Heel RTL 4-weekend in teken van Ik Wed Dat Ik Het Kan

Het amusementsprogramma Ik Wed Dat Ik Het Kan zendt in het weekend van 17 en 18 januari bijna acht uur lang live uit op RTL 4. Dat laat een zegsvrouw van het televisiestation vandaag weten. De show van Carlo Boszhard en Nicolette van Dam zal in het teken staan van de kindgerichte organisatie Plan Nederland. Artiesten als Doutzen Kroes en Ellen ten Damme werken mee. “Het hele weekend wordt er met live uitzendingen ’s avonds én overdag aandacht gevraagd voor ‘Because I Am a Girl’.”

De campagne Because I Am a Girl richt zich op de positie van meisjes in de wereld en ondersteunt hen bij de grootste uitdaging in hun leven: het verbeteren van hun levensomstandigheden en toekomstkansen.

Ik Wed Dat Ik Het kan is op zaterdag 17 januari te zien tussen 14.00 en 16.30 uur én tussen 20.00 en 21.30 uur. De uitzendingen op zondag 18 januari zijn tussen 13.50 en 15.55 uur en 20.00 en 21.30 uur.

’s Avonds presenteren Carlo en Nicolette spectaculaire uitdagingen in de studio van Ik Wed Dat Ik Het Kan. “Ook zijn er aangrijpende beelden van de reizen van Carlo en Nicolette naar respectievelijk Ghana en Kameroen, waar zij met eigen ogen zagen hoe de projecten van Plan Nederland de levensomstandigheden van meisjes in ontwikkelingslanden positief beïnvloeden en daarmee hun positie versterken.”

In de live uitzendingen overdag zetten diverse bekende Nederlanders, onder de noemer ‘Ik Wed Dat Ik Kan Helpen!’, zich het gehele weekend met originele acties in voor ‘Because I Am A Girl’. Zo geeft Leontien van Moorsel op vrijdag 16 januari in RTL Boulevard het startsein voor een estafettetocht voor vrouwen en meisjes door heel Nederland. “Op fiets, step, skeeler of welk ongemotoriseerd vervoersmiddel dan ook, zullen bekende én onbekende Nederlandse vrouwen in achtenveertig uur ruim zevenhonderd kilometer door heel Nederland afleggen.”

Onder anderen Doutzen Kroes, Monique Smit, Ellen ten Damme en Hind doen hieraan mee. Iedereen in het land die de actie een warm hart toedraagt, bekend en onbekend, wordt aangespoord om ook een traject in de estafette af te leggen. De tocht eindigt in de studio van ‘Ik Wed Dat Ik Het Kan’, waar Lieke van Lexmond zal finishen.

Een andere uitdaging wordt aangegaan door Glennis Grace. Zij doet in de weken voorafgaand aan de uitzending haar best om zoveel mogelijk vrouwen en meisjes te verzamelen voor het grootste meisjeskoor van Nederland.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen