SBS 6 komt net als RTL 4 met show over geldconflicten

SBS 6 werkt net als concurrent RTL 4 aan een nieuwe ruzieshow over financiële conflicten. Het programma zal worden gepresenteerd door Bonje met de Buren-ster Viktor Brand. Dat heeft de zender laten weten. Brand is momenteel te zien in een kandidatenoproep en zijn programma klinkt min of meer hetzelfde als het programma dat RTL 4 in augustus aankondigde; ook de nieuwe RTL-show draait om geldconflicten. Het lijkt erop dat SBS schaamteloos het programma-idee van RTL kopieert.

Zowel RTL als SBS zijn om een reactie gevraagd. Beide zenders lieten vorige week weten met een reactie te komen, maar die is er nog steeds niet. Mogelijk zijn de stations hier nu over in gesprek met elkaar.

Viktor Brand zegt in de kandidatenoproep: “Heb jij een conflict met een vriend, vriendin of familielid over geld? Heeft iemand een lening niet terugbetaald of heeft iemand anders iets van je geleend en heeft hij dat stukgemaakt, maar de schade nooit vergoed? Of het nou om grote of kleine bedragen gaat: vaak is de onderlinge relatie na zoiets wel ten einde. Wil jij graag dat het weer goed komt? Stuur ons dan jouw verhaal en dan zorgen wij dat we de zaak oplossen.

Ook RTL heeft zijn kandidatenoproep nog lopen, maar van de RTL-variant is nog geen presentator bekend.

Foto: SBS, Wessel de Groot

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen