NOS verlengt Elfstedentocht-contract

De NOS zal ook de komende jaren een live registratie verzorgen als er een Elfstedentocht plaatsvindt. Het contract met De Friesche Elf Steden is verlengd. Dat heeft de NOS vandaag laten weten. Het verlengde contract is er één zonder einddatum. “De Vereniging, die in 2009 precies 100 jaar bestaat, wil de tocht op het ijs schoon en zuiver houden“, zegt mediadirecteur Jan de Jong. “Dus geen commerciële invloeden die het karakter van de tocht aantasten. Bij de NOS is dat in veilige handen.”

Mediadirecteur Jan de Jong van de NOS is blij met de verlening van het lopende contract dat dateerde uit 1997, het jaar waarin de tot nu toe laatste Elfstedentocht werd verreden. “We hebben bij de NOS de luxe om verslag te mogen doen van de Olympische Spelen, EK’s en WK’s voetbal en tal van andere prachtige evenementen. Maar waar ons hart echt sneller van gaat kloppen, is de Elfstedentocht. Nederlandser, mooier en unieker bestaat niet. We weten uit ervaring hoeveel Nederlanders aan de buis of radio gekluisterd zitten als er zo’n tocht wordt verreden.”

De Jong: “Bij de laatste Elfstedentocht, op 4 januari 1997, beleefden ruim 11 miljoen Nederlanders op enig moment de tocht mee via de live registratie van de NOS.

Nieuw in het contract is dat de registratie niet alleen op radio en televisie, maar ook op internet integraal te volgen zal zijn.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen