Peter R. de Vries weer eens met ongemakkelijk interview

Er is er weer één: een ongemakkelijk interview met Peter R. de Vries. Hij gaat in het programma Rumag Roulette in gesprek met presentator Igmar Felicia, maar dat leidt uiteindelijk tot een frustratieuitbarsting. Dat is te zien op Rumag TV. De Vries is niet bepaald de meest amicale tv-maker die rondloopt in Hilversum, dus het gesprek begint al vrij ongemakkelijk. “Peter, welkom! Leuk dat je er bent. Heb je er zin in?“, vraagt Felicia enthousiast. De Vries daarop nors: “Nou… We zullen zien.

Het programma van Rumag draait om bordjes met daarop negen stellingen, waarvan de gast er vijf mag omdraaien. Na de eerste vraag ‘Nooit meer je neus in een misdaadzaak stoppen of nooit meer iets anders in een vrouw stoppen?’ volgt een lange stilte, waarna De Vries aangeeft sowieso nog nooit zijn neus in een misdaadzaak gestopt te hebben.

Een paar minuten later komt de volgende vraag aan bod: “Een misdaadprogramma prima, paar boeken over misdaad, prima. Maar moeten we je hoofd echt oooooveral op tv zien? Is er niet genoeg misdaad om op te lossen?

De Vries ergert zich zichtbaar. “Ik wil je er wel even aan herinneren nu je deze stelling poneert, dat ik hier niet zit omdat ik jou zelf heb opgebeld van: ‘Mag ik alsjeblieft hier in die stoel komen zitten?’, maar omdat jullie mijn kop gék gezeurd hebben of ik dit alsjeblieft wilde doen. Aanvankelijk zei ik: ‘Ik heb geen tijd, dus liever niet.’”

Felicia: “We vinden het leuk dat je er bent.”

De Vries: “Vervolgens blijven jullie me bellen en vragen en zeuren en trekken en als ik dan kom zitten, dan zeg je (met zeurend stemmetje, red.): ‘Ja, maar je bent wel veel op televisie hoor.’ Hè?

Felicia: “Ja, daar zit misschien wat in. We vinden het leuk dat je er bent, omdat we gewoon eens de mens achter Peter R. de Vries beter zouden willen leren kennen. Het lijkt me niet dat je er gevoelig voor bent, maar ben je gevoelig voor die kritiek?

De Vries: “Nou, ik toon je net aan hoe hypocriet zo’n stelling is. Ik ben iemand die op tv werkt en dus kom ik vaak op tv. We zeggen dat toch ook niet van Twan Huys of Jeroen Pauw of Matthijs van Nieuwkerk, van: ‘Ja, hij is elke dag op tv!’ Dat vinden we heel normaal, dus waarom accepteer je dat niet van mij?

Ik doe mijn werk op tv, ik ben een televisiejournalist geworden. Zoals ik in het begin al zei: jullie bellen mij en vragen mij allemaal. Ik heb nog nooit een programma opgebeld met het verzoek of ik daar in mag.

Het gesprek wordt voortgezet en afgemaakt. “Volgens mij hebben we ze gehad. Hoe vond je het?“, vroeg Felicia aan het eind.

De Vries schouderophalend: “Ja, prima hoor. Jij ook?

Felicia: “Ik vond het heel leuk. Het was even inkomen volgens mij, maar uiteindelijk hebben we toch mooie onderwerpen besproken, toch?

De Vries: “Ja, dat denk ik wel ja.”

(Beide heren kijken ontwijkend naar het bord met vragen.)

Felicia: “Hartelijk dank.”

De Vries: “Oké.”

De beelden:

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen