‘Sfeer bij KRO-NCRV om te snijden’

Foto: KROEr is sprake van een ‘aanhoudende vertrouwenscrisis’ tussen het personeel en de directie van de fusieomroep KRO-NCRV. Dat schrijft de Volkskrant vandaag op basis van ‘vertrouwelijke gesprekken’ met omroeppersoneel. Vooral de positie van mediadirecteur Taco Rijssemus zou onder druk staan. De mediabons zou nu een geldverslindende mediator hebben ingehuurd om de boel te sussen. “De directie zou hulp hebben ingeschakeld van het communicatieadviesbureau Smart & Able.

Vorige maand ontstond ophef nadat 143 medewerkers van de KRO-NCRV, waaronder enkele presentator, een petitie naar de raad van toezicht stuurden, waarin ze eisten dat Rijssemus en zakelijk directeur Yvonne de Haan afstand zouden doen van hun salarisverhoging.

Het personeel vindt het niet gepast dat Rijssemus en De Haan graaien, terwijl het personeel moet bloeden. “Ik had verwacht dat Rijssemus na de petitie zijn conclusies wel zou hebben getrokken en zou zijn opgestapt”, zegt een medewerker.

De directie heeft echter kenbaar gemaakt het topsalaris van zo’n 170.000 euro gewoon te behouden. Rijssemus probeert het personeel nu te paaien met ‘een verlaat charmeoffensief’, waarbij hun lunchgesprekken voert met werknemers. “En dat terwijl hij zich jarenlang amper liet zien op de redacties.

Rijssemus wil niet reageren op de kwestie. Wel bevestigt hij dat Smart & Able ‘de visie van de communicatiestrategie vertaalt’.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen