Wendy van Dijk: ‘Show met Chantal voelde niet goed’

Wendy van Dijk voelde al tijdens de opnames van Janzen & Van Dijk: Voor Al Uw Bruiloften En Partijen dat het format niet goed in elkaar zat. Dat vertelt de presentatrice in de rijdende talkshow van NU.nl-ster Chris Helt. Van Dijk en Chantal Janzen waren in het voorjaar van 2017 te zien met hun trouwshow op RTL 4: het begon als een hit, het eindigde als een middenmoter. “Ja, het is wel eens gebeurd dat programma’s van mij niet goed genoeg waren“, geeft de televisiester toe.

Naast de grootste flop in haar tijd bij RTL – Million Dollar Wedding – denkt Van Dijk dan vooral aan Janzen & Van Dijk. “Als je kijkt naar Janzen & Van Dijk: er zat heel veel potentie in, want we hadden het super leuk, we hadden een goede chemie, en de filmpjes op locatie – de aanzoeken – waren leuk, maar dan is the next step de studio, waar je spelletjes met elkaar gaat doen. Dan denk je: nee, dit is het niet.”

Van Dijk had het gevoel al gelijk toen ze in de studio stonden. “Eigenlijk voel je het al op het moment zelf als je in de studio staat. Dan is net die magic er niet.”

Besprak ze dat met Janzen of spraken ze dat niet uit naar elkaar toe? “Natuurlijk. Je gaat meteen denken: oké, kunnen we nog iets? Maar eigenlijk is dat al het format. Ik weet niet of het dan nog te redden valt. Ik denk dat het hele format het gewoon net niet was.

De presentatrice kan leven met een flop als het programma goed is, maar dit was gewoon niet goed genoeg. “Je moet niet veel flops hebben. Dat is niet goed voor je. Ik vind het altijd belangrijk als je zelf weet dat je er alles aan gedaan hebt. Daarna is het out of your hands: hoe het geprogrammeerd wordt en hoe de kijker ernaar kijkt, heb je niet in de hand. Dan is het makkelijker accepteren als het niet aanslaat, als je denkt: ik vond het een goed programma.

Momenteel is ze te zien met The Voice Senior. “Over The Voice Senior is dus echt goed nagedacht. Ik ben zo’n fan van het programma. Ik ben gewoon zo’n fan van The Voice. I’ve been there, hè. Ik heb het allemaal meegemaakt en nog zit ik huilend en klappend op de bank. Echt, honderd procent waar.

De rijdende talkshow met als gast Wendy van Dijk kunt u bekijken op NU.nl.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen