Mediaforum Radio 1 negeert perikelen bij KRO-NCRV

De dagelijkse rubriek Mediaforum in het KRO-NCRV-programma De Ochtend op Radio 1, waarin mensen uit de media hun eigen vakgebied onder de loep nemen, negeert de perikelen bij de eigen omroep bewust. Dat was vanochtend te horen op Radio 1. De Volkskrant bericht vandaag over ‘aanhoudende vertrouwenscrisis’ bij de KRO-NCRV, maar dat onderwerp stond niet op het menu van het Mediaforum. “Waarom praten we daar niet over?“, vroeg studiogast Catherine Keyl zich af.

Keyl stelde de censuur van het Mediaforum aan de kaak. “Voordat we weer over Griekenland gaan praten, wilde ik even iets aan jullie vragen, want er stond vanmorgen een vrij groot artikel in de Volkskrant over KRO-NCRV, en de problemen die daar zijn. Volgens mij is dit een Mediaforum en volgens mij is dit een programma van KRO-NCRV.

KRO-NCRV-presentator Jurgen van den Berg zat niet te wachten op Keyls inbreng. “Ik vind het echt onzin om vuile was hier te gaan bespreken. Ik ben toch niet de directie? Dus moet ik dat dan gaan verdedigen?

Ook de optie om de perikelen bij de KRO-NCRV te laten bediscussiëren door de gasten, en niet door de presentatoren, vond Van den Berg geen goede. “Dan gaan jullie dingen vragen.

Bij De Telegraaf is ook van alles aan de hand, maar die schrijven daar redactioneel ook niets over. Als ik iets vind, zeg ik dat liever tegen de directeur zelf. Dat hoef ik hier niet op de radio te doen.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen