Veel aandacht voor Nijmeegse Vierdaagse

De 91ste Nijmeegse Vierdaagse die van 17 tot en met 20 juli wordt gehouden staat centraal in verschillende televisie- programma’s. Zowel op Nederland 1, RTL 4 en SBS 6 kan men dagelijks meekijken bij het wandelevenement. De KRO zendt dagelijks om 19.25 uur Het Gevoel van de Vierdaagse uit met Fons de Poel, het RTL 4-programma Vier in het land doet met haar ‘Zomertoer’ de Vierdaagse aan en ook SBS 6 brengt dagelijks na Shownieuws een verslag van het evenement.

Het televisiemagazine Het Gevoel van de Vierdaagse van de KRO wordt gepresenteerd door Fons de Poel en Hella van der Wijst en volgt het wel en wee in het wandellegioen. Daarnaast is in iedere uitzending een oud fragment uit de televisiearchieven over de Vierdaagse te zien. Net als vorige jaren loopt er ook nu weer een enthousiaste groep KRO leden (op dit moment 800 aanmeldingen) mee.

4 in het Land trekt vanaf vandaag weer de hele zomer met de camper door het land op zoek naar persoonlijke verhalen van bijzondere mensen. De zomertoer van het dagelijkse nieuwsprogramma van RTL 4 start dit jaar met een uitgebreid verslag van de Nijmeegse Vierdaagse. Redacteur Geert-Jan Morselt loopt zelf de 50 km. Morselt probeert niet alleen de elementen te trotseren, maar brengt ook verslag uit van z’n persoonlijke ervaringen en interviewt medewandelaars over hun hoogte- en dieptepunten. Op het zwaarste gedeelte steekt het 4 in het Land-team de deelnemers een hart onder de riem met een brassband vol percussionisten en danseressen.

SBS 6 doet ook vijf dagen lang verslag van het grootste wandelevenement ter wereld. Het Vierdaagse Journaal doet iedere avond rond 23.15 uur verslag van de wandelaars, de vrijwilligers én de bekende Neder-landers die meelopen. Vanuit een helikopter krijgen de kijkers een unieke blik op de tienduizenden wandelaars die als een uitgestrekt lint op weg zijn naar hun felbegeerde kruisje. In een extra uitzending op vrijdag 20 juli om 18.00 uur doet Edward van Cuilenborg verslag vanaf de Via Gladiola waar de tienduizenden wandelaars over de finish komen. (Foto: Eduard Ernst)

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen