Peter R. de Vries: ‘Angela de Jong relikwie uit verleden’

Peter R. de Vries vindt tv-recensenten een relikwie uit vervlogen tijden. Hij vindt dat beroep enorm achterhaald. Dat heeft de tv-kenner gezegd in Rumag TV. De Vries doelt uiteraard op ’s lands bekendste tv-recensent Angela de Jong, maar ook haar collega’s van andere kranten zoals Arjen Fortuin. Hij hekelt hoe zij steeds zo kritisch schrijven over Twan Huys. “Het hoort erbij, maar ik verbaas me er zelf altijd over dat we in Nederland nog steeds zoiets hebben als televisierecensenten.”

Waarom hebben we in godsnaam tv-recensenten nodig, vraagt De Vries zich af. “Ik vind dat een relikwie uit vervlogen tijden. We hebben toch ook niet mensen die elke dag een stukje schrijven over wat er in de kranten of in de tijdschriften staat? Dat zouden we heel raar vinden. Ik vind dat achterhaald.”

Hij vindt dat ze eens moeten ophouden met Twan Huys bashen. “Ik vind dat hij erg onheus wordt aangepakt door de media en dat ze hem geen faire kans geven. Dan vind ik dat je ook eens een keer moet zeggen van: zo kan het wel even en geef die man ook een beetje een kans om iets te doen, want hij is geen slechte journalist.”

De Vries en De Jong hebben twee keer samen een interview gegeven, één keer aan HP/DeTijd en één keer aan DWDD. De Jong gaf eerder al aan niet te weten of De Vries haar aardig vindt.

Lees ook:
Peter R. vindt tv-ambities Angela de Jong onverstandig (12 oktober)
Angela weet niet of Peter R. de Vries haar aardig vindt (6 november)

Foto: BNNVARA

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen