Kijker heeft schoon genoeg van Rob Kamphues

Foto: VPRODe tv-reeks Een Man Voor Mijn Moeder van Rob Kamphues scoort dramatisch op de maandagavond van SBS 6. De vijfde aflevering scoorde gisteren 268.000 kijkers en 4 procent marktaandeel, blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De Kamphues-show scoort bijzonder slecht voor een prime time-programma op SBS 6. Het programma weet geen plek te veroveren in de dagelijkse kijkcijfer top 25 en scoort maar liefst 52 procent onder het laatste weekgemiddelde van de familiezender.

Een Man Voor Mijn Moeder begon vijf weken geleden al met een voorzichtige 481.000.000 kijkers. In de weken erna keken er 542.000, 573.000 en 469.000 mensen. Vorige week was er een speciale 4 mei-programmering en dus geen Kamphues.

Nu het speelveld is veranderd – RTL 5 heeft gisteren een zeer goed bekeken maandagavond gelanceerd – speelt Kamphues geen rol meer op de maandagavond.

Kamphues stond direct na het programma Schoon Genoeg van Viktor Brand geprogrammeerd. Dat programma weet met 449.000 kijkers en 7 procent marktaandeel ook niet te overtuigen.

SBS 6 wist zich maandagavond nog maar net te handhaven als de derde zender van Nederland. Op een haar na ging RTL 5 er namelijk met een plek op de eretribune vandoor.

Kamphues scoorde jarenlang torenhoge kijkcijfers met De Reünie bij de KRO, totdat hij de omroep in 2014 verliet vanwege meningsverschillen.

Waar De Reünie met de nieuwe presentator Patrick Lodiers nog steeds een hit is, blijkt Kamphues geen publiekstrekker te zijn.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen