Peter R. vindt tv-ambities Angela de Jong onverstandig

Peter R. de Vries vindt het niet echt verstandig dat Angela de Jong zo graag op tv wil. Ze kan zich als tv-recensente beter zo onafhankelijk mogelijk opstellen. Dat zegt de misdaadjournalist tegen haar in een interview met HP/DeTijd. De Jong nam deze zomer zelfs geld aan om als gast te verschijnen in het programma waar ze altijd zo kritisch over is: RTL Boulevard. “Ik vind het wel een gevaar wat bij Angela op de loer ligt, dat zij deel gaat uitmaken van de wereld die ze beschrijft“, zegt De Vries.

Hij vervolgt: “Want ik zie haar in toenemende mate in allerlei programma’s verschijnen. En toen je bij Boulevard kwam zitten, keek ik daar ook wel van op. Op het moment dat je ertussen gaat staan, loop je wel een risico.”

De Jong heeft er naar eigen zeggen ook over getwijfeld. “Ja, heel erg. Omdat ik heel veel kritiek heb op RTL Boulevard. Ik vind het lang niet meer zo goed als in de tijd dat Albert Verlinde daar zat. Toen was het hét showprogramma van Nederland, daar gebeurde het. Daar werden mensen hard aangepakt als dat nodig was.”

Ze hadden al honderd keer gebeld en nu dacht ik een keertje: oké, ik doe het. Ik zit in zo veel mogelijk verschillende programma’s van verschillende pluimage. Ik hoor nergens bij. Ik ben ook niet in dat rondje van Twan Huys opgenomen.”

De Vries begrijpt wel dat De Jong regelmatig gevraagd wordt. “Angela is bekend van haar tv-recensie in het AD en zij heeft natuurlijk ook een beetje het geluk gehad dat een aantal andere kanonnen op haar gebied ermee gestopt zijn. Die zaten ook nogal eens in die talkshows, maar ze is nu koning eenoog in het land der blinden.

De Jong trad in de afgelopen 48 uur onder meer op bij Pauw, Goedemorgen Nederland en NPO Radio 1.

Het HP/DeTijd-artikel Talking Heads kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen