SBS-baas De Mönnink: ‘Wij gaan RTL echt niet verslaan’

SBS 6 heeft absoluut niet de ambitie om komend tv-seizoen de grote concurrent RTL 4 te verslaan. Dat heeft Peter de Mönnink, de algemeen directeur van SBS, laten weten op BNR Nieuwsradio. De Mönnink is realistisch. “Het is interessant om jou in de aankondiging van dit radio-interview te horen zeggen dat we RTL van de troon zouden willen stoten, maar ik kan ook de ambitie hebben om de 100 meter te lopen binnen 10 seconden; dat gaat ook niet lukken“, aldus de televisiebaas.

De SBS-baas wil niet eens de hoop uitspreken RTL te gaan verslaan. “Dat zou impliceren dat je ook daadwerkelijk de middelen hebt en de kans ziet om een mediapartij die qua omvang zo goed is en zo sterk bezig is van de troon te stoten. Ik denk dat dat onrealistisch is. Het zou ook een valse pretentie zijn.”

Men moet zijn ambities in overeenstemming brengen met de middelen die beschikbaar zijn, vindt De Mönnink. “Dat noemen we realisme. Ik denk dat het ongelooflijk belangrijk is om gewoon heel erg realistisch te zijn.”

Dat is met name in de tv-wereld belangrijk, zegt hij. “Op het moment dat je in de tv-wereld te veel ambitie uitstraalt en gaat overpromisen, dan ontstaan er toch echt wel problemen, omdat adverteerders en relaties dan inzetten op een bepaald marktaandeel.”

De ambities zijn bovenal om een sustainable business te bouwen. Wat wij proberen is om een zendergroep te herstellen en dat lukt ons heel aardig. We zien dit jaar dat de cumulatieve kijktijd in onze primaire doelgroep is gestegen met een procent of tien.

Alle ogen zijn komend seizoen gericht op SBS 6. De tv-zender heeft niet alleen de Champions League in huis gehaald, maar komt ook met de grote show K3 Zoekt K3 en een programma met Frank Visser.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen