509.000 kijkers voor Million Dollar Wedding


De kijkcijfers van zaterdag 20 september 2008 (SKO)

Million Dollar Wedding (RTL4, 20:01) – De eerste liveshow van Million Dollar Wedding is aan veel mensen voorbij gegaan. Er keken 509.000 kijkers (madl: 8.9%) naar het romantische programma. Reinout Oerlemans kwam eerder deze week over naar Nederland om aan de show te sleutelen: “Ik had graag terug willen komen in jubelstemming, maar het is duidelijk dat we met Million Dollar Wedding wat vals gestart zijn. Ik vond dat ik daar absoluut bij moest zijn voor Wendy en voor het team.

Volgens Albert Verlinde verkeerde Wendy van Dijk na twee bar slecht scorende afleveringen in droevige stemming. “Je ziet echt dat Wendy aangeslagen is. Hopelijk herstelt ze zich een beetje. Ik hoorde uit zeer betrouwbare bron dat Wendy echt in tranen bij mensen aan de telefoon gehangen heeft. Bij het productieteam tot één of twee uur ’s nachts op het kantoor heeft zitten werken.”

Wie Ben Ik? (SBS6, 21:31) – Het amusement op SBS 6 scoort een stuk beter. De tweede aflevering van het komische programma Wie Ben Ik? werd zaterdag door 1.327.000 kijkers (madl: 21.5%) bekeken, bijna evenveel als de start vorige week. Tijdens de tweede show kreeg Gerard Joling gezelschap van Toppers Gordon en René Froger, terwijl Patty Brard gezelschap had van Luv’-leden Marga Scheide en José Hoebee. “Wij maken het ergste in elkaar los. Zet ons samen en je hebt ondertiteling nodig. Zo gillen we door elkaar. Ik kan om haar gieren“, zegt Gerard over zijn samenwerking met Patty. Patty: “Ik houd van het Pietje Bell-gevoel, oude jongens krentenbrood, fietsen stelen, asbakken jatten uit Hotel de L’Europe en dan met rinkelende jas gillend de deur uitlopen.” Gerard: “Om vervolgens tot de ontdekking te komen dat die asbakken ervoor gemaakt zijn om mee te nemen. Hiii-l-ááá-risch.

Mooi Weer De Leeuw (VARA, Ned1, 20:29) – Paul de Leeuw blijft de zaterdagavond domineren en maakte ook gisteren het best scorende programma. Mooi Weer De Leeuw trok 1.796.000 kijkers (madl: 30.6%). De Leeuw speelde vorig jaar in op zijn succes door maar liefst vijf concerten in het Gelredome te geven. Marco Borsato trapte Symphonica in Rosso in 2006 af met het onwaarschijnlijke aantal van tien shows, Paul de Leeuw kwam vorig jaar tot vijf. Lionel Richie gaf onlangs drie concerten. “Symphonica in Rosso is een internationale productie, met internationale potentie“, zegt woordvoerster Karin Nitschke. “Je bent als organisatie altijd bezig te kijken hoe je je publiek kunt verbreden. In dit geval kan dat door de grens over te gaan.” Er komt een Symphonica-editie van 2009. Opnieuw een internationale artiest, want er zou in Nederland nog geen artiest van Symphonica-kaliber rondlopen. “We zijn heel druk met de voorbereidingen voor 2009.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen