Gerard Joling: ‘Flop Wendy van Dijk haar eigen schuld’

Wendy van Dijk heeft het floppen van haar laatste show Million Dollar Wedding op RTL 4 aan zichzelf te danken. Dat zegt Gerard Joling in het Algemeen Dagblad. “Wendy is een enig mens die een tijdje heel goede dingen deed met Ushi & Van Dijk en Hart in Actie voor SBS. Maar niet iedere vernieuwing is een verbetering. Nederlanders willen dat je trouw blijft, dus ook aan een omroep. Haar overstap naar RTL om meer geld te verdienen en nog grotere successen te behalen, komt niet sympathiek over.

Ook Wendy’s affaire met RTL-baas Erland Galjaard doet volgens Gerard geen goed. “Ze blijft maar negatief in het nieuws komen. Je kunt verliefd worden op iemand. Ook al is dat een getrouwde man met twee kinderen, het overkomt ons allemaal. Alleen: zeg in godsnaam wat er aan de hand is als je honderd keer zoenend wordt gefotografeerd. Blijf niet altijd maar liegen. Dat gaat tegen je werken.

Hij vindt wel dat Million Dollar Wedding prachtig is gefilmd. “En Mary Borsato steelt de show, zij is zo puur, zo emotioneel. Maar ja: het lijkt doorgestoken kaart. Ze gaan voor de mooie stelletjes en je hebt ook minder knappe mensen die willen trouwen. Zo is het in het leven. Ik denk dat al deze zaken bij elkaar opgeteld ertoe leiden dat mensen denken: nu is het wel een keer leuk geweest met Wendy.

Een woordvoerder van RTL4 laat mede namens Wendy van Dijk weten dat Gerards uitspraken meer zeggen over de zanger dan over Million Dollar Wedding en Wendy.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen