Staatssecretaris Sander Dekker vanavond in Jinek

Foto: TROSStaatssecretaris Sander Dekker (Media), die in Hilversum bekendstaat als vijand van de Publieke Omroep, is vanavond te gast in de late night-talkshow van Eva Jinek op NPO 1. Dat heeft KRO-NCRV vandaag laten weten. Even leek het erop dat Dekker zijn plan voor een NPO zonder puur amusement door de Kamer zou gaan loodsen, maar coalitiepartner PvdA heeft het voor elkaar gekregen dat puur amusement bij de NPO via een U-bochtconstructie in de nieuwe Mediawet toch gewoon mogelijk blijft.

Na tijdenlang geroepen te hebben dat het over is met het amusement bij de NPO, lijkt VVD-politicus Dekker dus keihard te zijn gedraaid voor de PvdA. “Een boevenstreek“, noemde RTL-coryfee Roelof Hemmen het.

RTL-baas Bert Habets stelt dat de NPO kampioen is in het verzinnen van listen en SBS-baas Peter de Mönnink bleef diplomatiek: “Het is weerbarstige materie. Ik vind dat de NPO maatschappelijk relevant moet zijn. Je kunt de discussie voeren of pret maatschappelijk relevant is.

Vanavond komt Dekker tekst en uitleg geven bij Jinek. De uitzending begint om 23.00 uur op NPO 1.

Lees ook: Amusementsverbod NPO van de baan

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen