Simone Weimans wijst Humberto Tan terecht

Journaallezer Simone Weimans begrijpt niet waarom RTL 4-ster Humberto Tan beweert dat het tv-nieuws geen aandacht besteedt aan het overlijden van de Arubaanse Mitch Henriquez door politiegeweld. Dat laat ze blijken op Twitter. Volgens Weimans heeft Tan, die de NOS en RTL een ‘heel rare’ keuze verweet, het duidelijk bij het verkeerde eind. “Onzin, we melden dit al de hele ochtend in het Journaal“, aldus de presentatrice, die vandaag dienst heeft bij de nieuwsomroep.

Het overlijden van Henriquez veroorzaakt een hoop controverse op Twitter. Donkere bekende Nederlanders als Jörgen Raymann en Sylvana Simons vragen zich af waarom het overlijden zo weinig aandacht krijgt.

Ook Tan merkte dit op. “Heel raar: als arrestant in USA overlijdt kort na arrestatie dan is dat tv-nieuws in NL, maar als man in Nederland overlijdt is dat geen tv-nieuws.”

RTL Nieuws heeft niet gereageerd op het verwijt van Tan.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen