Peter R. de Vries weer eens met ongemakkelijk interview

Geplaatst op Fri 16 Nov 2018 om 14:45

Er is er weer één: een ongemakkelijk interview met Peter R. de Vries. Hij gaat in het programma Rumag Roulette in gesprek met presentator Igmar Felicia, maar dat leidt uiteindelijk tot een frustratieuitbarsting. Dat is te zien op Rumag TV. De Vries is niet bepaald de meest amicale tv-maker die rondloopt in Hilversum, dus het gesprek begint al vrij ongemakkelijk. “Peter, welkom! Leuk dat je er bent. Heb je er zin in?“, vraagt Felicia enthousiast. De Vries daarop nors: “Nou… We zullen zien.

Het programma van Rumag draait om bordjes met daarop negen stellingen, waarvan de gast er vijf mag omdraaien. Na de eerste vraag ‘Nooit meer je neus in een misdaadzaak stoppen of nooit meer iets anders in een vrouw stoppen?’ volgt een lange stilte, waarna De Vries aangeeft sowieso nog nooit zijn neus in een misdaadzaak gestopt te hebben.

Een paar minuten later komt de volgende vraag aan bod: “Een misdaadprogramma prima, paar boeken over misdaad, prima. Maar moeten we je hoofd echt oooooveral op tv zien? Is er niet genoeg misdaad om op te lossen?

De Vries ergert zich zichtbaar. “Ik wil je er wel even aan herinneren nu je deze stelling poneert, dat ik hier niet zit omdat ik jou zelf heb opgebeld van: ‘Mag ik alsjeblieft hier in die stoel komen zitten?’, maar omdat jullie mijn kop gék gezeurd hebben of ik dit alsjeblieft wilde doen. Aanvankelijk zei ik: ‘Ik heb geen tijd, dus liever niet.’”

Felicia: “We vinden het leuk dat je er bent.”

De Vries: “Vervolgens blijven jullie me bellen en vragen en zeuren en trekken en als ik dan kom zitten, dan zeg je (met zeurend stemmetje, red.): ‘Ja, maar je bent wel veel op televisie hoor.’ Hè?

Felicia: “Ja, daar zit misschien wat in. We vinden het leuk dat je er bent, omdat we gewoon eens de mens achter Peter R. de Vries beter zouden willen leren kennen. Het lijkt me niet dat je er gevoelig voor bent, maar ben je gevoelig voor die kritiek?

De Vries: “Nou, ik toon je net aan hoe hypocriet zo’n stelling is. Ik ben iemand die op tv werkt en dus kom ik vaak op tv. We zeggen dat toch ook niet van Twan Huys of Jeroen Pauw of Matthijs van Nieuwkerk, van: ‘Ja, hij is elke dag op tv!’ Dat vinden we heel normaal, dus waarom accepteer je dat niet van mij?

Ik doe mijn werk op tv, ik ben een televisiejournalist geworden. Zoals ik in het begin al zei: jullie bellen mij en vragen mij allemaal. Ik heb nog nooit een programma opgebeld met het verzoek of ik daar in mag.

Het gesprek wordt voortgezet en afgemaakt. “Volgens mij hebben we ze gehad. Hoe vond je het?“, vroeg Felicia aan het eind.

De Vries schouderophalend: “Ja, prima hoor. Jij ook?

Felicia: “Ik vond het heel leuk. Het was even inkomen volgens mij, maar uiteindelijk hebben we toch mooie onderwerpen besproken, toch?

De Vries: “Ja, dat denk ik wel ja.”

(Beide heren kijken ontwijkend naar het bord met vragen.)

Felicia: “Hartelijk dank.”

De Vries: “Oké.”

De beelden:

Foto: RTL
34 Reacties op “Peter R. de Vries weer eens met ongemakkelijk interview”


 1. bhuf

  Geen fan van Peter, maar men ‘Nooit meer je neus in een misdaadzaak stoppen of nooit meer iets anders in een vrouw stoppen?’ vraagt, dan hou stap je toch meteen op. Wat een kansloze vragen.

 2. Pluk van de Petteflet

  Alweer Peter R De Vries, in onze malle Petteflet hebben we genoeg van die man.

 3. bhuf

  Even een goedgeschreven reactie, ik zat met mijn hoofd elders:

  Geen fan van Peter, maar als men ‘Nooit meer je neus in een misdaadzaak stoppen of nooit meer iets anders in een vrouw stoppen?’ vraagt, dan stap je toch meteen op. Wat een kansloze vragen.

 4. Meneer Kaktus

  Ik stop m’n neus nog elke avond in Virgien.

 5. Karel met de houten poot

  @Pluk

  Mag ik achterop je rode wagentje?

 6. HalloJumbo

  Zwerversflat.

 7. Hier is Otje

  Tot dusver het grappigste wat ik vandaag gelezen heb.

 8. Pluk vd Petteflet

  Wij geven Petert ongezien gelijk.
  Rare vorm van kritiek leveren van Felicia.
  En hoe kan dat nou een jongensnaam zijn?
  In deze wereld is niets meer wat het lijkt.
  Wij zullen eens in de spiegel kijken.
  BAM.
  Is een sprookje van. Loopt niet goed af. Weekend!

 9. Iouhhh

  Goed zo

  Niemand neemt die enge loser met zen monotome stem meer serieus
  Dan verdien je dit soort vragen

  Nu nog een paar banana split taferelen voor peter en met een beetje geluk zal zijn leventje daarna compleet vergald zijn.

  Nooit meer op tv

 10. Momo

  Trieste vragen inderdaad.

 11. Joop55

  Weer zo’n machoprogrammaatje van een BNN-achtig consort, terecht dat Peter niet over zich heen laat walsen.

 12. GEERT

  Zijn ook achterlijke vragen die gesteld worden. Peter heeft groot gelijk . Hij had ook nog weg kunnen lopen en dan zou ik hem ook gelijk gegeven hebben.

 13. Ron

  Dat ventje is toch die nono van Q Music? Vind je het gek dat je van die flauwekul vragen krijgt. Maar het ventje schuift ook wel eens aan bij Boulevard dus dacht Peter wellicht laat ik maar eens toestemmen met dit interview. Dat doet hij niet nog eens dus…

 14. Pluk vd Petteflet

  Ja dûh, maar dan heet je toch niet Felicia.
  Kom op zeg. Z’n ouders hadden al ongeboren een hekel aan dat jong.
  Geen wonder dat ie van die kwalitatief uitermate trekkende vragen stelt: leven lang gepest, zo ge doet zo ge ontmoet. Keurig van Petert om er zo ontzettend professioneel en ingetogen mee om te gaan. Het afmaken gebeurt hier. Dus.
  Verder hebben wij geen mening.
  Trek in een bitterbal.

 15. Pluk vd Petteflet

  Sorry. Familienaam. Igmar heet dat kind…
  Tsja…
  Ok. Bitterballen dus!

 16. jroen

  Serieus.. Wat een ruk TV. En dat allemaal om de Vries op een hele rare manier neer te zetten?

 17. Theo

  Peter r is toch nog een gentleman ook… Hij blijft keurig zitten en doet redelijk hoffelijk terwijl hij toch alle reden heeft dat niet te doen …

 18. Geronimo

  Haha, wat een kleinzerig mannetje. Die eerste stelling is inderdaad hallucinant voor swinger Peter, maar de stelling over het feit dat het pratende hoofd zo vaak op tv is, is gewoon terecht en vragen een hoop mensen zich af. Simpel doorverwijzen naar de redacties van Boulevard, dwdd, Pauw en weet ik al niet wat was voldoende geweest. Wat drijft die redacties om tante Betje overal uit te nodigen.

 19. Tvkijker

  Wat een slechte vragen. Niet raar dat het gesprek niet loopt. Maar Peter had er ook niet extreem veel zin in geloof ik.

 20. Niks en Simon

  Nooit van dat programma gehoord wat verschrikkelijk sneu dit. Kan die pauper niet lekker in zijn thuisland voor radio Curaçau gaan werken want dit voegt dus verder niks toe.

 21. Jop

  Hoewel ik er zelf ook niks mee heb snapt niemand hier duidelijk wat het concept van dit programma is. Je krijgt Rumag-stellingen voorgelegd, net al hun posts op Fb en Instagram. Altijd scherp, altijd populistisch. Ik zou zeggen: zoek het eens op, dat had ook Peter R de Vries beter even kunnen doen! Dan wist ‘ie dat hij het had kunnen verwachten.

 22. Nouri El Salam

  Voor een Nederlander is hij best aardig.

 23. Henk

  Peter had een aantal punten waarin hij gewoon gelijk heeft

 24. Raymond

  Wat een antipersoonlijkheid heeft dat interviewertje zeg. Volslagen ongeschikt voor zijn vak.

 25. Donald Dumb

  Igmar Felicia. Ik had er nog nooit van gehoord.

 26. ruben

  SLECHT INTERVIEW

 27. Luypen

  Ik kan pas waarde aan dit interview toekennen als ik weet hoeveel Peter hiermee heeft verdiend. Want Peter doet niets voor niets.

 28. mart

  Hij heeft gelijk. Stomme vragen die niemand verder helpen.

 29. B klein

  Wat is er niet ongemakkelijk aan dit enge ventje.
  Altijd hetzelfde. Gedoe. Slachtofferrol. En dan uurtje factuurtje.
  Betaalde reactie.

 30. B klein

  O hij stopt zijn neus er niet in. Eerst fles champagne leegdrinken en dan…….

 31. Willy Wonka

  Alsof Geitenpeter nog actueel is; hij maakt zich actueel.

 32. marina

  Leuke presentator! In ieder geval een stuk prettiger dan die zuurneus

 33. K

  Gister zat Peter air bij RTL Boulevard…nou ja hij werd weer spontaan verliefd op zich zelf…wat doe ik het toch goed ..als spelers makelaar..hij groeide boven zich zelf uit…heeft die man niet in de gaten dat hij zich zelf volslagen belachelijk maakt👏👏

 34. Sjaak uit Dordt

  En weer 2500 euro rijker

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.