sannie

  Hahaha echt lachwekkend die uitspraken van haar!…….ze is echt helemaal de weg kwijt!

 11. Sylvana is selectief en laf

  “Nederland is een prachtig land, maar er kan heel veel beter. De vrouwenrechten bijvoorbeeld. En daar wil ik me hard voor gaan maken”” Vrouwenrechten in Nederland is prima geregeld maak je maar druk als je de lef hebt om de vrouwenrechten in de achterlijke moslim cultuur aan te kaarten bij je collega’s. Denk aan steniging van slachtoffers van verkrachting, denk aan kindbruidjes, denk aan die vrouwen die nooit naar buiten mogen ( ja ook in Nederland omdat hun moslim meester dat niet wil), denk aan de homohaat en Jodenhaat in de moslim cultuur in Nederland, denk aan het niet mogen hebben van een eigen mening, of het uiten van kritiek (hoi Erodomuts, dictator), denk aan de criminaliteit en schandelijke gedrag van Marokkanen, genoeg te doen voor een laffe zwarte vrouw zoals jij.

 12. oeps

  O, o hoe ontzettend dom kan je zijn.

 13. ANONYMOUS

  Je bent geen volwaardig Nederlander en je zult het ook nooit worden.Het zelfde geldt voor die moslimkliek waar jij je ineens zo bij thuis voelt.

 14. Prem R

  SURINAME:Sinterklaas in Paramaribo
  https://www.youtube.com/watch?v=LJeUye3zZnU
  Verdere woorden niet meer nodig.

  Sinterklaas Suriname 2011
  https://www.youtube.com/watch?v=cfho9Sszt7w

  Sinterklaasoptocht Curacao – Aankomst Sinterklaas op Curaçao (Willemstad)
  https://www.youtube.com/watch?v=jERXmmrY8HE

  jegada di sinterklaas na Aruba 1
  https://www.youtube.com/watch?v=PJcsK7y-7cE

 15. LD

  Ze is wel tegen alle media, wellicht is ze voorstander van strakke beleidsregels á la Erdogan?

 16. Limbo

  Sneu
  vrijdag 17 juni 2016 om 15:08
  Wij willen die Wilders hier niet meer terug hebben.
  Hou hem a.u.b. in Den Haag

 17. Muts

  Wat is het toch een muts die relne…..

 18. Geert W.

  Ik ben niet tegen Sylvaantje maar tegen de uitwassen van Sylvaantje.

 19. ANO

  Alweer een nieuwe pruik gekocht van de uitkering

 20. Anoniem

  Hanneke
  vrijdag 17 juni 2016 om 15:14

  Ik kots op je en heel veel Nederlanders met mij?

  Enquête gehouden??????

 21. erfgooier

  Hanneke
  vrijdag 17 juni 2016 om 15:14

  Hanneke
  vrijdag 17 juni 2016 om 15:14

  Ik kots op je en heel veel Nederlanders met mij?

  Enquête gehouden??????

 22. Anoniem

  Het woord van het jaar is al bekend: zeurinamer.

 23. 99,994 % van de Nederlanders

  @erfgooier

  Hanneke hoeft geen enquête te houden, want ze heeft gelijk.

 24. Chris

  Gelukkig een Sylvana artikel. Nu nog de kleur van haar onderbroek vermelden en we weten alles.

 25. Wim

  Oh Sylvana… schei uit.

 26. Mevrouw Afghan

  Mevrouw Simons, ik herken helemaal niets van uw verwijten aan Nederland/ de Nederlanders die u via de media probeert te slijten. Nederland heeft mij veel goeds gebracht. Ik voel me als allochtone vrouw vrij en gehoord. In mijn eigen land had ik geen deel van leven. Er was armoede, slechte huisvesting, nagenoeg geen gezondheidszorg, onveiligheid, vrijheid van meninsguiting bestond en bestaat niet in mijn land van oorsprong. Vrouwen hebben niets te vertellen mogen niet naar school, worden mishandeld, verkracht, vermoord en zijn slaaf van hun man en zijn familie.
  Ik ben dankbaar dat ik in Nederland mag wonen en veel kansen heb gekregen voor mijn ontwikkeling. Ik heb een opleiding gedaan, ik heb een baan, een huis, ik kan zelfs sparen voor een tweede hands auto maar het aller belangrijks voor is is dat ik vrij ben en dat ik mag zijn wie ik ben. U heeft geen enkel besef wat het betekent om niets te hebben, u praat over vrouwenrechten terwijl u in een warm bad bent geboren en woon in een land waar het veilig en goed is voor mensen.
  Ik vind het heel erg wat u aan lelijkheid verspreid over een land waar u woont en waar het zo goed is.
  U gelooft in spiritualiteit, ik geloof in karma en wat u doet is bad karma en dat is wat u over uzelf nu heeft afgeroepen.
  Ik wens u sterkte.

 27. Bonnie Kreukhoven

  Zo moe van die vrouw.

 28. echtwaar

  Sylvana niet tegen Nederland? Nou, wij zijn wel tegen Sylvana!

 29. Anoniem

  Nee ,klopt. We hebben chronisch last van Mercurius.En als Pluto achter Saturnus schuift ,dan is helemaal de boot aan.Met de aanstaande sterrenregen in Leo tijdens de aanwezigheid van de zon in combinatie met een warrige Subra doet mij water en voedsel hamsteren.

 30. PvPuffelen

  Na de verkiezingen in 2017 horen we nooit meer iets van Denk en Sylvana S.

 31. Nick

  Simons begin eerst bij jezelf. Probeer in de realiteit te leven.

 32. Whoehahaha

  Anonymous

  Nee ,klopt.
  Mercurius.En
  schuift ,dan
  aan,Met

 33. BRAAK

  NEDERLANDS BETER MAKEN??????? Bemoei je met je eigen zaken homosteniger!!!!!!

 34. Jantje

  Silvana zien we uiteindelijk ook belanden in een oude caravan aan de rand van de maatschappij. Net als wat met Peter Jan Rens is gebeurd. Ooit zo succesvol maar door volledige zelfdestructie de afgrond in. Zo zonde.

 35. TV Kijker

  Sylvana moe!

 36. Huiskamer

  LOL. Wanneer gaat ze ook een hoofddoek dragen ?

 37. Anoniem

  @ Mevrouw Afgan Hulde! Mooi verwoord.

 38. Boer Ka

  @Huiskamer
  Een geluiddempende Boerka is beter, dan hoeven we haar tenminste niet meer te zien en te horen!

 39. Dinges

  “Nederland is een prachtig land, maar er kan heel veel beter. De vrouwenrechten bijvoorbeeld. En daar wil ik me hard voor gaan maken””
  Bedoel je soms dat je je hard wilt maken voor deze ideeën over wat de rechten van de vrouw zijn?:
  http://www.nu.nl/buitenland/3936700/turkse-president-erdogan-vindt-vrouwen-en-mannen-niet-gelijk.html

  Meid, meid je hebt echt geen idee, waarmee je bezig bent en met wie je je inlaat.

 40. aammehoela

  Wat vindt Sylvana eigenlijk van die Laura die na 3 maanden vastzitten in Quatar weer terug is in Nederland na veroordeeld te zijn wegens buitenechtelijke seks, zoals ze daar verkrachting noemen. Maak je daar druk over……………….

 41. Frist

  Sylvana Simons en collega’s van DENK gaat u dit boek Vrouw in het blauw dat ook in Nederland is uitgekomen maar eens lezen dan weet u wat er te doen staat en dat is niet het vermeende racisme van en door Nederlanders aanpakken.

  De Duitse politieagente Tania Kambouri was het helemaal zat. Voor de zoveelste keer was ze negatief geconfronteerd met haar vrouw-zijn en haar Griekse afkomst. Een Turkse migrant had haar opzij geduwd, beledigd en uitgescholden. Hij wilde alleen geholpen worden door mannelijke politiebeambten.

  Nog diezelfde nacht schrijft Kambouri, als de noodkreet van een politie-agente, een brandbrief naar haar politievakbond. ‘Wat is de toekomst van ons land, wanneer migranten die de wet overtreden weigeren in hun nieuwe vaderland de regels te accepteren? Ze overschrijden méér dan één grens: geen respect voor vrouwen, geen respect voor de politie, geen respect voor de staat waarin we leven.’

  De kern van Kambouri’s betoog: de migrantenproblematiek kan volledig escaleren. Terwijl steeds meer Duitsers klagen dat zij zich in eigen land niet meer thuis voelen, staan Kambouri en haar collega’s vrijwel dagelijks bloot aan verbaal en fysiek geweld door moslims. Maar de politie deinst ervoor terug op te treden tegen de agressieve migranten. Men zwijgt uit angst als racist of zelfs nazi weggezet te worden.

  In Vrouw in het blauw beschrijft Tania Kambouri haar schokkende ervaringen als politieagente. Haar boek is een alarmoproep voor politie, politiek en samenleving. Het raakte een open zenuw en ze kreeg ze bijval van collega’s uit het hele land. De media pakten de stormvloed van protesten op. De reacties waren overweldigend en startten een brede discussie.

  (Fragment) ‘Laten we het geweld, het gescheld en de minachting voor vrouwen en minderheidsgroepen benoemen. Ik heb liever een open vizier dan schijnheiligheid. […] Ik verlang niet meer dan respect!’

  Honderden collega’s steunden Tania Kambouri’s brandbrief waarin ze een cultuur van ‘wegkijken, verdringen, negeren’ hekelt. In Vrouw in het blauw beschrijft ze haar ervaringen. Met een exclusief voorwoord door Gerlof Leistra, misdaadjournalist van Elsevier.

 42. Frist

  ‘We sluiten de ogen voor moslimgeweld’

  http://www.ad.nl/home/we-sluiten-de-ogen-voor-moslimgeweld~acaa2598/

 43. Dinges

  @ mevrouw Afghan Prachtig verwoord inderdaad. En wat heeft u uw kansen goed gepakt. Wens u alle goeds!

 44. Anoniem

  Geweldig mevr. Afghan zoals u uw leven in Nederland heeft verwoord. Ik werk als Nederlandse met heel veel allochtone vrouwen en mannen. Mensen die dezelfde mening als de uwe zijn toegedaan. Ook zij willen graag in Nederland blijven wonen en werken en doen hun uiterste best om goed Nederlands te leren. Dit is een heel ander geluid dan het geluid dat “mevr.” Simons laat horen. Door haar “gestook” worden we straks echt een racistisch land. Mevr. Simons is volledig de weg kwijt en het wordt tijd dat ze een afspraak maakt met een psychiater die haar weer op het goede pad zet, als het daar inmiddels al niet te laat voor is, want wie met pek omgaat wordt er door besmet!

 45. Mike

  Ongeacht de woorden van Sylvana, zijn de reacties hopelijk alles waar Nederland niet voor staat. Als de bekrompen, kwetsende en ronduit groffe reacties een reflectie van onze samenleving zou zijn dan valt er idd nog heel veel te verbeteren.
  Snap oprecht niet waarom een tutje als mevrouw Simons zoveel negativisme kan oproepen. Live and let live, zou ik zeggen!

 46. Sneu

  @Mike

  Waar komen die bekrompen, kwetsende en ronduit grove reacties dan vandaan als ze niet uit de samenleving komen?

 47. Anoniem

  @Mike

  Zegt Erdogan dat ook tegen Koerden en Syrische vluchtelingen,Live and let live.Erdogan het richtsnoer van DENK.De inhoud ,waar zij voorstaat, is veel enger dan de domme emoties hier.

 48. joost

  Allochtone Nederlanders zoals mevrouw Simons ( allochtoon betekent dat je uit het buitenland komt, of uit buitenlandse ouders bent geboren) zullen nooit echte Nederlanders worden.

  Wel vind ik, dat zij zich hebben aan te passen, zowel cultureel als qua mentaliteit, aan onze Nederlandse normen en waarden.

  Helaas willen de meesten, zoals Simons, dit niet.
  Zij willen Nederland veranderen, vormen een aanzienlijke minderheid, maar eisen qua rechten alles.

  We moeten oppassen dat we niet overruled worden door dit soort figuren, die veel, zo niet alles aan Nederland te danken hebben.

  En als het mevr. Simons niet zint?
  Nederland is een vrij land, je kunt het gewoon verlaten naar een land waar je wel gelukkig kunt worden. Geen probleem.

 49. BRAAK

  Mevrouw Afghan, u bent hier van harte welkom!!!!!

 50. Ecjte kerel

  Anonymous

  vluchtelingen,Live
  let live.Erdogan
  DENK.De
  inhoud ,waar
  voorstaat, is

 51. Nederlander

  Lachte hard om de vrouwenrechten. Misschien moet sylvana een rondje midden-oosten maken en dan zeggen of vrouwen hier het nog steeds zo slecht hebben. Trouwens daar hoef je niet eens naar het midden-oosten voor, overal buiten europa is ook prima!

 52. Bertus

  “Silly Syl toch. Ik krijg een beetje jeuk als ik weer iets lees over dat geblondeerde negerinnetje. Het is geen A-jeuk, maar meer het C-type jeuk dat ik ook van Paris Hilton krijg of van die met die dikke reet en die hiphop-meneer. Ze krijgen aandacht door stom te zijn en dat is zonde van de dode bomen of de terabytes.
  Silly, dit is hoe je mijn respect kan terugwinnen. Ga terug naar Suriname. Richt daar een partij op die een eind wil maken aan corruptie, nepotisme, seksisme, racisme, armoede en ongeletterdheid. Als je daar zetels krijgt in het parlement (zonder mee te liften met een stelletje zetelrovers) en iets bereikt, dan…krijg ik misschien respect voor je. Tot die tijd vind ik je een irritant, hol roeptoetertje. “

 53. peter Hilkhuysen

  Syl, ga koken

 54. John Den Haag

  Ze wil Nederland beter maken. Nederland was een stuk beter voordat al die buitenlanders hier kwamen zeuren en de boel verstieren dus ze weet wat ze moet doen. Een ticket boeken bij de Never Come Back Line.

 55. Duncan

  Nu begrijp ik waarom haar ex-vriend Roland Kahn haar narcist noemde…. Vol van zichzelf en blind voor de rest!

 56. marko

  Ga toch fietsen Sylvana je hebt de kappersopleiding gedaan en jij wil Nederland besturen samen met je collega’s van de erdogan partij? Laat me niet lachen

 57. Pjotr De Vries

  Mevrouw Simons u hebt mij persoonlijk heel erg teleurgesteld. Ik vond u altijd leuk en sympathiek en oprecht. Nu u bij die partij zit lijkt u helemaal niet meer eerlijk. Al die dingen die u zegt klinken hypokriet, en ik herken u er helemaal niet in. Heb ik me ontzettend vergist in u of bent u toch echt zo?

 58. Peter

  Deze vrouw wil Nederland verbeteren. Met een partij die nooit een zetel zal gaan halen. Op meerdere site’s wordt ze inmiddels belachelijk gemaakt. Zie http://www.meuknieuws.nl/sylvana-simons-nederlanders/ Deze site maakt gehakt van haar. Ze vraagt er ook om mijn inziens.

 59. Gonny

  Natuurlijk wil Sylvana Nederland verbeteren!
  Helemaal naar het model van de Turkse partij Denk, de zetel stelers, die de selfie stick van hun geliefde leider erdogan zijn.
  Zij is, zoals een grietje van 17 voor een loverboy gevallen voor die Kuzu. En al flink gehersenspoeld.
  Als je voor vrouwenrechten wilt opkomen, Sylvana, ga eens praten met Turkse vrouwen en meisjes. De landgenoten van jou geliefde ‘partijleider’ zoals je die Kuzu noemt.
  In Turkije is EERWRAAK nog steeds geoorloofd! En hier gebeurd het ook!
  Er is een film over gemaakt, bekijk die eerst maar eens.
  En kijk dan ook naar andere landen waar vrouwen massaal onderdrukt worden.
  Ga ook even naar Afrika waar jouw roots vandaan komen en kaart dan ook even het BESNIJDEN van meisjes aan!! Ook daar zijn boeken over geschreven. Een van die vrouwen is een voorvechtster van vrouwenrechten geworden!
  Maar dat zal je wel niet durven. Jij bent boos omdat je niet meer op tv komt met een domme show, en je als gast aan tafel steeds genegeerd werd!
  Ongelooflijk dat jij je met deze griezels van Denk in hebt gelaten.
  Alleen maar om in de belangstelling te staan!
  Doe die oogkleppen af Sylvana!

 60. KAASKOPmarokkaan

  DENK = Desi Bouterse
  DENK = Erdogan

 61. JackD

  Sylvana werkt voor de mensen van DENK aka Erdogan regering en vraagt zich dan af waarom ze minder verdiend dan de andere. Helaas voor Sylvana, maar in Turkije hebben vrouwen nu eenmaal veel minder rechten.

  Sylvana is hetzelfde als Wilders, maar dan aan de andere zijde. Zelfs het haar lijkt op elkaar.

 62. sjuad kirosati

  Mooi van DENK.

  Nog niet begonnen en al gedegradeerd.

 63. Henria

  Mevr. Simons, steek uw energie in het voorkomen van kinderen die worden uitgehuwelijkt, i.p.v. een kinderfeest wat Sinterklaas heet, te verpesten. En neem een voorbeeld aan mevr. Afghan!

 64. ohje

  Ik begin me toch een beetje zorgen te maken over onze leiders die simpele logika niet machtig zijn.schaeubele die zegd islam nodig te zijn omdat we anders intelt zijn.
  Politiker die oorlog willen hebben.
  Sylvana die het over vrauwenrechten heeft bij een islamitische partij.
  Leugens en misleidingen aan de lopende band.
  Ik weet niet wat het is maar het is niet mijn logika.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.