Originele RTL 5-avond klopt crime-maandag RTL 4

Geplaatst op Tue 12 May 2015 om 8:58


De kijkcijfers van maandag 11 mei 2015 (SKO)

Foto: RTLDe nieuwe RTL 5-avond met Peter R. de Vries: Internetpesters Aangepakt en Deurwaarders: Leeghalen of Betalen is een schot in de roos. Het station versloeg zelfs zijn grote broer RTL 4, wiens crime-maandag duidelijk op retour is. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De Vries kwam uit op 789.000 kijkers en 13 procent marktaandeel, liefst 285 procent boven RTL 5’s laatste weekgemiddelde. Deurwaarders scoorde zelfs 993.000 kijkers (16 procent), 373 procent boven het gemiddelde.

RTL 5 heeft in tijdens niet zo’n goede avond gehad. Met zijn twee veel bekeken programma bezet het tv-station de achtste en tiende plek in de dagelijkse kijkcijfer top 15. Een plek in dit overzicht is een zeldzaamheid voor RTL 5.

De tv-zender profiteert onder meer van de zeer zwakke RTL 4-maandag: op geen enkele andere avond trekt het tv-station zo weinig kijkers. Ooit was de crime-maandag van het station een hit, maar dat is al lang niet meer zo.

Crime-avond RTL 4 scoort beroerd

Ook gisteren deden de crime-series van RTL 4 het weer beroerd. The Blacklist kwam uit op 648.000 kijkers en 10 procent marktaandeel, 44 procent onder RTL 4’s laatste weekgemiddelde. Bones trok daarna 493.000 kijkers (8 procent), 58 procent onder het gemiddelde.

Bones bleef met een 24ste plek nog maar net binnen de kijkcijfer top 25. Het is een zeldzaamheid dat RTL 4 op prime time zo laag eindigt in dit overzicht. Het is een teken aan de wand: de RTL 4-kijker wil op maandag iets anders dan misdaadseries.

SBS 6 en NPO 1

Overigens versloeg RTL 5 ook concurrent SBS 6, dat in tegenstelling tot RTL 4 wél een eigen programmering heeft op maandag. Schoon Genoeg scoorde 449.000 kijkers (7 procent) en Een Man Voor Mijn Moeder deed 268.000 kijkers (4 procent).

De grote winnaar blijft NPO 1. De programma’s Spoorloos, Radar en Goedenavond Dames en Heren blijven prime time-winnaars met 1,7 miljoen, 1,5 miljoen en 1,1 miljoen kijkers.

Actualiteit

Het Achtuurjournaal was het meest bekeken actuele programma met 1,6 miljoen kijkers. De nieuws top vijf wordt afgemaakt door Half Acht Nieuws (1 miljoen), Hart van Nederland (914.000), Zesuurjournaal (711.000) en Nieuwsuur (706.000).

De showrubrieken RTL Boulevard en Shownieuws scoorden 726.000 en 722.000 kijkers, terwijl DWDD (1,1 miljoen) als vertrouwd de talkshowstrijd won van RTL Late Night (736.000) en Pauw (688.000).

Film

De meest bekeken film van de avond was Argo met 307.000 kijkers op Veronica. De meest bekeken niet-Nederlandstalige serie was The Blacklist op RTL 4.

De populairste zenders van de avond waren NPO 1 (23 procent aandeel), RTL 4 (15 procent) en SBS 6 (8 procent). RTL 5 was vierde met bijna 8 procent.

Lees ook: RTL 4’s crime-maandag: tijd voor iets anders?

