Piet Römer: Baantjer stopt op hoogtepunt

Acteur Piet Römer denkt dat Baantjer op zijn hoogtepunt stopt. Vrijdag zendt RTL 4 het eerste deel van de laatste aflevering van Baantjer uit, een week later gaat deel twee in de lucht. ‘De Cock en de onzichtbare moordenaar’ is de allerlaatste aflevering van het populaire Baantjer. Er staat geen nieuwe reeks meer in de planning. “Ik heb daar een goed gevoel over, de serie wordt nu nog goed bekeken. We stoppen op ons hoogtepunt“, aldus Römer in De Telegraaf.

Volgens Römer leefde er binnen de cast een algemeen gevoel dat de koek wel op was. “Als het aan de zender had gelegen, zouden we nog even doorgaan.” RTL 4 komt nu met een serie over forensische recherche, getiteld Stille Getuigen. “Dat lijkt me ook wel interessant. Ik kijk niet met weemoed terug op al die jaren Baantjer. Het is nu wel klaar, al zal ik het vriendenclubje wel gaan missen. Maar ik heb mijn ouders ook moeten missen, zo is nou eenmaal het leven.

Door de populariteit van Baantjer slaagden de makers erin op veel locaties te mogen filmen. “We waren populair bij de gemeente Amsterdam en kregen meestal ons zin. Voor bewoners was dat niet altijd leuk, al waren er ook veel mensen die graag wilden dat de serie in hun huis werd opgenomen. De locatiescouts kregen altijd veel positieve respons als ze vroegen te mogen filmen. (..) Verder ben ik door Baantjer in alle mortuaria van Amsterdam geweest. We hebben daar altijd met veel respect gefilmd en het is wel eens gebeurd dat we de opnamen moesten stopzetten omdat een overledene werd binnengebracht.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen