Baantjer sluit af met drie dubbele episodes

Het twaalfde en laatste seizoen van Baantjer belooft aangrijpender te worden dan ooit voor zowel de kijker, als de vaste gezichten van de serie. Vledder (Victor Reinier) ontmoet de liefde van zijn leven, Keizer (Martin Schwab) komt erg in de verdrukking, het café van Lowietje ontploft, Vera Prins (Marian Mudder) keert terug uit Australië, commissaris Buitendam (Serge-Henri Valcke) zwaait af en De Cock (Piet Römer) probeert de wraak van een oude bekende te voorkomen.

De laatste reeks van Baantjer bestaat uit drie dubbele afleveringen, die vanaf vrijdag 27 oktober verspreid over vijf weken te zien zijn bij RTL 4. “Daarmee komt een einde aan een stukje Nederlandse televisiegeschiedenis, want na het twaalfde seizoen hangt De Cock definitief zijn hoedje aan de kapstok“, aldus een woordvoerder.

Op 27 oktober trapt het nieuwe en laatste seizoen ‘Baantjer’ af met de uitzending van een complete dubbele aflevering, getiteld ‘De Cock En De Moord Op Herhaling’. Hierin krijgt De Cock te maken met een sterfgeval in zijn familie en keert hij terug naar zijn geboorteplaats Urk. Tegelijkertijd wordt in Amsterdam het lijk gevonden van een vrouw die kort daarvoor Keizer ervan beschuldigde haar seksueel te hebben misbruikt. Wat is Keizer’s betrokkenheid bij deze moord? In deze episode worden gastrollen vertolkt door onder meer Martijn Krabbé, Eric Corton en Barbara Pouwels.

Het eerste deel van ‘De Cock en de moord op een doorbijter’ is te zien op vrijdag 3 november, een week later volgt het tweede deel. In deze dubbele aflevering spelen onder meer Carine Crutzen en Francesca Vanthielen (Dancing on Ice) een gastrol. Op vrijdag 17 november zendt RTL 4 een herhaling uit van Baantjer.

Baantjer komt op 24 november en 1 december ten einde met de dubbele aflevering De Cock en de onzichtbare moordenaar, met gastrollen van onder meer Marian Mudder, die acht seizoenen lang in Baantjer te zien was als Vera Prins. In de dubbele aflevering explodeert het café van Lowietje. Volgens de technische recherche is dat veroorzaakt door een gaslek, maar het team van De Cock gelooft daar niet in. Als ze het onderzoek voortzetten, beseffen ze dat er maar één iemand is die de sleutel tot de oplossing in handen lijkt te hebben. En dat is Vera Prins.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen