317.000 kijkers voor Koppensnellers


De kijkcijfers van vrijdag 29 september 2006 (SKO)

Koppensnellers (Talpa, 20:29) – Na twee uitzendingen op de zondagavond na het goed bekeken De Wedstrijden, staat Koppensnellers sinds gisteren weer op eigen benen. Tegenover kijkcijfersuccessen als Grijpstra en de Gier en Sterren dansen op het IJs, trok Jack Spijkerman met zijn satirische programma 317.000 kijkers (madl: 4.8%). Aansluitend werd een nieuwe aflevering van Nieuw dier door 127.000 kijkers (madl: 1.8%) bekeken.

Bijna vier jaar geleden vertelde Spijkerman op zijn 57ste te willen stoppen met presenteren. Op 8 oktober wordt de presentator 58. “Ik dacht altijd: op m’n 57ste is het mooi geweest“, vertelt Spijkerman in Televizier. “Maar toen werd het opeens allemaal erg leuk. Het enige wat ik nog wilde, was een eigen bedrijf oprichten. Die kans heb ik inmiddels gekregen, want samen met mijn twee collega’s ben ik het productiebedrijf Ten o’clock gestart. Nu dat een feit is, wil ik daarnaast best wat langer op televisie blijven. Maar op een gegeven moment is het klaar. Ik zal waarschijnlijk niet tot m’n tachtigste presentator zijn, maar wel een bedrijf runnen. Met John de Mol heb ik afgesproken nog vier jaar op televisie te blijven.

Sterren dansen op het IJs (SBS6, 20:32) – Dancing on Ice-presentator Martijn Krabbé haalde enkele weken geleden in de talkshow van Robert Jensen flink uit naar de ijsdansshow Sterren dansen op het IJs van SBS 6. “Ik zat op de bank naar Jensen te kijken en was stomverbaasd over wat Martijn te vertellen had“, vertelde producent Reinout Oerlemans, verantwoordelijk voor Sterren dansen op het IJs én Jensen, onlangs in Story. “Heel even heb ik overwogen hem te bellen, maar dat heb ik niet gedaan. Wel heb ik gehoord dat Martijn na afloop heeft gevraagd het bewuste stukje eruit te knippen, maar daaraan is geen gehoor gegeven. Het lijkt me duidelijk dat ze bij RTL 4 behoorlijk in paniek zijn, nu ons programma beter scoort. RTL 4 heeft het nieuwe programma van Carlo Boszhard op de vrijdag zelfs weggehaald en zendt nu herhalingen van Baatjer uit omdat wij zo succesvol zijn.” Sterren dansen op het ijs-regisseur Rolf Meter: “Martijn heeft inmiddels excuses aangeboden. Aan iedereen, ook aan Nance, de techniek en de kandidaten. Ik was verbijsterd toen ik het zag. Dit had ik nooit van hem verwacht. Ik weet ook niet waarom hij het heeft gedaan.” Sterren dansen op het ijs scoorde gisteren 1.795.000 kijkers (madl: 26.3%).

Jensen! (RTL5, 22:32) – De moeder van vermiste Amerikaanse tiener Natalee Holloway was afgelopen donderdag te gast in de talkshow van Robert Jensen. Het was volgens RTL de eerste keer dat de moeder van Holloway in een Nederlandse talkshow te gast was. In de talkshow riep Beth Holloway de Nederlandse overheid op om het onderzoek naar de verdwijning van haar dochter over te nemen van de Arubaanse overheid. Ze heeft de hoop opgegeven dat het lichaam van haar vermiste dochter nog gevonden zal worden. Om het drama te kunnen verwerken, zou ze nog wel graag willen weten wat er precies is gebeurd. Ze ziet de Nederlandse Joran van der Sloot nog steeds als de hoofdverdachte in deze zaak. Holloway: “Hij weet wat hij heeft gedaan, hij weet het“. Van der Sloot wilde Beth niet ontmoeten nu zij in Nederland is, vertelde zij. De 18-jarige Natalee Holloway verdween op 30 mei 2005 tijdens een vakantie op Aruba met klasgenoten ter gelegenheid van het behalen van haar middelbare schooldiploma. Het interview met Beth Holloway werd donderdag door 450.000 kijkers (madl: 8.3%) bekeken op de late avond van RTL 5. De talkshow van Robert Jensen scoorde gisteren 322.000 kijkers (madl: 5.4%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen