Roelof Hemmen over nieuwe Mediawet: ‘Boevenstreek!’

Foto: RTLRoelof Hemmen laat weer van zich horen. Hij noemt het een ‘boevenstreek’ dat staatssecretaris Sander Dekker het uitzenden van amusement bij de NPO via een U-bochtconstructie toch mogelijk maakt. Dat heeft de RTL 4-ster gezegd op BNR. Dekker riep maandenlang dat puur amusement moet verdwijnen bij de NPO. “De staatssecretaris zegt élke keer dat de Publieke Omroep serieuze dingen moet doen en de commerciëlen, SBS bijvoorbeeld, de pret en het amusement“, weet ook Hemmen.

De NPO kan ondanks de wijzigingen in de Mediawet vrijwel op dezelfde voet verder. “Nu is er toch een soort U-bocht gemaakt. Dat is toch een beetje een boevenstreek? SBS en RTL willen dat toch niet?“, aldus Hemmen.

Dekker wilde amusement in eerste instantie alleen toestaan als het raakvlakken heeft met de drie nieuwe pijlers educatie, informatie en cultuur, maar het genre wordt in de gewijzigde Mediawet – dankzij ingrijpen van de PvdA – ook toegestaan om enkel en alleen een ‘breed en divers publiek’ te bereiken.

Hemmen laat zich de laatste tijd steeds vaker uit over actuele thema’s. Critici vinden dat de nieuwspresentator objectief moet zijn en zijn mening dus voor zich moet houden.

Lees ook: Amusementsverbod NPO van de baan en Roelof Hemmen heeft nog een hobby

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen