Peter R. vindt tv-ambities Angela de Jong onverstandig

Geplaatst op vr 12 okt 2018 om 14:25

Peter R. de Vries vindt het niet echt verstandig dat Angela de Jong zo graag op tv wil. Ze kan zich als tv-recensente beter zo onafhankelijk mogelijk opstellen. Dat zegt de misdaadjournalist tegen haar in een interview met HP/DeTijd. De Jong nam deze zomer zelfs geld aan om als gast te verschijnen in het programma waar ze altijd zo kritisch over is: RTL Boulevard. “Ik vind het wel een gevaar wat bij Angela op de loer ligt, dat zij deel gaat uitmaken van de wereld die ze beschrijft“, zegt De Vries.

Hij vervolgt: “Want ik zie haar in toenemende mate in allerlei programma’s verschijnen. En toen je bij Boulevard kwam zitten, keek ik daar ook wel van op. Op het moment dat je ertussen gaat staan, loop je wel een risico.”

De Jong heeft er naar eigen zeggen ook over getwijfeld. “Ja, heel erg. Omdat ik heel veel kritiek heb op RTL Boulevard. Ik vind het lang niet meer zo goed als in de tijd dat Albert Verlinde daar zat. Toen was het hét showprogramma van Nederland, daar gebeurde het. Daar werden mensen hard aangepakt als dat nodig was.”

Ze hadden al honderd keer gebeld en nu dacht ik een keertje: oké, ik doe het. Ik zit in zo veel mogelijk verschillende programma’s van verschillende pluimage. Ik hoor nergens bij. Ik ben ook niet in dat rondje van Twan Huys opgenomen.”

De Vries begrijpt wel dat De Jong regelmatig gevraagd wordt. “Angela is bekend van haar tv-recensie in het AD en zij heeft natuurlijk ook een beetje het geluk gehad dat een aantal andere kanonnen op haar gebied ermee gestopt zijn. Die zaten ook nogal eens in die talkshows, maar ze is nu koning eenoog in het land der blinden.

De Jong trad in de afgelopen 48 uur onder meer op bij Pauw, Goedemorgen Nederland en NPO Radio 1.

Het HP/DeTijd-artikel Talking Heads kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL
46 Reacties op “Peter R. vindt tv-ambities Angela de Jong onverstandig”


 1. Kaaskijker

  Peter R de Vries en Angela de Jong in een artikel. En over zichzelf en elkaar. Weet je, ik kijk allang al niet meer uit naar de columns van Angela.

 2. joost

  Toen de opstel schrijfster van nihilistische stukjes in het AD 2x op TV geweest was, wist ik het al.
  Mevrouw de Jong wil meer op TV en landelijke bekendheid.
  Publiciteitsg..l heet zo iets

 3. Piet

  Peter for president!

 4. mo

  Petertje is bijna op elke zender te zien. Petertje houd heel erg van Petertje.

 5. Hjn

  Wanneer word deze zure narcistische ongelovelijk vermoeinde engnek eindelijk van tv gep leurd ??

  Elke dag is dit vreselijke enge figuur te zien en te horen en voor welke reden ????

  Mensen zijn je spuugzat
  Vedwijn alsjublieft en komt nooit meer terug

  Walgelijk persoon

 6. john

  Nou heeft Peter R. opeens ook verstand van televisiemaken.

 7. By the way

  Niet handig, blinde tv-recensenten. Dan kom je met 1 oog een heel eind.

 8. MediaPrins

  Ik wist niet dat PeteRtje een mening had

 9. Corina

  Die Petertje toch,men blijft lachen om zo,n stuk onbenul,met huizen-hoog kapsoness

 10. Klaasje

  En weer heeft Peter gewoon gelijk. Ik lees de columns van Angela graag en ben t vaak eens met haar. Maar om objectief te blijven kan je beter n zekere afstand houden.

 11. Vrede

  Ik zag haar bij Pauw, ging pitten, en de volgende ochtend werd ik wakker en zat ze bij Goedemorgen Nederland.

 12. thee7

  Peter R is verschrikkelijk maar hier heeft hij gewoon gelijk.

  Als er iemand is die overaanwezig is op de tv dan is het wel angela de jong. Ze vindt toch altijd dat ze “de normale tv-kijker” zo goed representeert in haar kritiek? Rot dan ook op van mijn scherm met je resting bitchface syndroom.

  Het was echt pijnlijk, niet te harden zelfs, toen ze bij de slimste mens zat. Zo’n walgelijke persoonlijkheid heb ik maar zelden langs zien komen op de buis. Met die zelfingenomen kop als ze weer eens een antwoord goed had, ondanks de zware focus op tv-programma’s bij de gestelde vragen. Het totale gebrek aan humor. Alles wat ze verder beweerde was arrogant en/of impliciet zelfverheerlijkend. Het ergste was het duidelijke minderwaardigheidscomplex wat ze tentoonstelde, tegenover mensen met meer succes, tegenover mannen, en het meest trieste: tegenover knappere vrouwen. Recent voorbeeld is hoe ze naar Nadia Moussaid enerzijds en Margriet van der Linden anderzijds keek.

  Gelukkig dacht ik van haar af te zijn na De Slimste, dat het een eenmalig uitstapje was. Daarna kwam ze met een columnpje over umberto en erland waar Derksen iets over zei. Op zich geen probleem, maar het werd nog groter opgeblazen dan Angela’s fysieke gestalte. Daarna heeft ze ook gewoon sterallures gekregen. Inmiddels zit ze overal, van jinek tot pauw tot M tot VI oranje tot Dit was het nieuws tot The Friday Move tot RTL Boulevard (voor geld) tot een interview in VK Magazine…

  Verdwijn alsjeblieft van mijn scherm, Angela. Ik ken helemaal niemand persoonlijk die níet allergisch voor je is. Luister nou eens echt naar de gewone tv-kijker. En overweeg een psycholoog. En een diëtist. En nee, zoiets gemeens had ik niet over je geschreven als je wel het aankijken waard was. Kan je jezelf daar weer lekker aan ergeren en minderwaardig door voelen en het ongetwijfeld gebruiken voor het doorontwikkelen van je stikjaloerse arrogante zielige humorloze persoonlijkheid.

 13. Klaasje

  Opgelucht theezeef?

  Er zit trouwens ook heel gewoon n aan-en uitknop op n tv.

 14. Lies

  De pot verwijt de ketel Peter!
  Maar hey, we hebben idd een overkill aan Angela de Jong op de tv.
  Zou ze eens een column over moeten schrijven….

 15. critikast

  Theemuts….heb je een beetje een hekel aan topvrouw Angela? En dat taalgebruik van je….schaam je voor je eigen woorden. En anders inderdaad: zet je tv uit, gooi de krant in de kliko en ga wat nuttigs doen met je leven. Maak eens een lekkere wandeling en gooi alle frustratie en Angela-trauma’s van je af. Anders blijf je die zielige engerd die je nu etaleert !

 16. Carola

  Zo vindt peter de vries dat? Is helemaal niet belangrijk.

 17. arjan

  Is hij niet een soort Narcist zulke mensen willen ook altijd gelijk hebben en houden van zichzelf.

 18. Bennie Normaal

  Wij van WC-eend vinden de ambities van Peter Ergernis de Vries onverstandig. Peter is nu zover gezakt dat hij moet gaan graven.

 19. Annoniemus

  Zolang we Angela niet zoveel zien als die harses van Peter R is wel te harden !

 20. Annie

  Peter heeft gelijk

 21. q10

  en toch zie ik angela liever in haar blootje op tv,
  dan peter in z n zondagse pak,

  verder iedereen een heel fijn herfstweekend,

 22. K

  Wat Peter air de Vries zegt of vindt is totaal niet relevant…ik stel voor dat Peter met terugwerkende kracht van de tv gebonjourd word..Dag Peter.

 23. Hengst

  Peter en Angela zijn beiden het schoolvoorbeeld van een narcist!

 24. Ron

  Eens met Peter. Je kunt nu niet meer objectief zijn nu je in allerlei programma’s gaat zitten.

 25. Ricardo

  Ben dat hoofd nou al zat en dat zou dan nog vaker op t.v. moeten verschijnen?

 26. Papegaaitje leef je nog

  Lieve help MC, dit interview komt uit de HP van aflopen september. Lekker actueel zijn jullie.

 27. Annemiek

  Thee7, neem je pilletje in! Trouwens, Peter R.de Vries kan beter naar zichzelf kijken. Hij is nonstop op iedere zender! Zijn bed staat vast in een of andere studio of bezemkast!

 28. A.M.

  Helemaal eens met Peter! 👍🏻

 29. echtwaar

  Nou, als Petel L de Vlies het niet goed vindt dan zou ik het zeker doen.

 30. arjan

  uitspraak rechtszaak van de blokkeer friezen.
  En weer is bewezen dat de rechters hier in NL totaal de weg kwijt zijn.

 31. chris?

  @thee7, Ja zij werd een keer de slimste mens, ieder half jaar een ander. Wat was zij fanatiek, voor die tijd las ik haar recensies in het AD, maar nadien nooit meer, Is inderdaad niet van het scherm af te slaan. Zij moet haar stukjes schrijven bij het AD, dat is haar werkgever. Begrijp niet dat zij toestemming krijgt van haar hoofdredacteur om op TV overal haar gezicht te laten zien. Haar stem heeft ze ook al niet mee, maar daar kan zij niets aan doen, maar een stem speelt wel een rol.
  Mensen als Lust en de Jong denken dat men op heb zit te wachten bij de IV.

  Nou is die de Vries helemaal niet van het scherm te slaan, het is zijn broodwinning bij links of rechts of in het midden.

 32. scott_0

  Waarom gaat die vent niet eens dood?

 33. XY

  Peter begint de nationale hofnar te worden.

 34. julske

  Peter je hebt gelijk, deze vrouw moet zich doodschamen. Ze is zo laag, ze voert een hetze tegen RTL sterren, en heeft ze het lef, om daar bij boulevard te gaan staan, en geld alsnog aannemen. ze huichelt en belazert de boel. Nu wilt ze Twan kapot maken, die moet ook in haar optiek zijn baan kwijtraken, net als Humberto. Dat is haar doel in het leven, mensen de grond intrappen, een slechte vrouw is ze, als deze vrouw mijn Ma zou zijn, zou ik haar tot orde roepen, en zeggen dat ze aan morgen moet denken. want God slaapt niet, alles wat je een mens aan doet, krijg je terug op je brood. Een mens mag kritiek geven, maar moet opbouwende kritiek zijn. ze voert een hetze bij mensen die ze goed kapot wil maken, b.v. Wendy, Gordon Twan, Erland, Humberto, en Ronald . En ze voelt zich lekker daarbij, en die kudde gaat ook achter haar aan. Haar doel is om RTL kapot te maken.RTL wordt wakker, want Angela met haar kornuiten zijn zo achterbaks, alleen maar stoken ,stoken is haar hobby.

 35. Elvis

  En dat zegt P R die iedere dag op de buis is, raarrrrrrr

 36. Pluk vd Petteflet

  Ja jemig Hee.
  Petert heb ’n mening.
  Vraag ‘m eens waarover ie geen mening heeft.
  Dan nóg zegt ie: u wilt mij vragen hoe dat komt, nou dat zit namelijk zo.. en Petert lult er weer een punt aan.
  Dan Angela. Die doet echt ‘r best.
  Hele dag dat gewauwel aankijken, al die nono’s recenseren, steeds commentaar krijgen, geciteerd worden…zware dagtaak heeft die dame. Respect.

 37. Pluk vd Petteflet

  Ja jemig Hee.
  Petert heb ‘n mening.
  Vraag ‘m eens waarover ie geen mening heeft.
  Dan nóg zegt ie: u wilt mij vragen hoe dat komt, nou dat zit namelijk zo.. en Petert draait er weer een punt aan. Excuséz le môt.
  Dan Angela. Die doet echt ‘r best.
  Hele dag dat gewauwel aankijken, al die nono’s recenseren, steeds commentaar krijgen, geciteerd worden…zware dagtaak heeft die dame. Respect.

 38. Bandi

  hij zal eens ergens geen mening over hebben……….
  ik denk dat ie bang is dat ie zelf niet meer gevraagd wordt
  je kunt geen programma aanzetten of hij zit er wel in en of hij ergens voor gevraagd wordt of niet, hij bemoeit zich met alles
  Peter is vooral heel erg vol van zichzelf

 39. M

  Ik vind het onverstandig dat Peter R. de Vries nog op tv is.

 40. Floddero Flunk

  Oh oh Angelacourant, jullie reden van bestaan wordt zwaar gedist. Ik ga er vanuit dat het aantal haatberichten over Pieter Ar nu flink gaan toenemen? :D

 41. west

  echte bNners zie je nooit op de voorgrond het zijn de pseudo bNers die overal
  ja op zeggen en ook overal bij willen zijn

 42. SOLANGE

  Wha die de Vries spoort niet hij is zelf teveel op TV…… mensen worden misselijk van hem….en nu Angela de maat nemen ..hoe durft die klootzak ga boeven vangen idioot…..

 43. Einde van NL

  Iedere dag weer verschijnt er een urinevlek op mijn TV scherm en krijg deze er niet af. Ben er mee naar de TV reperateur geweest, maar deze vertelde dat heel Nederland met dit probleem zit en we dat vooral hebben te danken aan het OM, die de urinevlek betaalt. Hij vertelde verder dat het zover ging dat de urinevlek zelfs met een goedkope fles wijn dames thuis lastig valt en de urinevlek op straat bedelend achter scooters aanloopt voor een witte lijn.

 44. arjan

  Zo sprak de narcist.

 45. BRAAK

  De Vries hou op met je insinuaties en ga dieven vangen.

 46. Joop55

  De Jong zou in Boulevard niet zo misstaan, de Vries moet zo zitten zeiken, zie het meer als een fifty-fifty situatie, maar dan net effe anders.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.