Top 15
01. Spoorloos (NPO1) 1.670.000
02. Journaal 20:00 (NPO1) 1.577.000
03. Radar (NPO1) 1.481.000
04. Goede tijden slechte tijden (RTL4) 1.477.000
05. Goedenavond dames en heren (NPO1) 1.098.000


06. De wereld draait door (NPO1) 1.082.000
07. Half acht nieuws (RTL4) 1.020.000
08. Deurwaarders leeghalen of betalen (RTL5) 993.000
09. Hart van Nederland (SBS6) 914.000
10. Peter R. de Vries Internetpesters (RTL5) 789.000


11. RTL Late Nigth (RTL4) 736.000
12. RTL Boulevard (RTL4) 726.000
13. Shownieuws (SBS6) 722.000
14. Journaal 18:00 (NPO1) 711.000
15. Nieuwsuur (NPO2) 706.000

Marktaandelen (18-24u, 6+)
1. NPO1 / 22.6%
2. RTL4 / 15.0%
3. SBS6 / 8.2%
4. RTL5 / 8.0%
5. NPO2 / 6.2%


6. RTL7 / 5.4%
7. NET5 / 4.4%
8. Vero / 4.4%
9. NPO3 / 3.3%
10. RTL8 / 2.8%


11. FOXEre1 / 2.0%
12. Discov / 1.3%
13. Comedy / 1.1%
14. TLC / 1.0%
15. FOX / 0.7%

Marktaandelen per zendergroep (18-24u, 6+)
1. Publieke Omroep 32,1%
2. RTL Nederland 31,2%
3. SBS Groep 17,5%
Meer kijkcijfers bij
StichtingKijkOnderzoek
Internetadres:
(Kijkonderzoek.nl)

 
46 Reacties op “Originele RTL 5-avond klopt crime-maandag RTL 4”


 1. Anonymous

  993.000, en dat voor een programma wat eerst voor de vooravond was bedoeld, en dus nog op de plank lag.

 2. Bobby Trendy

  SBS6 kijkcijferflop op maandag met 8,2%! Schoon Genoeg 449K, Man Voor Mijn Moeder 268K. Harry Potter nu ook op dinsdag?

 3. Anonymous

  SBS6 op maandag met 8,2%! Au! Schoon Genoeg 449.000, Man Voor Mijn Moeder 268.000. Harry Potter nu ook op dinsdag?

 4. Anonymous

  RTL5 avond was top. Dat zou de richting moeten zijn die SBS6 op gaat. Net als het oude SBS6. Dichtbij de gewone Nederlander en maatschappelijk relevant.

 5. Berry

  Fijn als je bijna 4 jaar anoniem geterroriseerd wordt door je zwager. Ik denk dat de vriend van dat meisje hem de kop van zijn romp had geschopt als er geen cameraploeg bij was. Van je familie moet je het hebben.

 6. A.Zijn

  RTL5 met een thema-avond en jahoor het werkt! Ik had ook mooie cijfers verwacht, maar de deurwaarders is echt een megahit. Is nog een redelijk goedkoop programma om te maken ook.

 7. Marly van der velden Lover

  Peter r de vries was verrassend goed! Rtl 4 moet eens stoppen met die saaie maandagavond tv series!!

 8. Anonymous

  De Roelvinkjes, Barbie, Tony en Toni, Expeditie Robinson, Superfans, Foute Vrienden, Internetpesters, De Deurwaarders, Buitenlandse gevangenissen, Rot Donders, Bobbi Eden, Even Krap bij kas, Over de Kook, Tattoo Stories, 112 Ooggetuige, 122 Noodoproep, Het zal me een rotzorg zijn, Levenslang met dwang, 16 en zwanger, Extreem, Adam zkt Eva, Bizarre eters, Bluf, Dames in de dop, De Slechtste chauffeur van NL, Wie is de reisleider, Genante lijven, Shock dok, Ik heb het nog nooit gedaan, Plaats delict sporen naar de dader, Wipeout, Zon Zuipen ziekenhuis, Zon zee en je ouders in een shock, Helse vakanties. Allemaal programma’s die zo bij SBs6 hadden gekund en waarvan het merendeel denk ik heel goed had gescoord. Ze zouden zich minder (niet helemaal mee stoppen) moeten richten op het grote familie amusement. Bovenstaande programma’s (welke dan niet allemaal alleen gericht zijn op jongeren) naast Hart van Nederland, Shownieuws, VT Wonen/Doe het zelf, Actienieuws (andere naam?), Groeten uit de rimboe vips, Peking Expres (Amazing race), Bloed Zweet en tranen Boeven uit de bouw, Drukte in de dierentuin, De 25, Undercover in NL, Gestalkt, Oplichters in het BL, Dokter Tinus, Danni Lowinski, Celblok H, Bureau Raampoort, Kitsch of Kassa, De Lijfshow, De Beste liedjes van…, K3 zkt K3, De Smaak/Hotel politie, 4 Daagse, T’s Hier fantastisch, De Wereld van Beau, Patty Brard gaat Extreem, Weg met Valerio (opvolger Waar is de Mol), Wie Goed doet.., Hart in aktie, HVNL Doc, Huizenjacht, I Love 60,70,80,90s, Onopgeloste zaken, Oplichters, Probleemwijken, Red mijn vakantie, Op Vakantie, Reportage, Schoon genoeg, Hoeveel ben je waard?, een NL soap, Show me the money, Utopia, Trauma centrum, The winner takes it al, Surprise-Surprise, Sterren springen, Wegmisbruikers, Overtreders, Wie trouwt mijn zoon, Tienermoeders, bij events als 4 Daagse, Koningsdag, Sneekweek, Kermis Tilburg enz enz.. en SBS6 had gestaan als een huis.

 9. Anonymous

  Wat jammer nou dat ik weiger RTL te kijken, gewaarschuwd door het voortdurende ensceneren wat deze nepzender altijd doet. Het waarheidsgehalte van alles wat ze uitzenden kunnen we gerust op nul houden.

 10. emma

  Was eindelijk weer eens een leuke rtl5 avondje.

 11. Anonymous

  en volgens mij was de deurwaarder serie een herhaling. was bedoeld voor de vooravond van RTL5.. is in het najaar van 2014 uitgezonden op de zondag avond heel laat tussen de herhalingen. Nu staat het duidelijk wel op z´n plek.

 12. Anonymous

  Als RTL4 beroerd scoort dan wat doet SBS6?

 13. kampie

  @Anonymous
  dinsdag 12 mei 2015 om 9:56

  Erg nuttige reactie. Bedankt dat je zo nodig moet laten weten wat je niet kijkt. Top hoor. nou!

 14. Anonymous

  RTL Nederland zal de crime series wel verhuizen naar RTL5 of RTL7.

  ik gok de woensdag van RTL 5. kan naast Bones, CSI en the Blacklist ook mooi CSI Cyber en Suits verder gaan.

  de maandag van RTL4 voorlopig vullen met films. later in het nieuwe tv seizoen wellicht met eigen producties.

 15. Remond

  Nee het waren nieuwe afleveringen van de deurwaarders.

 16. Börüs

  Veronica doet het weer!

 17. Laurens

  Hierbij zie je toch dat RTL Late Night afhankelijk is van de leadin.
  HvNL is dat niet.

  Dat SBS gaat stoppen met deze maandag lijkt me zeer aannemelijk.

 18. Marcel

  Mooie start voor Internetpesters. Ver boven dan dat ik verwacht had. Aflevering zat dan ook goed in elkaar en gemaakt op de onafvolgbare wijze zoals alleen Peter dit kan.
  Utopia blijft ondanks het mooie weer ook overeind. En er gaat reuring in de tent komen met nieuwkomer Bas dus dat beloofd wat.

 19. Anonymous

  Goede uitzending, chapeau. Het blijkt maar weer dat de vijand vaak in eigen kringen zit. Er moet een Wet komen om dit soort dingen te verbieden, helaas gaat de politiek niet met de digitale tijd mee. Die loopt mijlen achter. Eenieder kan van alles doen met foto’s van anderen en er is geen Wet om mensen te beschermen of aan te pakken. Hoop dat die er wel komt, want zo kan het echt niet door blijven gaan. Te triest voor woorden.

 20. J

  RTL4 heeft veel programma’s aangekondigd / klaar staan voor het najaar.
  Misschien gaan ze vanaf september wel stoppen met de serie maandag.
  Kunnen zo op woensdag of zondag bij RTL5, of desnoods RTL7.

 21. Flippo

  Het zou heel erg SBS zijn om ineens midden in het seizoen te stoppen met die crimeseries, dat zal RTL nooit doen. Maar vanaf volgend seizoen zal er wel wat gaan gebeuren. CSI en Blacklist kunnen wel op 4 blijven, misschien versterkt door een Nederlandse crimeserie.

 22. Anonymous

  CSI Cyber.

 23. Johannes

  De RTL-kijker houdt duidelijk van kijken naar andermans ellende. RTL is daar echt de aangever in!

  Internetpesters Aangepakt en Deurwaarders: Leeghalen of Betalen gaan beiden over mensen die in de ellende zitten. Kennelijk vinden mensen dat prachtig om te zien. Andere ‘ellende-TV’ van RTL doen het ook altijd goed: Dubbeltje op z’n kant, Help mijn man is klusser, mijn leven in puin, Geef mij nu je angst, Obese, Op de Vlucht, Pro-Deo, Uitstel van Executie en binnekort Divorce hotel, om de lijst van ‘Ellende-TV’ compleet te maken.

  Is SBS de campingzender, dan heeft RTL zeker de titlel Ellendezender verdient.

  Toch raar volk dat graag met veel plezier naar een andermans ellende kijkt….

 24. Mediaprak

  En weer scoort SBS niet. Marktaandeel van 8.5%. Voelt als Sport7 en Talpa.

 25. Mark

  Arjan, enz.

  Zoals verwacht groot succes voor RTL 5. Crime avond een schot in de roos. Deurwaarders afleveringen van een half uur die nog op de plank lagen. Werd eerst op zondag late night uitgezonden. Nu dus prime time. Snel nieuwe afleveringen maken. SBS 6 een sneue avond… RTL 4 kan beter Peter R. op 4 zetten i.p.v. 5. SBS 6 moet weer films op maandag hebben. Zeer slechte programmering, en altijd dezelfde koppen als Jochem van Gelder en Viktor Brand. Tijd voor nieuwe gezichten.

 26. R

  @Johannes, je hebt gelijk wat de Deurwaarders betreft. Ik vind dit niet kunnen. Pure LEEDVERMAAK en echt zielig voor die mensen, ze hebben ook niet om gevraagd om gefilmd te worden en zo neergezet te worden, dus ze kunnen naar de rechter toe dacht ik.

  Maar de nieuwe programma van de Vries is wel steengoed en zuivert het beeld dat onterecht gecreëerd is van onschuldige mensen op het Wold wide web, dit is niet niks!

 27. Rob

  RTL 4 gaat vanaf 8 juni CSI uitzenden 14 afleveringen. Dat betekent in de zomer geen herhalingen opvallende keuze. Misschien dat er vanaf begin september dan een nieuwe serie op maandag komt of helemaal iets nieuws.

 28. Anonymous

  De Vries had het gezicht de dader gewoon moeten tonen zoals de dader dat met anderen gedaan had. Hoop dat in het vervolg wel gebeurt.

 29. Frans

  gewoon veels te veel zenders, daardoor zitten wij opgescheept met al die nep bnn..ers ,

 30. Anonymous

  CSI gaat na 15 jaar stoppen bij CBS als het goed is

 31. A. Zijn

  @Mark Juist niet op RTL4. Het is goed als RTL5 ook wat sterke titels heeft.

 32. A. Zijn

  @Mark Overigens hadden de deurwaarders nooit zo hoog (denk rond 500.000) gescoord zonder Internetpesters Aangepakt als lead-in.

 33. A. Zijn

  @Rob Ze hebben de serie Motive nog, maar of dat nu zo’n ‘kaskraker’ is vraag ik me af…

 34. nathalie

  Als ik Erland was zou ik de programma’s omruilen.
  Peter en de deurwaarders naar 4 en series naar 5.

 35. Albert

  Van Etter Tot Engel: Moeder & Dochter , nieuw donderdag op rtl5 , slecht gekozen titel , ze hebben zoveel van deze aangekochte serie’s van etter tot uitgezonden dat je bijna het schil niet meer ziet tussen een aangekochte britse/amerikaanse serie en deze nieuwe nederlandse serie.

 36. A. Zijn

  @nathalie Nee joh, dan maak je RTL5 kapot en je hebt ook niet de garantie dat het op 4 nog beter gaat scoren.

 37. Lisa

  @frans. Idd veel te veel co-zenders die vrijwel allemaal de goedkoope troep uit usa uitzenden. Ik zou het wel aandurven met sbs6. Hoogkwaliteit serie’s, ook de wat oudere. Bbc frans en scandinavische. Goeie films.. dus niet de b meuk. Vaste programmering. En reclame? Voor de groep 40_60 ..die hebben echt geld uit te geven.
  Dus weg van het campingimago. Daar zijn er genoeg van. Samenwerking zoeken met bv ITV. Voor gezamelijke productie’s. Er is zoveel mogelijk! Maar in die prutpoel blijven roeren.. gaat het niet worden.

 38. Anonymous

  Programmamakers en zelfs de overheid helpt mee om psychisch gestoorden te kijk te zetten in “De Deurwaarder”. Mensen worden al gestraft met uithuiszetting en worden nog eens voor eeuwig op het internet/Tv te kijk gezet. Dus dubbele straf. Zelfs criminelen worden gebruld. Je moet van ”goede huize” komen om dit te voorkomen. Best zielig, en om maar niet te spreken om de zelfmoord gevallen die hierdoor volgen. KOTS!

 39. gtstfites

  Bones scoorde vroeger heel goed maar het is wel de allerlaaste seizoen. CSI stopt waarschijnlijk ook. Kunnen ze niet vaker Duitse / Oostenrijkse series uitzenden goede series zijn dat

  Vanaf Juli 2015:
  20:30 Kommissar Rex (seizoen 1 Oostenrijkse versie)
  21:30 Alarm fur cobra 11 (seizoen 1)
  Vanaf september:
  20:30 CSI (laatste seizoen?)
  21:30 CSI Cyber (seizoen 1)

 40. Henri V

  Enige minpuntje vond ik,dat de uiteindelijke straf niet bekend is gemaakt tijdens het programma einde.

 41. J

  Nieuw RTL4 programma over Echte Mannen:
  http://www.filmfiguranten.nl/?page=prikborden&action=view&id=59059

 42. yessica

  Alvast even anticiperen op de kijkcjfers van dinsdag: kaalslag bij alle zenders vanwege mooi weer, behalve bij NPO3.

 43. Anonymous

  Als RTL4 weer Duitse series gaat uitzenden ben ik echt pleite op de maandag.

  RTL4 had gewoon series zoals Scandal en How to get away with murder moeten uitzenden op de maandag.

  Dit zijn topseries die op een nietszeggende zender als NET5 zijn weggestopt. Dit zijn series die gewoon op RTL4 moeten dan scoort het zeker rond een miljoen. Deze series zitten ook op de grote Amerikaanse commerciele zenders.

 44. Anonymous

  @ 0.36 Als iets bij NET5, SBS6 of Veronica komt dan kan het niet ineens bij RTL4 komen he. Misschien in de toekomst als de rechten van eigenaar veranderen.

 45. A.Zijn

  @J Lijkt mij meer iets voor RTL7 als ik het zo lees.

 46. Dusniet

  Rtl 4 moet straks gewoon door gaan met Cyper, Suits en Burn Notice.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.